ÚSTÍ U VSETÍNA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
REVITALIZACE PRAŽSKÉ TRŽNICE
Kulturní výbor Veselíčko
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Křižánky Vítejte u nás.
K r o n i k a 2004 Vše důležité, co se stalo v roce 2004 v obci Blížejov Zpracoval: Tomáš Halama.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
Valašská Polanka Andrea Polanská.
Valašská Polanka.
Valašská Polanka Barbora Filáková.
Obsah Valašská Polanka Kde se nacházíme Základní info Znak Z historie
 Poloha.. Poloha..  Naše obec Naše obec  Mapa Obce Mapa Obce  Historie obce Historie obce  Tradice Tradice.
SSPŠ a OA Kladno studentky třídy E2
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Odpovědná radnice 1 PŘEDSTAVENÍ VOLEBNÍHO PROGRAMU PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ DO ZM V KLIMKOVICÍCH Ing. Zdeněk Husťák – kandidát na starostu města.
TJ Sokol Libňatov Založen – ustavení jako pobočka TJ Sokol Havlovice Historie se píše do 70. let 20. století – nemáme přesné informace, kdy.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:
Obec, kde žiji Vesnice.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Adéla Filová.  STRANA 1 STRANA 1  STRANA 2 STRANA 2  STRANA 3 STRANA 3  STRANA 4 STRANA 4  STRANA 5 STRANA 5.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
VALAŠSKÁ POLANKA.
Valašská Polanka Michal Baran.
Leskovec Surý Josef.
ZELENÁ HORA Z HISTORIE OBCE.
Program Naši oslavenci Pozvánka - kladení věnců Slavnostní setkání - Den matek Fotbalová sobota Hasičská soutěž.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Spolupráce, která přináší plody
Valašská Polanka Kateřina Srbová.
Komunitní a otevřená škola
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Prezentace oddílu kopané Oslovení sponzorů
David Maček.  vznik obce  Informace  Sport  Juřičkův Mlýn  Škola  Firmy  STRAVOVÁNÍ, PRODEJNY:
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Skalička 2013 Zpracoval: Matěj Cifr.
Městská část Brno BOSONOHY
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
projekty podporující cestovní ruch v obci Modrá
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
Bakalářská práce Studie zvýšení úrovně technické a občanské vybavenosti obce Vypracovala: Hana Vostřelová Obor: Agroekologie Rok: 2007.
SK Řetězárna Sportovní Česká Ves Datová schránka: nekgykn.
Stopami dějin obce Rybníky a SDH Rybníky. Obec Rybníky.
Cvičení Sboru dobrovolných hasičů.. Mladí hasiči.
Vypracoval: Josef Truhlář Dne
Vizualizace pro připomínky členů Spolku pro Tisou Červen 2017
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Autor: Mgr. Eva Procházková
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Bučovice současnost Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Frenštát pod radhoštěm
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Heřmánkovice.
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
Osečná Skokan roku 2013 Jiří Hauzer Prezentace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Linhartice - moje obec, můj domov Materiál slouží k výkladu učiva.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Transkript prezentace:

ÚSTÍ U VSETÍNA

Zákl. informace Popis obce Historie Památky Doprava Dnešní obec Podnikání Kultura, spolky

Obec Ústí se rozkládá 3 km jihovýchodně od Vsetína, obcí protéká řeka Senice a Vsetínská Bečva. Má 605 obyvatel a rozlohu 546 ha.

První zmínky o obci se datují do roku 1503 První zmínky o obci se datují do roku 1503. Naši předkové založili ves podél již existující cesty- obchodní spojnici mezi Polskem a Uhrami.

V jejím okolí tedy zbudovali svá stavení a za nimi, daleko do strání okolních kopců vyklučili les a založili pole a pastviny a zemědělství bylo hlavním zdrojem jejich obživy.

Na přelomu devatenáctého a dvacátého století bylo zaznamenáno několik vln vystěhovalectví, kdy se odstěhovala asi polovina obyvatel za moře.

V roce 1975 se obec stala součástí města Vsetína, aby se pak po 17 letech opět osamostatnila a od 1.1.1992 se začíná psát nejnovější historie obce Ústí.

Je zde socha Jana Nepomuckého z r. 1775 a taky pomník obětem 2. sv Je zde socha Jana Nepomuckého z r. 1775 a taky pomník obětem 2. sv. války

Obcí probíhá silnice 1. třídy I/57 vedoucí z Opavy přes Valašské Meziříčí a Vsetín k hraničnímu přechodu v Brumově - Bylnici. V Ústí z této komunikace odbočuje okresní silnice vedoucí do Janové a ke hraničnímu přechodu ve Velkých Karlovicích.

V obci je mateřská škola, do základních škol dojíždějí žáci do Leskovce, Valašské Polanky a Vsetína.

V objektu mateřské školy je umístěn i obecní úřad V objektu mateřské školy je umístěn i obecní úřad. V centru obce je požární zbrojnice a knihovna.

Je zde prodejna Jednoty, Večerka, hospoda a kavárna Je zde prodejna Jednoty, Večerka, hospoda a kavárna. Sportovnímu vyžití slouží fotbalové hřiště, sportovní areál u SOKOL klubu s kuželnou, asfaltovým hřištěm a hřištěm pro volejbal a nohejbal a v dolní části je hřiště využívané především florbalisty. 

Na jižním okraji obce je soustředěna podnikatelská zóna, kde je kromě zemědělského chovu skotu: SVARKO – výroba kovových konstrukcí tesařství JURÁŇ CZ TOP TRADE – kovovýroba Zámečnictví

Už v roce 1921 byl v obci založen Sbor dobrovolných hasičů, který je dnes hlavním aktérem společenského a kulturního dění v obci. Organizuje a pořádá nejen hasičská cvičení, sběr železného šrotu, ale i sportovní akce pro děti.

Aktivní je také TJ Sokol se svým oddílem fotbalu a šachu, pracuje zde včelařský spolek a myslivecké sdružení