Budoucnost Rozpočtu EU a Kohezní politiky EU a pozice České republiky: shrnutí aktuálního stavu diskuse a akcent problémových oblastí Petr Zahradník, EU.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
XV. Celostátní finanční konference
Advertisements

Příprava krajů na programovací období Tisková konference , Praha.
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Kohezní politika EU – potřeba zásadních změn? Kohezní politika EU – potřeba zásadních změn? Ing. Daniel Braun, M.A. 1. náměstek ministra Ministerstvo pro.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Co je nového v evropských fondech Datum: Místo: Ostrava David Sventek.
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Budoucnost strukturálních fondů Plzeň |Arnost Marks
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Pozice EP k budoucí kohezní politice Dominují národní zájmy nebo ideologie? Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Konference „Pětiletka ROP Jihovýchod – A jak dál po roce 2013“ Ing. Daniel Braun, M.A. 1. náměstek ministra Víceletý finanční rámec EU.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Regionální politika ČR a EU 2 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Konvergence, strukturální operace EU a některá institucionální rizika a bariéry jejich využívání Petr Zahradník Centrum ekonomických studií a EU Office.
Kohezní politika EU v kontextu revize rozpočtu EU Ing
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
FONDY EU Programové období
FONDY EU Programové období
ministryně pro místní rozvoj
Financování kapitol státního rozpočtu II
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Příprava na období 2014 – 2020 Cíl 2 „Evropská územní spolupráce“ Ostrava, 29. listopadu 2012.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Revize rozpočtu EU a budoucnost kohezní politiky EU Ing. Jan Gregor Ministerstvo financí ČR Expertní seminář Reforma kohezní politiky – aktuální vývoj.
Aktuální informace o přípravě budoucího programového období Daniela Grabmüllerová Praha, 21. března 2011.
Úvahy o budoucnosti koheze a teritoriální spolupráci Jan Březina, europoslanec.
Východiska pro Kohezní politiku pro období 2007 až 2013 a 2014 až 2020 Petr Zahradník, EU Office České spořitelny a New York University in Prague Člen.
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
1 Aktuální otázky budoucnosti kohezní politiky EU Ing. arch. Daniela Grabmüllerová, MBA, Ph.D. ředitelka Odboru evropských záležitostí Ministerstvo pro.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
ROP JV – informace o novém programovém období
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
PLNĚNÍ CÍLŮ SRR A VYHODNOCENÍ DOPADŮ KOHEZNÍ POLITIKY NA REGIONÁLNÍ ROZVOJ Hodnocení příspěvku OP k plnění cílů SRR v kontextu regionálních rozdílů a.
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výzvy pro kohezní politiku v budoucím období
Strategie a změny přístupu EU k podpoře rozvoje dopravní infrastruktury po roce 2020 Petr Zahradník Připraveno pro vystoupení na konferenci Střední Morava.
Transkript prezentace:

Budoucnost Rozpočtu EU a Kohezní politiky EU a pozice České republiky: shrnutí aktuálního stavu diskuse a akcent problémových oblastí Petr Zahradník, EU Office České spořitelny a New York University in Prague Člen EuroTeam při Evropské komisi Člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) a EPOS při MMR

– strana 2 Název prezentace Dopad krize na evropské veřejné finance a potřeba fiskální disciplíny -Hospodářská krize během tří let radikálně zhoršila míry deficitu a dluhu k HDP u drtivé většiny členů EU; je tím vyvolána potřeba radikální a relativně brzké nápravy; -Rozpočet EU by měl mít schopnost posílené fiskální disciplině přispět; -Současně, v souladu se Strategií EU 2020, budou výzvy kladené od role Rozpočtu EU stále silně zaměřené na konkurenceschopnost EU a posílení propojenosti EU (Jednotný vnitřní trh; koordinace hospodářských politik – European Semester; širší fiskální koordinace)

– strana 3 Název prezentace Role Rozpočtu EU coby potenciálního nositele fiskální disciplíny –Disciplína Rozpočtu EU je dosud relativně příkladná; –Dosud členské státy nebyly schopny chovat se samy fiskálně disciplinovaně; –Protiargumenty: Rozpočet EU je zatím velmi malý; argumenty ztráty národní suverenity/ autonomie; vyžadovalo by to radikální reformy systému veřejných financí v EU

– strana 4 Název prezentace Rozpočet EU: objem a struktura –V absolutním vyjádření objem poměrně značný: 2010 – 141,5 mld. EUR), v relaci k HDP nicotný (0,9% HDP EU); –Výdajová struktura: dvě dominantní kapitoly, v součtu tvořící téměř 90% jeho výdajů; „udržitelný růst“ – 45,4% objemu výdajů Rozpočtu EU (v jeho rámci nejpodstatnější podpora hospodářské, sociální a teritoriální koheze – 34,9%; 7,7% celkového objemu prostředků na kohezi jde do České republiky);

– strana 5 Název prezentace Rozpočet EU: objem a struktura –Druhá nejobjemnější položka: „Přírodní zdroje“ – 42% Rozpočtu (lehce zavádějící název, největší podíl tvoří výdaje na společnou zemědělskou politiku – 31% + 10,2% rozvoj venkova); –„EU – globální hráč“ – 5,7% –Administrativa – 5,6%

– strana 6 Název prezentace Rozpočet EU: objem a struktura –Příjmy: jednotná sazba vztažená na HDP – 76%; cla a dávky z cukru – 12%; výnos z vybrané DPH – 11% –Porovnání s národními rozpočty: V Rozpočtu EU se vůbec neobjevují klíčové položky, které jsou tradiční součástí rozpočtů národních států (sociální, důchodové výdaje, zdravotnictví, minimálně životní prostředí, obrana, bezpečnost); věcné zaměření Rozpočtu EU míří do oblastí, které národní zdroje zajišťují jen v malém rozsahu, či jsou s národními zdroji komplementární

– strana 7 Název prezentace Sdělení Evropské komise k reformě Rozpočtu EU – –Přesvědčení, že do roku 2020 musí EU přijmout rozhodné kroky v oblastech Strategie EU 2020; –Budoucí Rozpočet EU – s ohledem na potřebu fiskální konsolidace EU – by měl být současně rozpočtem úsporným, disciplinovaným, silně koncentrovaným na výsledky; –Měl by vykazovat silnější flexibilitu a být slučitelnější s inovovanými finančními nástroji fiskální povahy

– strana 8 Název prezentace Sdělení Evropské komise k reformě Rozpočtu EU –Je pravděpodobné, že hlavní výdajové oblasti rozpočtu EU (kohezní politika, zemědělské politika, vnější vztahy) pravděpodobně zůstanou zachovány, byť se může váha mezi nimi změnit; –Je současně pravděpodobný větší akcent na financování tzv. nových témat a výzev (klimatické změny, konkurenceschopnost, energetika, vnitřní a vnější bezpečnost EU)

– strana 9 Název prezentace Pohled zájmů České republiky –Udržení neměnného objemu finančních prostředků (cca 1,05% unijního HDP); –Udržení sedmiletého období; –Zachování dostatek prostředků pro účely koheze; –Posílení účelnosti a efektivnosti

– strana 10 Název prezentace Budoucí podoba Rozpočtu EU a Kohezní politika EU –V příštím programovacím období se stane s velkou pravděpodobností nejvýznamnější kapitolou Rozpočtu EU politika koheze; –Rovněž efekty s touto politikou spojené jsou v našich podmínkách stále podrozvinuté ekonomiky nejvíce sledovány → další pasáže budou věnovány nynější podobě diskuse o budoucí Kohezní politice a pozici České republiky v ní

– strana 11 Název prezentace Významné body diskuse ze závěru roku 2010 –Sdělení Evropské komise k revizi rozpočtu EU (říjen 2010) –Pátá zpráva Evropské komise o hospodářské, sociální a územní soudržnosti (listopad 2010) –Závěry Evropské rady týkající se zesílení koordinace hospodářských politik (European Economic Governance; European Semester; rozhodnutí o zřízení trvalého stabilizačního mechanismu; prosinec 2010)

– strana 12 Název prezentace Významné body nadcházejícího období –Zpráva o stavu hospodářství EU (12. ledna) –Kohezní fórum (přelom ledna a února) –Aktivity maďarského a následně polského předsednictví (celý rok 2011) –Návrh střednědobého finančního rámce EU a legislativní návrhy k jednotlivým kapitolám budoucího rozpočtu EU, samozřejmě včetně kohezní politiky – Evropská komise (přibližně polovina roku 2011)

– strana 13 Název prezentace –Mimořádně hodnotná analytická část (hospodářská, sociální a územní situace a trendy; národní politiky a koheze; ostatní politiky EU a kohezní politika; dopady kohezní politiky); –Kohezní politika – byť v různé míře – přispěla sbližování rozdílů mezi regiony a současně k dynamice celé Unie – pomohla regionům podrozvinutým a zaostalým i regionům vysoce konkurenceschopným; –Zdůrazněna spjatost se Strategií EU 2020 a s respektováním situace ve veřejných financí (napjatost budoucího rozpočtu EU; Reflexe Páté kohezní zprávy

– strana 14 Název prezentace Reflexe Páté kohezní zprávy –Nově šířený termín: KONDICIONALITA (snaha potrestat chronické hříšníky a bonifikovat ty, kteří dodržují pravidla a chovají se disciplinovaně); –Důraz na posílení účinného využívání finančních prostředků věnovaných na kohezní politiku a na využívání nových inovativních finančních nástrojů, zdůrazňujících prvek návratnosti; –Rovněž silný důraz na přeshraniční charakter kohezní politiky –Nástroje na zvýšení přínosu kohezní politiky: posílení strategického plánování – zavedení tvrdého rozpočtového omezení – Společný strategický rámec – hledání společný témat se Strategií EU 2020 – zahrnuje všechny finanční nástroje jak kohezní politiky, tak politiky zemědělské a rybářství; Smlouva o partnerství pro rozvoj a investice – formulace investičních priorit; na ně navazují Operační programy; zvýšení tématické koncentrace – soustředění na malý počet priorit, jež by odrážely specifické problémy zemí a regionů; navrženo rozdělení priorit na povinné a volitelné; posílení výkonnosti pomocí kondicionality a pobídek;

– strana 15 Název prezentace Reflexe Páté kohezní zprávy –posílení hodnocení, výkonu a výsledků (silný akcent na měřitelnost cílů a ukazatelů výsledků, integrovaný přístup pro jednotlivé oblasti podpory); podpora využívání nových finančních nástrojů; silný důraz na územní soudržnost, včetně přeshraničního rozměru (městská agenda, větší flexibilita, makroregionální strategie, partnerství); jednodušší výkon a finanční řízení

– strana 16 Název prezentace Pozice České republiky -Podpora evropské přidané hodnoty kohezní politiky, včetně vazby na EU 2020; nesouhlas se sektorizací až fragmentací kohezní politiky, s vymezením povinných, neměnných, rigidních priorit, jež dominantně navazují na EU 2020; -Podpora status-quo: sedmiletý cyklus, udržení základních headlinových ukazatelů 75% HDP, resp. 90% HNP, respektování míry zaostalosti, zesílení koncentrace, rozvoj přeshraničních forem spolupráce; -Podpora rozumně definovaných kondicionalit, souvisejících obsahově s kohezní politikou; -Podpora zjednodušení implementačního modelu

– strana 17 Název prezentace Otevřené a problematické záležitosti –Konkrétnější záležitosti až detaily: podmínky tematické koncentrace, podmínky kondicionalit, „asymetrické šoky“ vznesené z jednání o budoucí finanční perspektivě; stanovení podmínek pro flexibilitu (place-based strategy); nalezení kompromisu mezi konvergenční prioritami a prioritami EU 2020; mnoho implementačních záležitostí

– strana 18 Název prezentace Rozvojové potřeby a priority České republiky –Zaměření Kohezní politiky: –Intervence, které: –- nezpůsobují vytěsňování soukromého kapitálu; –- řeší důsledky tržních selhání; –- kde není efektivně a dostatečně zajišťováno poskytování veřejných statků; –- kde je řešen problém chudoby a sociálního vyloučení

– strana 19 Název prezentace Rozvojové potřeby a priority České republiky –Neprosazování revolučních změn v pravidlech Kohezní politiky po roce 2013 (využít statutu podrozvinutosti české ekonomiky) – zachování rozhodného kritéria na úrovni 75% HDP na obyvatele; –Zaměření se na snižování regionálních disparit (rozdílů); –Zaměření se na limitovaný počet jasně definovaných priorit; dostatečná míra flexibility pro členské státy a jejich regiony

– strana 20 Název prezentace Rozvojové potřeby a priority České republiky –Základní typy priorit: konvergenční, rozvojové (EU 2020); navíc priority sociálního typu – Odpověď: Na co ? –Menu: –Konkurenceschopnost (podnikatelské prostředí, výzkum, vývoj, inovace, služby, SMEs, konkurenceschopnost dominantních průmyslových sektorů, zaměstnanost absolventů škol a osob v předdůchodovém věku, prvky flexicurity, vzdělávání)

– strana 21 Název prezentace Rozvojové potřeby a priority České republiky –Infrastruktura (zlepšení parametrů životního prostředí, dopravní infrastruktura a mobilita, diverzifikace aktivit na venkově, technická infrastruktura a občanská vybavenost)

– strana 22 Název prezentace Analýza vyspělosti regionů –Typicky rozvojový region: Praha –Významné prvky rozvojových priorit: Střední Čechy, Jihozápad, Jihovýchod –Vyšší váha konvergenčních priorit: Severovýchod –Významná váha konvergenčních priorit: Střední Morava, Moravskoslezsko a zejména Severozápad

– strana 23 Název prezentace Alokace - odhad –Na základě provedené analýzy a na základě zohlednění dalších parametrů: –570 – 600 mld. Kč Odpověď: Kolik ?

– strana 24 Název prezentace Jak ? –Nástroje nahrazující dotace a posilující návratnost: JEREMIE, JESSICA –Koncept makroregionů či ESÚS – rozvoj Kohezní politiky napříč hranicemi národních států –Koncept rozvoje měst –Míra spoluúčasti –Procedurální záležitosti: evaluace, pravidla, jednoduchost systému, redukce počtu Operačních programů

– strana 25 Název prezentace Děkuji za Vaši pozornost