Řízení procesu neshodných výrobků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jištění kvality technologických procesů
Advertisements

Logistika v silniční dopravě
Černoch Michal Školoudová Lenka
KONTROLA zpracovala: Ing. Jaroslava Teuberová Náchod, dne
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
CW – 13 LOGISTIKA Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb Fakulta stavební VUT v Brně © Ing. Václav Rada, CSc. 22. PŘEDNÁŠKA Logistika a jakost.
DFD - systém Databáze systému Správa systému Zpracování žádost Provoz systému strávník tazatel_žádoststrávník_žádost DB objednávka DB strava DB strávník.
Technická dokumentace
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
8 Koncepce Just-in-Time (JIT), kanban
CK – činnosti touroperátora
Kontrolní procesy. Funkce kontrolního procesu Dohled Srovnávání Náprava odchylek Ovlivňování budoucích rozhodnutí (zpětná vazba)
Hodnocení škol a školských zařízení
JAK SE REGISTRUJÍ LÉKY © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
ZÁVADY V JAKOSTI LÉČIV © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Audit IT procesů ve FNOL
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Rešerše Mgr. Anna Vitásková.
Analýza způsobilosti procesů a výrobních zařízení
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
ODPOVĚDNÉ DODAVATELSKO – ODBĚRATELSKÉ VZTAHY? ANO JUDr. Michaela Chaloupková, MBA Členka představenstva a ředitelka Divize nákup, Skupina ČEZ.
Plán auditu, zpráva z provedení auditu prim. MUDr
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
Semestrální práce z předmětu Projektový management
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
Statistická přejímka Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
EN ISO Správná výrobní praxe
Systém managementu jakosti
Finance v IS MU Miroslav Křipač
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Statistická přejímka statistická přejímka představuje postupy zaměřené na následnou přejímací kontrolu (vstupní, mezioperační, výstupní) produktů cílem.
BMT Medical Technology s.r.o. Ing. Lenka Žďárská
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Inovační marketing. Přenášení inovačních impulzů Je nutná aktivní účast obchodníků nebo marketingových pracovníků Vylepšování a inovace výrobků je možná.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
Kontrola a certifikace v ekologickém zemědělství
ENA s.r.o. – energetické analýzy ŘÁDY PROVOZOVATELŮ Význam a základní obsah Ing. Vladimír Ing. Zdeněk
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
Vztahy mezi útvary charakter průběhu hlavní podnikatelské činnosti
2 LOGISTICKÉ SYSTÉMY Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc.
2. Životní cyklus a procesy projektu
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
Logistika. Osnova výkladu  Čím se logistika zabývá?  Co logistika řeší?  Organizace skladového hospodářství  Řízení zásob  Náklady na zásobování.
Ing. Veronika Dostálková MBA MAJETEK PODNIKU – OBĚŽNÝ MAJETEK Finanční gramotnost 3. ročník Září 2012.
FONS GALEN Daniel Petričko PRACOVNĚ LÉKAŘSKÁ SLUŽBA Daniel Petričko.
[ 1 ] MVDr. Vratislav Krupka © 2013 Státní ústav kontrolu léčiv.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Systém managementu jakosti
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
Registr digitalizace Registr digitalizace Helena Dvořáková
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Systém managementu jakosti 3
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Transkript prezentace:

Řízení procesu neshodných výrobků

AGENDA Schéma procesu Popis procesu – Materiál v systému Zodpovědnosti Popis procesu – Materiál není v systému Zařazení pracovníků selekce do výroby

SCHÉMA PROCESU Vstupní kontrola Výroba Technik SQM/QMC Dodavatel Dodavatel Rezidentní inženýr Selekční firma Logistika Logistika Výroba Výroba Technik SQM/QMC

Info o neshodě (výroba, vstupní kontrola, Q3) POPIS PROCESU Materiál v systému Info o neshodě (výroba, vstupní kontrola, Q3) Ověření neshody ve výrobě Ano Ne Selekce Stop Rozpracované kusy Neshodný materiál 1 2 Rezidentní inženýr

POPIS PROCESU Materiál v systému 1 Ext. Int. Selekce Selekce ve výrobě Selekce f. Zrust Přeskladnění na selekční prostor Převod rozprac. dílů osazených neshodným materiálem na sklad Šrotace a přeúčtování na dodavatele 1 Int. Ext. NOK kusy OK kusy Výroba Opravitelné Neopravitelné

POPIS PROCESU Materiál v systému 2 3 Vystavení reklamačního protokolu Přeskladnění na selekční prostor Blokace materiálů na skladě Informační mítink – LO + SQM (potvrzení selekce SQM technikem) Selekce Konsi Označení OK a NOK kusů Kontakt na dodavatele - žádost o selekci, definice objednávky a nápravné opatření (8D) sklad Info na dodavatele + logistiku Změna úrovně jakosti + přidání atributu kontroly Zaslaní špatných vzorků dodavateli Blokování 3 Odsouhlasení kritérii selekce (schválení PN dodavatelem) Ověření potřeb materiálů s LO

Zabalení NOK kusů do balení, které akceptuje dodavatel POPIS PROCESU Materiál v systému 3 NOK kusy Šrot Vrácení dodavateli OK kusy Odeslání do firmy Zabalení NOK kusů do balení, které akceptuje dodavatel Sklad Odeslání k dodavateli

ZODPOVĚDNOSTI Vstupní kontrola Výroba Dodavatel Technik SQM/QMC Zjištění odchylky mimo specifikaci – informuje příslušného technika SQM – mailem nebo telefonicky.V případě požadavku o podporu je tato podpora poskytnuta technikem SQM Výroba Odpovědět na objednávku selekce, verifikovat chybu, stanovit nápravné opatření, analýza špatného materiálu, schválení kritérii selekce, rozhodnutí, jestli se kusy budou šrotovat nebo se odešlou zpět. Dodavatel Technik SQM/QMC Ověří neshodu ve výrobě, stanoví kritéria selekce a předá rezidentnímu inženýrovi potřebné podklady a kontakty.

( koordinátor externí selekční firmy) ZODPOVĚDNOSTI ověření kritérii selekce ověření potřeb materiálů s LO zablokuje SAPově konkrétní materiál na skladě kontaktuje selekční firmu, dohodne a odsouhlasí kritéria selekce vypracuje reklamační protokol a další reporty předem stanovené, nutné pro přenesení odpovědnosti a potvrzení chyby dodavatele a odešle je dodavateli přeskladnění na selekční prostor koordinuje činnost selekce v kontextu a spolupráci s logistikou a výrobou zasílání špatných vzorků dodavateli dokumentuje, vyhodnocuje a archivuje celý průběh procesu předává informace o výpadku oddělení LO po dobu průběhu selekce směřuje materiál od dodavatele přímo na selekční firmu a do firmy jde pouze materiál po 100 % kontrole odpovídající specifikaci pokud selekce probíhá dlouhodobě navrhuje opatření směřující k odstranění chyb po ukončení selekce a přijatého režimu předá materiál zpět do standardního procesu do firmy Rezidenční inženýr ( koordinátor externí selekční firmy)

POPIS PROCESU Materiál není v systému A Vytvoření QM záznamu (SAP) Materiál je automaticky blokovaný a není ho možno zaskladnit Zapsání informací o materiálu do DBZ chybějících materiálů automatické vygenerování mailu A

POPIS PROCESU Materiál není v systému A B Rezidentní inženýr Zjištění důvodu blokace přijmu chybí uvolnění, atd. selekce Odblokování přijmu materiálu – změna QM záznamu Čeká se na doručení uvolnění Odblokování přijmu materiálu – změna QM záznamu Info do skladu, že se může zaskladnit Zpětné info ze skladu o zaskladnění Zaskladnění na sklad B

POPIS PROCESU Materiál není v systému B C Zablokování materiálu na skladě Zablokování přijmu materiálu – změna QM záznamu zpět Přeskladnění na selekční prostor Selekce C

Zabalení NOK kusů do balení, které akceptuje dodavatel POPIS PROCESU Materiál není v systému C Označení OK a NOK kusů NOK kusy Šrot Vrácení dodavateli OK kusy Odeslání do firmy Zabalení NOK kusů do balení, které akceptuje dodavatel Sklad Odeslání dodavateli

ZAŘAZENÍ PRACOVNÍKŮ SELEKCE DO VÝROBY V případě vzniku neshodného materiálů ve výrobě a kusů osazených neshodným matriálem f. Zrůst zařazuje svoje pracovníky do výroby, aby se nezastavila výroba a selekce probíhala hned jak je to možné až do doby, kdy je vyselektovano selekční firmou minimální potřebné množství materiálu pro výrobu. Vyselektované kusy se přeskladní přímo do výroby (nestandardní výdej materiálu).