Alton Glenn Miller byl americký jazzový hudebník, kapelník a pozounista, pozdější významný kapelník big bandu swingové éry. Mezi lety 1939 a 1942 byly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hudba 20. – 30. let 20. století VY_32_INOVACE_24_Hudba léta.
Advertisements

Vstup USA do války.
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Název Dělení moderní hudby
Orchestr Glenna Millera
RAF Royal Air Force.
BennyGoodmanBennyGoodman. Rodné jménoBenjamin David Goodman PřezdívkaKrál swingu Narození 30. května, 1909 Chicago, Illinois, USA Úmrtí 13. června, 1986.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv10/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Nicolas Winton.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Jakub Jan Šimon Ryba Přeštice
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
 Místo, termín, záměr  Omezení armády  Další omezení, válečné náhrady Versailleská smlouva.
Napoleon Bonaparte (15.srpna května 1821)
Jak může válka zasáhnout obyčejné lidi? (ne vojáky)
Povídání o Bachovi.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS.
Hans-Joachim Marseille Aneb Luftwaffe v Severní Africe.
Wolfgang Amadeus Mozart Dětství a jeho cesty
Antonín Dvořák a jeho život
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
Památník Gablenz -Sedmnáctimetrový litinový pomník ve tvaru obelisku. -Na pomníku jsou uvedena jména padlých rakouských důstojníků a počty padlých z jednotlivých.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
kapitoly z dějin hudby zábavné jazz – Éra swingu
SWING (od 20. let 20. století).
Hudba 20. století 1. polovina 20. století.
VY_32_INOVACE_1D.9.10 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Antonín Dvořák Základní informace. Antonín Dvořák Základní informace.
Útok na Pearl Harbor ráno 7.prosince 1941 japonská letadla bez vyhlášení války zaútočila na americkou vojenskou základnu v přístavu Pearl Harbor na Havajských.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_1154_ANTONÍN DVOŘÁK Téma: ŽIVOT A DÍLO.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 30. a 40. léta 20. století TEST.
Marie Curie-Sklodowská
Téma Jazz Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou jazz a jejími představiteli.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_HV_04_SVO_Swing.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/06 Název materiálu: 30.léta ve světové populární hudbě Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Počátky moderní populární hudby Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_Hudební výchova – 8. ročník TÉMA: Swing ČÍSLO.
Swing Rebeka vitová.
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/11
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
ZŠ Brno, Řehořova 3 Osobnosti českých a světových dějin 6.-9.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/09
Nefertiti.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 9. ROČNÍK
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/20
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
Světoví hudební skladatelé
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/17
Název školy: Základní škola Netvořice
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/15
NONART 1. polovina 20.století
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/19
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Před 100 lety 12. prosince 1915 se narodil nezapomenutelný zpěvák.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
JAZZ ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Alton Glenn Miller byl americký jazzový hudebník, kapelník a pozounista, pozdější významný kapelník big bandu swingové éry. Mezi lety 1939 a 1942 byly jeho desky jedněmi z nejlépe prodávaných. Mezi Millerovy nejznámější nahrávky patří jazzové standardy In the Mood, Tuxedo Junction, Chattanooga Choo , Měsíční serenáda, Little Brown Jug, American Patrol, Elmer's Tune, A String Of Pearls a Pennsylvania 6-5000.

Život Glenn Miller, trombonista, skladatel a dirigent narodil se ve státu Iowa 1. března 1904 a zemřel asi 15.prosinec 1944. se rozhodl v roce 1942 vstoupit dobrovolně již jako slavný muzikant do amerických ozbrojených složek. Nejprve bezúspěšně do námořnictva. Teprve v září 1942 se mu podařilo přesvědčit armádu, aby jej přijala do svých služeb. Jeho orchestr v rámci amerického letectva se stal téměř okamžitě jedním z nejoblíbenějších nejen pro letce, ale velmi často na svých koncertech v Británii i pro civilisty. Absolvoval až 35 koncertů měsíčně a další byly vysílány rozhlasem.

Zmizení 15.prosince 1944 měl Miller, nyní již major, letět ze Spojeného království do Paříže hrát pro vojáky, kteří ji nedlouho předtím osvobodili. Jeho letoun odlétl ze základny RAF Twinwood Farm v Claphamu v hrabství Bedfordshire, ale zmizelo nad kanálem La Manche. Jeho tělesné ostatky ani vrak jeho letounu (jednomotorový UC-64 Norseman) nebyly nikdy nalezeny. Od doby, kdy před více než 65 lety zmizel, se objevilo nespočet teorií o tom, co se tehdy přihodilo. Buddy DeFranco, jeden z poválečných vedoucích Orchestru Glenna Millera, životopisci Georgi T. Simonovi pověděl o mnoha z nich, které se dozvěděl, když band v 70. letech vedl. DeFranco řekl: „Kdybych měl všem těm teoriím uvěřit, bylo by nějakých dvanáct tisíc čtyři sta padesát osm lidí, kteří jej na jeho poslední let vyprovázeli!“

Pár obrázků Glenn v uniformě pomník Glenna Millera na hřbitově Grove Street osudové letadlo