Lidský faktor v dopravě!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPIS Systém Psychosociální Intervenční Služby
Advertisements

P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
O praktické realizaci kurzů Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
PROJEKTOVÝ DEN 27. ČERVENCE 2010 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, OPAVSKÁ 49 Ing. Marák Vladimír Tento projekt.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
BEZPEČNĚJŠÍ SILNICE ZACHRAŇUJÍ ŽIVOTY Program EuroRAP v České republice Projekt EK Evropský atlas bezpečnosti silnic.
Centrum celoživotního vzdělávání
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Popularizace výsledků dopravního výzkumu Lidský faktor v dopravě CZ.1.07/2.3.00/
Práce se stresem a zdravý životní styl Michal Šimeček Katedra psychologie FF Univerzity Palackého v Olomouci a Centrum dopravního výzkumu v.v.i. Brno,
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Vyhodnocení činnosti KŘP Stčk – vnější služba – 2015 Praha,
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Kariérové poradenství v českém středním školství
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Chytrý Jihomoravský kraj ?
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Operační program životní prostředí
Sociální šetření a legislativa
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Syndrom vyhoření a vzdělávání v sociální práci v pregraduálním studiu
Transkript prezentace:

Lidský faktor v dopravě! Grantový projekt Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Kariérový a personální servis s.r.o. Vzdělávání pracovníků v oblasti psychosociálních dovedností Psychologické posouzení potenciálu pracovníků Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Partneři projektu: Dopravní podnik města Olomouce, a.s. Technické služby města Olomouce, a.s. Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje, příspěvková organizace Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Hlavní cíl projektu: Zvýšit nabídku profesního vzdělávání v oblasti psychosociálních dovedností pro profesionální řidiče. Zahájení projektu 4/2010 Ukončení projektu 03/2012 Výše podpory 1 998 470,47 Kč Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Nedostatečná dovednost zvládat zátěž a stres Tendence k nehodám Podceňována systematické vzdělávání v oblasti psychosociálních dovedností u profesionálních řidičů Nedostatečná dovednost zvládat zátěž a stres Tendence k nehodám Problémy v komunikaci s cestujícími, s občany, s pacienty, klienty, příbuznými, kolegy atd. Vliv na celkovou úroveň profesionálního přístupu a zdravotní kondici řidičů Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

NÁROČNÁ PROFESE ŘIDIČE Prostředí Hustý provoz na silnicích Hluk Spěch Osobnost řidiče Psychická vybavenost – pozornost,… Odolnost vůči zátěži, stresu, konfliktům Zodpovědnost Rychlost, kvalita jízdy Ostatní účastníci provozu Spěchající řidiči Cestující, pacienti, občané… Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Zaměřujeme se na zvyšování profesionálního přístupu k občanům, ale současně pomáháme účastníkům nalézt vhodné způsoby, jak se s náročnými situacemi efektivně vyrovnat. Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Cílová skupina 40 pracovníků / profesionálních řidičů MHD, svozové vozy, sanitky Proškoleni v 4 programech časová náročnost: 3x 2 školící dny, 1x 1 školící den Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Analýza cílové skupiny Časový harmonogram Analýza cílové skupiny 04/2010 – 9/2010 Tvorba programů 10/2010 – 3/2011 Pilotní vzdělávání 4/2011 – 1/2012 Evaluace 2/2012 – 3/2012 Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

POSTUP PROJEKTU–klíčové aktivity Analýza cílové skupiny Vytvoření 12 vzdělávacích programů na zjištěné vzdělávací potřeby cílových skupin Pilotní ověření nových vzdělávacích programů Evaluace a případná korekce programů Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Tvorba 4 nových inovativních programů 12 programů Osobnost profesionálního řidiče Interpersonální komunikace ve složitých dopravních situacích Zvládání stresu a emocí v dopravě Životní prostředí a lidských faktor v dopravě Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Osobnost profesionálního řidiče: Vzdělávací programy Osobnost profesionálního řidiče: Sebepoznání řidičů Rizikové charakteristiky osobnosti a bezpečnost v dopravě Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Interpersonální komunikace ve složitých dopravních situacích: Vzdělávací programy Interpersonální komunikace ve složitých dopravních situacích: Komunikace, trénink efektivních forem jednání s druhými lidmi ve složitých dopravních situacích Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Zvládání stresu a emocí v dopravě: Vzdělávací programy Zvládání stresu a emocí v dopravě: Naučit se porozumět vlastním reakcím ve složitých dopravních situacích Zvládání stresu, emocí - návody Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Životní prostředí a lidských faktor v dopravě: Vzdělávací programy Životní prostředí a lidských faktor v dopravě: Seznámení s nepříznivými dopady silniční dopravy na složky ŽP Seznámit řidiče s jejich možnostmi k omezení a snížení nepříznivých dopadů na ŽP Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Některé problémy Organizace - uvolnění cílové skupiny z práce na školení Výše finanční odměny pro lektory Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Fotodokumentace Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.

Děkuji za pozornost! Mgr. Jana Zbořilová, Kaps s.r.o.