Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (2007 – 2013) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK HRADEC KRÁLOVÉ.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Praha, 22. března 2010.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro hodnotitele Praha, 15. dubna 2010.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí Seminář pro žadatele Brno, 31. května 2011.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
VÝZVA č. 03_15_037 (č. 37) PODPORA PROCESU TRANSFORMACE POBYTOVÝCH SLUŽEB A PODPORA SLUŽEB KOMUNITNÍHO TYPU VZNIKLÝCH PO TRANSFORMACI metodický den na.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Konferenční sál, budova CORSO IIa, Křižíkova 34/148, Praha 8 7. října.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
HODNOCENÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ. PROCES HODNOCENÍ GRANTOVÝCH PROJEKTŮ HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI GRÉMIUM ZPRAVODAJŮ HODNOCENÍ FORMÁLNÍ VĚCNÉ HODNOCENÍ S VYUŽITÍM.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
VĚCNÉ HODNOCENÍ A SPECIFICKÁ KRITÉRIA Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen 2009.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
ŠKOLENÍ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje oddělení.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Výzva k předkládání žádostí
CERA - proces příjmu a hodnocení žádostí
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Výzva k předkládání žádostí
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro žadatele 2. výzvy
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů

Hodnocení GP 4 fáze hodnocení: hodnocení formální hodnocení přijatelnosti hodnocení věcné výběrová komise Kriteria hodnocení a jejich bodové ohodnocení – ve Výzvě a „Příručce pro žadatele o finanční podporu z OP VK“ Max. počet – 100 bodů Úspěšný projekt – min. 65 bodů

Formální hodnocení  Verze elektronické a tištěné žádosti jsou shodné  Žádost byla dodána 1 x v listinné podobě, 1 x v elektronické podobě  Všechny povinné přílohy dodány 1 x v listinné podobě  Nechybí žádný z požadovaných podpisů oprávněných osob (žádost, seznam příloh, přílohy)  Při zjištěných nedostatcích a za předpokladu, že žádost splňuje kritéria přijatelnosti, může být žadatel vyzván k doplnění žádosti

Hodnocení přijatelnosti  Žadatel splňuje podmínky pro příjemce uvedené ve výzvě  Partner je PO se sídlem v ČR a splňuje stejná kritéria jako žadatel  Navržené aktivity jsou v souladu s výzvou  Cílové skupiny jsou v souladu s výzvou  Podpora je plánována pouze pro způsobilé výdaje  Jsou dodrženy stanovené limity rozpočtu  Při zjištění nenaplnění jakéhokoli kritéria bude žádost vyřazena z dalšího procesu hodnocení

Věcné (bodové) hodnocení  Hodnocení min. dvěma nezávislými hodnotiteli  Minimální průměrný počet bodů pro postoupení žádosti do další fáze hodnocení je 65 bodů  Kritéria pro výběr projektů Zdůvodnění potřebnosti realizace projektu18 bodů Cílová skupina10 bodů Popis realizace projektu18 bodů Finanční řízení20 bodů Výsledky a výstupy15 bodů Horizontální témata 4 body Specifické požadavky15 bodů Celkem 100 bodů Kritérium „Synergie“ – IPRM + 10 %

Specifické kritéria 1.1  GP je realizován v problémovém regionu vymezeném krajem …. 2 b  GP je realizován v obci do 5 tis. obyvatel … 2 b  GP je svými aktivitami zaměřen na vytváření nových/inovovaných produktů s komponentou ICT … 4 b  GP je svými aktivitami zaměřen na vytváření nových/inovovaných produktů s komponentou ŽP …4 b  GP je svými aktivitami zaměřen na odborné vzdělávání nebo rozvoj kompetencí požadovaných na trhu práce, resp. zvyšujících uplatnitelnost žáků na trhu práce … 3 b

Specifické kritéria 1.2  GP je realizován v problémovém regionu vymezeném krajem …. 2 b  GP je realizován v obci do 5 tis. obyvatel … 2 b  GP je svými aktivitami zaměřen na vytváření nových/inovovaných produktů s komponentou ICT … 4 b  GP je svými aktivitami zaměřen na vytváření nových/inovovaných produktů s komponentou ŽP …4 b  GP je svými aktivitami zaměřen na podporu žáků tělesně postižených nebo se sociálním znevýhodněním nebo GP je svými aktivitami zaměřen na zapojení rodičů dětí a žáků se sociálním znevýhodněním … 3 b

Specifické kritéria 1.3  GP je realizován v problémovém regionu vymezeném krajem …. 2 b  GP je realizován v obci do 5 tis. obyvatel … 2 b  GP je svými aktivitami zaměřen na vytváření nových/inovovaných produktů s komponentou ICT … 4 b  GP je svými aktivitami zaměřen na vytváření nových/inovovaných produktů s komponentou ŽP …4 b  GP je svými aktivitami zaměřen na zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků pro výuku odborných předmětů nebo na zvyšování kompetencí pedagogických a řídících pracovníků škol a školských zařízení v oblasti jazykové vybavenosti … 3 b

Věcné (bodové) hodnocení Výběrová komise  Tvoří ji zástupci ŘO, regionálních orgánů, sociálních partnerů, neziskových organizací a nezávislí odborníci  Projednávají pouze žádosti doporučené ve věcném hodnocení, tj. nad 65 bodů dle pořadí vzniklého na základě bodového hodnocení  Může vyřadit žádost z dalšího hodnocení na základě daných kritérií, tuto skutečnost musí řádně, objektivně a transparentně odůvodnit Orgány kraje (Rada a Zastupitelstvo Olomouckého kraje)  Projednávají pouze žádosti doporučené VK  Mohou vyřadit žádost za stejných podmínek jako VK

Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů Děkuji za pozornost