Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků z lineckého těsta. Šablona číslo materiálu: III/2-23 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Výrobky z lineckých těst 2. hnachtskeks(RobertK).jpg Author: RobertK
Linecké ovocné řezy se želé jsou určeny pro rychlou spotřebu řezy mají obdélníkový tvar, jsou křehké plníme ovocem, marmeládou a zdobíme agarovou polevou pečeme asi 12 minut při 220 °C hmotnost výrobku je 60g
Surovinové složení na 100 kusů surovinyhmnotnost v kg linecké těsto2,550 ovoce1,770 marmeláda0,650 modelovací hmota0,770 agarová poleva1,120
Výrobní postup z lineckého těsta vyválíme plát o rozměru 46×65×0,6 cm plát propícháme a rozdělíme na 6 pásů, které upečeme vždy dva vyhladnuté pásy spojíme marmeládou a necháme do druhého dne provlhnout povrch plátů potřeme marmeládou a z modelovací hmoty vymodelujeme okraj jednotlivých pásů do prostoru vložíme čerstvé nebo kompotované ovoce a zalijeme agarovou polevou po ztuhnutí pásy krájíme na řezy
Linecké výrobky s máslovou náplní mají různé tvary (oválky, srdíčka apod.) plníme máslovým krémem zdobíme polevami a jádrovinami pečeme při 220 °C hmotnost jednoho výrobku je 40g
Surovinové složení na 100 kusů Výrobní postup z vyváleného lineckého těsta vypichujeme různé tvary a upečeme po vychladnutí vždy dva korpusy spojíme ochuceným máslovým krémem povrch korpusu potáhneme polevou surovinyhmotnost v kg linecké těsto2,250 máslová krém ochucený1,650 cukrářská poleva ředěná0,550
Linecké pečivo kakaové s máslovou náplní Foto 1.
Zápis Výrobky z lineckých těst Linecké ovocné řezy se želé Linecké výrobky s máslovou náplní
Použité zdroje ).jpghttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Weihnachtskeks(RobertK ).jpg Fotografie 1. použitá v této prezentaci je moje vlastní. Cukrářská výroba. Olomouc: FIN, ISBN ; Alena Půlpánová.