Autor:Blanka Štrublová Zpracováno: Ročník (obor):1.CU H/01 Cukrář Tematická oblast:Těsta Předmět:Technologie Anotace:Výukový materiál slouží k upevnění výrobních postupů výrobků ze slaného a sýrového těsta. Šablona číslo materiálu: III/2-23 III/ Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Výrobky ze slaného a sýrového těsta cheeses_with_a_slicer,_bread_and_milk.JPG Author: MigGroningen
Charakteristika jsou trvanlivějšího charakteru jsou křehké mají žlutou barvu, vyznačují se jemnou a mírně slanou chutí s příchutí sýru povrch sypeme různými přísadami např. sýrem, kmínem, solí apod.
Slané sýrové tyčinky mají obdélníkový tvar a po upečení žlutohnědou barvu horní vrstvu tvoří zapečené kousky sýra chuť mají jemnou, mírně slanou, doplněnou chutí sýru a použitého koření pečeme při 220 – 230 °C
Surovinové složení na 10kg (rozvažované) Výrobní postup slané těsto vyválíme na plát o tloušťce asi 5 mm potřeme žloutkem a posypeme strouhaným sýrem, kmínem a hrubší solí poté krájíme malé tyčinky, které klademe na plech tak, aby se nespekly surovinyhmotnost v kg slané těsto11,590 sůl0,200 tvrdý sýr0,500 žloutky na potření0,500 kmín0,130
Slané pečivo připravuje se stejně jako slané sýrové tyčinky rozdíl je v tom, že rozválený plát potřeme žloutky a posypeme jen solí a kmínem místo kmínu můžeme použít třeba červenou mletou papriku nebo sezamové semínka po zaschnutí vypichujeme různé tvary a pečeme na čistém plechu při 220 °C
Author: Darwin Bell Slané pečivo
Zápis Výrobky ze slaného a sýrového těsta Charakteristika jsou trvanlivějšího charakteru jsou křehké mají žlutou barvu, vyznačují se jemnou a mírně slanou chutí s příchutí sýru povrch sypeme různými přísadami jako jsou – sýr, kmín, sůl apod.
Výrobky ze slaného a sýrového těsta: Slané sýrové tyčinky Slané pečivo
Použité zdroje _slicer,_bread_and_milk.JPGhttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Several_cheeses_with_a _slicer,_bread_and_milk.JPG g=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cheesy_sticks.jpg?uselan g=cs Cukrářská výroba. Olomouc: FIN, ISBN ; Alena Půlpánová.