Jan Jakub Hartmann Alegorie vody

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
Advertisements

PORTRÉT PRŮŘEZOVÉ TÉMA.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
POSTIMPRESIONISMUS Konec 19. a počátek 20. století.
Povolání: umělecký malíř
VY_52_INOVACE_DEK_59 NOVÝ REALISMUS, NOVÁ FIGURACE, HYPERREALISMUS
POSTIMPRESIONISMUS VY_52_INOVACE_DEK_39.
Nizozemští krajináři 17.století
TÉMA: R.B: Se narodil v roce 1584 a zemřel v roce 1665, zemřel v 81 letech, to byl na tu dobu vysoký věk. G.R: Narodil se v roce 1590 a zemřel v roce.
Antická kultura.
Itálie Francie Španělsko
Německé renesanční malířství
Gustave Courbet Barbizonská škola
Bratři Čapkové.
Renesance Kristýna Strouhalová.
Hádej! Vyber si očima jeden objekt.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Baroko v Čechách Malířství 1. část
Claude Monet MgA. Lukáš Psík
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Mám rád historii, velmi často se k ní vracím. Také se velmi rád dívám na historická díla dřívějších umělců, která neskonale obdivuji a všechna mi mají.
Antonín Slavíček 16. května 1870 – 1. února 1910.
Gotika 12 st. – 16 st..
Alois Moravec Osobnosti Chyšecka. Narodil se v rodině vesnického učitele v Chyškách u Milevska 5. ledna Jeho otec se jmenoval Josef Moravec a matka.
William Turner William Turner ( ) o jeho životě je známo jen málo, názory se různí a biografická pojednání si odporují jeho charakter.
JAN ZRZAVÝ český malíř, grafik, ilustrátor a scénograf, významný představitel české výtvarné avantgardy nastupující začátkem 20. stol ,
Putování s českými básníky první poloviny 20.st. „Jejich stopy“
ŠKOLNÍ VÝLET Buchlov Buchlovice Buchlovice. Vážení rodiče,milí žáci, i v letošním školním roce 2008/2009 pojede naše třída 3.B na školní výlet. KAM? Prohlédnout.
VY_52_INOVACE_DEK_36 Impresionisté krajináři. Datum vytvoření: Autor: Mgr. Martina Kokšteinová „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Klíčová.
ŠPANĚLSKÝ BAROKNÍ MALÍŘ Bartolomé Estéban Murillo.
Vojtěch Hynais.
Eduard Manet Název školy
ČESKÉ ZEMĚ.
IMPRESIONISMUS.
RENESANČNÍ SOCHAŘSTVÍ V OBDOBÍ RENESANCE
Baroko Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Michelangelo Buonarroti malíř MgA. Lukáš Psík
PETR PARLÉŘ Mgr. Michaela Psíková.
Rembrandt (Rembrandt Harmenszoon van Rijn )
Pozdní baroko Mgr. Jakub Tomala.
Jan Vermeer van Delft MgA. Lukáš Psík
Mistr Theodorik.
Emil František Burian
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Výtvarné směry 2. poloviny 20. století
Meziválečná doba Malíři.
Přechod snímků automaticky Zapni zvuk hudba Billyho Vaughna Wonderland by night vytvořeno v PowerPoint 2007.
IMPRESIONISMUS 4 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
IMPRESIONISMUS 3 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Nela Sováková, Johana Černá
POSTIMPRESIONISTÉ. charakteristika Snaha o překonání impresionistického způsobu malby Konfrontace vnitřního umělcova nitra s realitou Vstupuje sem lidský.
MALÍŘ, KRAJINÁŘ, ILUSTRÁTOR
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření listopad 2011 Ročník 8. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a společnost Dějepis Modernizace společnosti.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
HLAVNÍ DRUHY MALÍŘSTVÍ  převzala renesance od gotiky  Malbu: nástěnnou, deskovou, knižní nebo malbu na skle  kromě dřevěných desek se však v renesanci.
Městská tematika – Ignát Hermann
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Lucie Ivachňuková Lucie Houdková
Hory v barvách duhy Čína.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
KUTNÁ HORA unikátně zachované a neporušené historické jádro města s chrámem sv. Barbory je zapsáno na seznamu UNESCO od r ve středověku byla druhé.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, České baroko Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Křivonosková Kateřina
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Mimořádné události u nás a ve světě
Transkript prezentace:

Jan Jakub Hartmann Alegorie vody

Životopis Barokní krajinářství začal u nás pěstovat Jan Jakub Hartman. Byl to velice schopný malíř. Namalovali spoustu slavných obrazů - Alegorie vody, Alegorie země, Lesní krajina s lovci a další.Narodil se v Kutné Hoře a také v ní strávil dětství.Měl dva syny, kteří mu pomáhali s jeho řemeslem. Jeho slavný obraz Alegorie vody, se stal známkou. Jan Jakub Hartmann je významný tím, že vytvořil první obrazy barokní krajiny u nás.

dílo Tvorba J. J. Hartmanna vykazuje vedle společných charakteristických rysů značné rozdíly v malířském podání. Dá se téměř s jistotou říci, že spolu s oběma syny, rovněž vyučenými krajináři, provozoval dobře fungující dílnu. Dokázali velmi dobře splnit přání tehdejších sběratelů, toužících získat kvalitní kabinetní obraz, srovnatelný s pozdně manýristickými díly nizozemských umělců. Vycházel vstříc této potřebě jemně malovanými obrazy na plátně, na dřevě nebo na hladkých měděných deskách. Krajinářský rozvrh v nich doplňoval početným komparsem drobných postav, v některých případech spojených s biblickou nebo mytologickou tématikou, jindy zobrazoval v sériích roční doby, živly nebo lidské smysly. Narativní charakter Hartmannových obrazů vybízel k důkladné prohlídce všech detailů scény, jejich svěží barevnost a zajímavé podrobnosti byly tehdy jako dnes příčinou jejich mimořádné obliby. (zdroj: www.obrazarna-hradu.cz)

Horní obraz-Krajina s lovci Dolní obraz-alegorie země

Alegorie vody

Alegorie vody