Erich Maria Remarque 1898 - 1970.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. březen Mezinárodní den boje spisovatelů za mír.
Advertisements

Erich Maria REMARQUE (Im Westen nichts Neues)
Bitvy první světové války
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Světová literatura po 1. svět. válce
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
PRVNÍ SVĚTOVÁ VÁLKA 1918.
Světová literatura 1. poloviny 20. století - 1
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _15_CJL_3 Ročník: I. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Erich Maria Remarque Na západní frontě klid
Deutsche Literatur 1.Brüder Grimm Ladislav Trčka Zuzka Mitášová 2.J. W. Goethe Veronika Krajčová 3.Bertold Brecht František Kužela 4.Friedrich Schiller.
Název školy Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP Název OP OP Vzdělávání.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/15/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
příprava na 2. světovou válku
Nacistické Německo II. Petr Machala.
Meziválečný svět 30. léta.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
VY_III/2_INOVACE_88_Bohumil Říha
PRVNÍ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Nicolas Winton.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_724_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Evropa před 1. světovou válkou
SVĚTOVÁ PRÓZA 1. POLOVINY 20. STOLETÍ
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Světová próza v 1. polovině 20. století
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Literatura na počátku 20.století
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_03_CJL_L Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_32_INOVACE/12/B3 AutorMgr. Karolína Kofránková Období vytvoření
BERTOLT BRECHT Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
I. světová válka – konec války
ERICH MARIA REMARQUE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
I. světová válka ve světové literatuře PaedDr. Hana Vítová
ANDRÉ BRETON Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Nacismus Michal Kolář.
MICHAL VIEWEGH Život a dílo nejúspěšnějšího a nejprodávanějšího českého spisovatele současnosti.
THOMAS MANN Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Marie Majerová 9. ročník.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Meziválečná literatura
Nela Sováková, Johana Černá
MICHAIL ALEXANDROVIČ ŠOLOCHOV
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Literatura 1. světové války Název sady: Český jazyk 9. ročník.
Mgr. Marie Havránková ODRAZ 1. SVĚT. VÁLKY VE SVĚTOVÉ LITERATUŘE Literatura 1. pol. 20. stol. 2. ročník Srpen 2012.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Marie Curie-Sklodowská
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Milan Kundera nar „Muži obdivují ženy, které mluví jako knihy, ale berou si ženy, které vaří jako z kuchařské knihy.“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
ANDRÉ BRETON Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Karel Čapek - cestopisy
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
TÉMA: ERICH MARIA REMARQUE AUTOR: MGR. HANA GINTEROVÁ
Erich Maria Remarque VY_12_INOVACE_Rů_I_36
ERICH MARIA REMARQUE NA ZÁPADNÍ FRONTĚ KLID
Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ / /21
Erich Maria Remarque Eva Švančarová
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola Jindřichův Hradec I, Štítného 121
Německá próza mezi válkami
Odraz 2. sv. války v české literatuře
VY_12_INOVACE_Jir_I_05 E.Hemingway Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Erich Maria Remarque 1898 - 1970

Kdo byl Erich Maria Remarque vlastním jménem Erich Paul Remark narodil se 22. června 1898 v Osnabrücku studoval na učitelském ústavu v Münsteru roku 1916 odešel jako 18letý do 1. světové války, na západní frontě byl brzy vážně raněn a konec války prožil v lazaretu v Duisburgu pracoval též jako učitel, automobilový závodník, obchodní cestující cestoval po Itálii, Švýcarsku, Balkáně a Turecku byl nominován na Nobelovu cenu míru ihned po nástupu nacismu (1933) se dostal na index zakázaných autorů a v roce 1938 byl zbaven německého občanství. Byl fašisty označen za „literárního zrádce“ a jeho knihy byly veřejně páleny, protože jeho popis války byl pro militantní režim krajně nevhodný roku 1939 emigroval do New Yorku, kde získal americké občanství Remarque umírá na srdeční chorobu 25. září 1970

Dílo: Románová tvorba s válečnou tématikou: Na západní frontě klid Jiskra života Čas žít, čas umírat Vítězný oblouk Nebe nezná vyvolených, Cesta zpátky atd…….