Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Advertisements

CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
5. workshop „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM.
3. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Evropský sociální fond v ČR
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Monitoring dalšího vzdělávání
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Organizační struktura
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Prezentace projektu shrnutí činnosti a výstupů projektu Ing.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Závěrečná konference projektu
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Organizační struktura
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Název projektu: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Zkrácený název: „Výměna zkušeností“ Období realizace: – Realizátor projektu: AB-AKCIMA, s.r.o. Odborný garant projektu: Mgr. Jiří Vronský

Oslovené organizace: státní instituce (Karlovarský kraj, úřady práce), organizace specializující se na další profesní vzdělávání, střední školy. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Důvody vzniku projektu: provedené analýzy v Karlovarském kraji, výstupy těchto analýz, vysoký potenciál vzdělávacích institucí v Karlovarském kraji, motivace řešit problematiku vzdělávání dospělých, potřeba koordinace dalšího vzdělávání, potřeba zvýšení vzdělanosti v Karlovarském kraji. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Důvody Vaší účasti: stav na trhu práce (zvýšení efektivity poskytování dalšího profesního vzdělávání), spolupráce s ostatními subjekty ve stejném oboru, snaha řešit konkrétní problémy, osobní zájem (přínos pro jednotlivé organizace). Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Cíle projektu: 1) Zvýšení spolupráce mezi jednotlivými organizacemi: Předávání zkušeností a know-how mezi jednotlivými organizacemi, které poskytují další profesní vzdělávání. Konfrontace názorů, zkušeností a problémů při dalším profesním vzdělávání. Vytvoření návrhů, doporučení a stanovisek odborníků z praxe k těmto problémům a případná konzultace s orgány působícími v oblasti dalšího profesního vzdělávání. Vytvoření a realizace společných projektů (viz. dále). Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Cíle projektu: 2) Efektivnější poskytování dalšího profesního vzdělávání: Návrh systému dalšího profesního vzdělávání v rámci kraje (případně ČR). Poskytnutí veřejnosti podrobného přehledu o všech možnostech dalšího profesního vzdělávání v Karlovarském kraji. Vytvoření metodických postupů pro jednotlivé cílové skupiny na základě rozdílných charakteristik cílových skupin. Sepsání brožury shrnující komplexně tuto problematiku. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Cíle projektu: 3) Nové projekty: Realizace nových projektů v oblasti dalšího profesního vzdělávání. Efektivnější čerpání finančních prostředků v oblasti RLZ na tyto projekty v novém programovacím období ze strukturálních fondů. Celková koordinace těchto projektů v rámci Karlovarského kraje. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Předpokládané výstupy projektu: Přehled institucí nabízejících další profesní vzdělávání v Karlovarském kraji. Přehled nabízených rekvalifikačních kurzů. Řešení dalších problémů souvisejících s dalším profesním vzděláváním. Vytvoření a realizace nových projektů. Vytvoření metodiky pro jednotlivé skupiny postižené nebo ohrožené nezaměstnaností. Doporučení pro řešení problematiky nezaměstnanosti pro jednotlivé skupiny ohrožené dlouhodobou nezaměstnaností. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Problémy, které vyplynuly z osobních kontaktů s jednotlivými organizacemi: Nedostatečná nabídka rekvalifikačních kurzů v Karlovarském kraji (v určitých profesích). Projekty „Najdi si práci“, „Příprava na práci“, „Návrat do práce“. Malá informovanost uchazečů o zaměstnání o rekvalifikačních kurzech. Jazykové kurzy - nejsou rekvalifikací. Dotace ze strukturálních fondů Evropské unie. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Diskuze: Problémy v oblasti dalšího profesního vzdělávání Nové projekty Formy spolupráce a zapojení jednotlivých organizací Další náměty Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Předpokládané termíny dalších workshopů: Únor 2007 Březen 2007 Duben 2007 Květen 2007 Aktuality o projektu naleznete na: Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Závěr Děkujeme za pozornost kontakty: AB-AKCIMA, s.r.o. kancelář Karlovy Vary Bc. Petr Stejskal – manažer projektu ( ) kancelář Cheb Miroslava Gottfriedová – asistentka manažera ( ) Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.