Krupobití krupobitím se rozumí jev, při kterém kousky ledu různého tvaru, velikosti, váhy a hustoty vytvořené v atmosféře dopadají na věc, a tím dochází.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala Iva Potáčková
Advertisements

Proč se tělesa zahřívají při tření?
vlastnosti kapalin a plynů I. Hydrostatika
Pojištění odpovědnosti za škody Pojištění majetku Pojištění osob
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Endogenní (vnitřní) pochody
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
KINETICKÁ TEORIE STAVBY LÁTEK.
Abiotičtí činitelé –Lijáky a záplavy
Underwriting Úpis rizika:
Mechanika tekutin tekutina = látka, která teče
T-1 Úvod do teorie pojištění firem
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Člověk a Příroda Člověk až do historicky nedávných dob byl přirozenou součástí přírody. Byl přímo závislý na tom, co dokázal z prostředí ve kterém žil,
Přírodní katastrofy.
Exogenní geologické děje
Př_147_Geologie_Působení zemské tíže
Přírodní katastrofy.
Př_147_Geologie_Působení zemské tíže
Plyny Plyn neboli plynná látka je jedno ze skupenství látek, při kterém jsou částice relativně daleko od sebe, pohybují se v celém objemu a nepůsobí na.
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 1_2_ZMP_8 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 1. Ročník Anotace Fyzická.
Pojistné pooly Kancelář Českého jaderného poolu
Teplo.
POČASÍ.
Likvidace PU majetku občanů. 2 pojistná událost nahodilá událost, která na stala v době pojištění a v místě uvedeném v pojistné smlouvě (neplatí.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Mechanické vlastnosti plynů
Látky mohou mít tři skupenství:
PŘÍRODNÍ KATASTROFY.
Ing. František Řezáč MASARYKOVA UNIVERZITA T – 6 Pojištění majetku firem.
POHYB VODY NA ZEMI.
Přírodní katastrofy Některé přírodní procesy probíhají tak rychle a intenzivně, že způsobují velké materiální škody a zanechávají po sobě oběti na životech.
Půdní obal Země, nacházející se na povrchu litosféry.
Dotváření zemského povrchu - voda
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Tíhová síla a těžiště ZŠ Velké Březno.
Koloběh vody v přírodě Dominik Cilc.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
PŮDY.
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
DiFy - P , Fyzika jako vyučovací předmět RVP a ŠVP Časová dotace pro fyziku na ZŠ Význam fyziky pro všeobecné vzdělání.
Říční povodně Tsunami Atmosférické katastrofy
GLOBÁLNÍ ZMĚNY Skleníkový efekt a globální oteplování Kyselý déšť
Živelné pohromy Marie Konrádová, 5.A..
Připravil: „Balíček“ pojištění kochleárního implantátu Připravil: Ing. Lucie Kobrová Obrázek možno vyměnit za tematický! Smazat a vložit jiný.
NEŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ VE SPOJENÍ SE ZMĚNAMI KLIMATU JUDr. Václav Hönig, člen Sekce neživotního pojištění ČAP Konference k projektu Adaptace sídel na změnu.
1 Naše Odpovědnost pojištění odpovědnosti občanů a zaměstnanců 1.14 Masarykovo náměstí 1458, Pardubice.
Počasí. obsah počasí sluneční záření, teplota vzduchu, vlhkost vzduchu, oblačnost, vodní srážky, tlak vzduchu, vítr předpověď počasí pozorování počasí.
Pojištění nemovitostí, pojištění movitých věcí, doplňková připojištění a kritéria pro výběr pojišťovny Jan Svoboda, Radka Čermáková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO58 Název.
Mimořádné události. OBSAH: Právní základ Vymezení základních pojmů Příčiny, následky pohrom /MU, (dominoefekt) Typy pohrom / MU Analýza rizika (identifikace.
Pojištění nemovitostí, pojištění movitých věcí, doplňková připojištění Autoři: Milan Vodstrčil, Jana Zahornacká,
Mechanické vlastnosti plynů. Struktura prezentace otázky na úvod teorie příklad využití v praxi otázky k zopakování shrnutí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
Atmosférický tlak AEROSTATIKA nauka o vzduchu v klidu.
Hydrosféra = vodní obal Země, který je tvořen vodou – povrchovou – jezera, bažiny, rašeliniště, slatiniště – rybníky, přehradní nádrže – podpovrchovou.
Finanční gramotnost: Rizika a jak se proti nim zabezpečit.
Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ
N. Petrovičová, A. M. Šimková, T. lányiová, M. MATUŠKOVÁ
Zdeněk Dostálek, Jan Janás, Jan Michálek, Miroslav Smetka
KONTO ŽIVELNÝCH POHROM
Pracovní list k procvičení znalostí o vnějších geologických dějích.
vnější přírodní činitelé
STRUKTURA A VLASTNOSTI
Seminář – změny rámcové pojistné smlouvy „ pojištění v rámci projektu SČMBD“ Vždy ve Vašem zájmu.
SMLUVNÍ LÉKAŘ S platností od
ATMOSFÉRA PLYNNÝ OBAL ZEMĚ.
Pedosféra = půda na Zemi
Gravitační pole Potenciální energie v gravitačním poli:
Transkript prezentace:

krupobití krupobitím se rozumí jev, při kterém kousky ledu různého tvaru, velikosti, váhy a hustoty vytvořené v atmosféře dopadají na věc, a tím dochází k jejímu poškození nebo zničení

2 výpočet pojistného plnění

3 tíha sněhu nebo námrazy tíhou sněhu nebo námrazy se rozumí destruktivní působení jejich nadměrnou hmotností na pojištěné věci námraza a škody způsobené rozpínavostí ledu nejsou pojištěním kryty!

4 (ne)t íha sněhu nebo námrazy

5 sesuv půdy a lavin sesuvem půdy a lavin se rozumí pohyb hornin z vyšších poloh svahu do nižších, ke kterému dochází působením zemské tíže nebo lidské činnosti při poruše rovnováhy svahu

7 výluky – pojištění se nevztahuje na: zatečení atmosférickými srážkami, působení vlhkosti, plísně samotné vodovodní nebo odpadní potrubí úhradu ztracené vody, plynu, ostatních energií a provozních kapalin pronikání spodní vody – mimo případů v příčinné souvislosti s povodní a záplavou (záplava, povodeň musí být sjednána) rozpínavost ledu a škody způsobené zatečením tajícího sněhu nebo ledu věci sloužící k podnikání – pokud nejsou uvedeny v PS