PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SAFE. SAFE - Systém evidence a ohodnocení dobrovolnické práce jako nástroje zvýšení transparentnosti a efektivity hospodaření v NNO Cíle projektu SAFE.
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Celostátní síť pro venkov
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Monitorování a prognózování trhu práce: Švédskou cestou? Konference, Projekt ”Aktivní matching: Strategická podpora poradenství na pracovním.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Michal Šperling - EUREDIS
Název projektu: Ve škole po škole
Závěrečná konference projektu
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
I. Setkání se starosty obcí
Rodičovské fórum kraj Vysočina
Transkript prezentace:

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+

OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram

ZÁKLADNÍ INFORMACE „Přenos znalostí v oblasti e-inkluze osob starších 50 let na trhu práce“ financováno z ESF prostřednictvím OP LZZ a ze státního rozpočtu ČR realizace: září únor měsíců rozpočet: 3,5 mil Kč 2 zahraniční partneři, 1 partner ČR

PRO KOHO? výzkumné a vzdělávací instituce územní samosprávné celky a úřady NNO úřady práce osoby starší 50 let cílová skupina musí být ze Středočeského kraje nebo Prahy

CÍL Přenosem znalostí ze zemí zahraničních partnerů přispět ke zvýšení e-inkluze = zvýšení začlenění starších občanů do informační společnosti v ČR a uplatnění osob 50+ na pracovním trhu

DALŠÍ CÍLE zvýšení orientace a schopností občanů 50+ na trhu práce při kontaktu s ICT, PC, notebooky, mobily, smart phones, sociálními sítěmi… zvýšení povědomí o problematice e-inkluze a zvýšení informovanosti organizací, kterých se tato problematika týká zlepšení přístupnosti elektronických technologií pro občany 50+

DALŠÍ CÍLE zřízení tematického webového portálu podpora vzniku tzv. dobrovolnických tréninkových center zacílených na vzdělávání v ICT a technologií pro osoby 50+

MEZINÁRODNÍ KONFERENCE A VZNIK METODICKÉ PŘÍRUČKY mezinárodní konference metodická příručka – zdroje: - přenos znalostí od zahr. partnerů v oblasti e-inkluze osob starších 50 let na trhu práce - zahr. cesty a zahr. workshopy

MEZINÁRODNÍ KONFERENCE A VZNIK METODICKÉ PŘÍRUČKY příručka – popis odlišností a stanovení přístupů efektivnějšího fungování v ČR v oblasti e-inkluze osob starších 50 let na základě zkušeností ze zahraničí před ukončením projektu bude distribuována cílovým skupinám

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE - ZAHRANIČNÍ CESTY A WORKSHOPY 4 zahraniční cesty 4 workshopy za účasti zahraničních partnerů

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE - ZAHRANIČNÍ CESTY A WORKSHOPY Workshop 1 - aktivizace a motivace osob 50+, PR, komunikace, financování PR aktivit v oblasti e-inkluze. - úz. samosprávné celky a úřady, NNO, ÚP Workshop 2 - spolupráce v oblasti e-inkluze mezi NNO, státní správou, samosprávou, institucemi (přísp. org.), vzd. institucemi a ÚP. - úz. samosprávné celky a úřady, NNO, ÚP, vzd. instituce

MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE - ZAHRANIČNÍ CESTY A WORKSHOPY Workshop 3 - metodologie - vzdělávání (ICT, technologie) pro osoby 50+, metody, nástroje a prostředky vzdělávání - vzd. institutuce, ÚP, NNO Workshop 4 - nová média a trendy (prezentace trendů pro občany 50+, přínos technologií a usnadnění přístupů k různým datům) - osoby 50+

WEBOVÝ PORTÁL, ZŘIZOVÁNÍ DOBROVOLNICKÝCH TRÉNINKOVÝCH CENTER, POŘÁDÁNÍ ZÁVĚREČNÉ KONFERENCE V ČR webový portál –v CZ a ANG –zprostředkování on-line výstupů pro cíl. skupiny –elektronický manuál "E-inkluze krok za krokem pro osoby 50+“

WEBOVÝ PORTÁL, ZŘIZOVÁNÍ DOBROVOLNICKÝCH TRÉNINKOVÝCH CENTER, POŘÁDÁNÍ ZÁVĚREČNÉ KONFERENCE V ČR podpora vzniku dobrovolnických tréninkových center - vzdělávání ICT a technologií (v ČR) pro osoby 50+ manuál "Dobrovolnická tréninková centra v oblasti e-inkluze“ – jak založit a provozovat centrum, materiální a tech. zajištění …

WEBOVÝ PORTÁL, ZŘIZOVÁNÍ DOBROVOLNICKÝCH TRÉNINKOVÝCH CENTER, POŘÁDÁNÍ ZÁVĚREČNÉ KONFERENCE V ČR zřízení pilotního centra – v sídle sdružení závěrečná konference – výstupy projektu

AKCETERMÍNMÍSTOPRO KOHO WORKSHOP I.Únor 2013KolínNNO, ÚSC, ÚP WORKSHOP II.Únor 2013KolínNNO, ÚSC, ÚP, VZD WORKSHOP III.Červen 2013KolínNNO, ÚP, VZD WORKSHOP IV.Červen 2013Kolín50+ ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Únor 2014PrahaNNO, ÚSC, ÚP, VZD, 50+ NNO – Nestátní neziskové organizaceVZD – Vzdělávací instituce ÚSC – Územní samosprávní celky50+ – Lidé nad 50 let věku ÚP – Úřady práce HARMONOGRAM

SHRNUTÍ mezinárodní workshopy a konference pilotní dobrovolnické centrum webový portál projektu pro cílové skupiny publikace: –Metodická příručka –manuál "E-inkluze krok za krokem" –manuál "Dobrovolnická tréninková centra v oblasti e-inkluze„

Děkuji za pozornost Adam Dědič manažer projektu