Jak reformulovat disertační teze. Anotace vystoupení Ve svých doktorandských tezích se pohybuji na pomezí politické sociologie, politologie a mediálních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Bakalářská práce FFMU v Brně, Ústav české literatury a knihovnictví
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat kulturu?
Bořivoj Brdička – Zájem o poznání poznámky pro Kulatý stůl SKAV ovlivněné orientací na vzdělávací technologie 1.Co udělat proto, aby škola byla.
Úvod do sociální politiky LS 2008/2009
Sociologie médií, komunikace a jazyka
Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat média?
Proměny českého environmentálního hnutí v letech Bohuslav Binka, FSS MU.
Sociální politika a Welfare State
Metodologie historického výzkumu volného času
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Facility management ČSN EN
4. přednáška, PSI – informace veřejného sektoru Úvod do problematiky, historie, kontext, legislativa, členění PSI, jejich komerční využití.
Politologie jako věda Politika moc
května 2012 Workshop ”Bilan de competences” for job seekers: exchange of international experiences and application of new findings in public employment.
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
Auditoriální přístup: počátky  Publikum v množném čísle  Proč lze v rámci KS ztotožnit publikum s auditoriem?  Analýza publika ve vazbě na životní.
Stát versus trh Tereza Urbanová. Teorie komparace TRH teorie STÁT teorie TRH Skutečné fungování STÁT Skutečné fungování.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
funkce médií ve společnosti moc médií
Systémová a strukturně-funckionální analýza (D. Easton, G. Almond)
WATCHDOG Cesta pro aktivní občany LOKÁLNÍ Tomáš Kramár.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
Management a rozvoj obcí
PPP projekty v ČR Šance nebo riziko? Ing. Jan Pavel, Ph.D. katedra veřejných financí Vysoká škola ekonomická v Praze Transparency International – Česká.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Sociologie zpravodajství. Perspektivy zkoumání zpravodajství podle Michaela Schudsona sociologická kritické politické ekonomie kulturálních studií.
PROJEKT INNONET Seminář Inovační potenciál ČR Praha,
Média a role čtenáře: kulturální studia
Mediální systém jeden ze subsystémů sociálního systému (soustava elementů n. subsystémů, institucí a jednotek v sociálních rolích) Slovník. Med kom., s.
marketingový komunikační mix, propagační mix, podpora, promotion
Globální občanská společnost Magdaléna Š ť ovíčková SOS, FHS UK, Praha 2013/2014.
Diplomový seminář I – 3. hodina Kontrola domácích úkolů – Úvod do DP 2. Návrh výzkumu: Cíle výzkumné práce a formulace výzkumných otázek.
MARKETINGOVÝ MIX.
Technologické centrum AV ČR a projekt PACITA Zastoupení EK v ČR 10. července 2012 Lenka Hebáková Oddělení strategických studií Technologické centrum AV.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
Manažerské implikace modelu Balanced Scorecard Managerial implications of the Balanced Scorecard Model Josef F. Palán.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Public relations Obsah a struktura inovovaného předmětu Projekt 1098/ inovace výuky studijního předmětu public relations financovaný z prostředků.
Regionální politika RP ČR.
MD, 7. listopadu Analytická část (2011)  Vyhodnocení plnění opatření a indikátorů stávající DP  Doprava jako podmínka konkurenceschopnosti ČR.
2. vlna ženského hnutí. Periodizace ženského hnutí 1. vlna: do získání hlasovacího práva 2. vlna: od 60. do cca 80. let 20. století (případně dosud) 3.
Prezentace projektu doktorského studia
Chudoba a sociální desintegrace
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Finanční nástroje rozvoje podinvestovaných komunit a regionů : zkušenosti z UK a USA Community Development Finance Institutions Fakulta sociálních studií.
Sociální politika Téma: Vzdělávací politika FSS MU Brno, 2006.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Název politologie je složen z následujících slov:
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Státní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D Ekonomika bydlení.
Universitas semper reformanda? České reformní pokusy v evropských souvislostech Hodnocení kvality vysokých škol Telč,
ÚVOD DO STUDIA VYMEZENÍ ZÁKLADNÍCH POJMŮ Veřejné politiky Veřejné politiky.
Model struktury strategického managementu
1 7a. Přístupy k transformaci CPE 1.Úkoly transformace 2.Makroekonomická rizika (náklady) transformace 3.Klíčové otázky strategie transformace 4.Morální.
Vybrané kapitoly z kulturálních studií PhDr. Irena Reifová, Ph.D. LS 2015/2016.
ROZVOJ OS A TŘETÍHO SEKTORU V ČESKÝCH ZEMÍCH Přednáška OS, ZS 2011/12, KAP FF ZČU Lenka Strnadová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Podklady pro zpracování semestrální práce
Veřejná politika Garant kursu a přednášející:
  Rozdílné tradice analýzy 5. 04/04/11     1.
SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ/EXKLUZE
MARKETING 2.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
SPP728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými podzim 2010
MÉDIA A POLITIKA PŘÁTELSTVÍ BEZ ZÁRUKY?
Vzdělání jako součást hodnotového zakotvení české společnosti
Transkript prezentace:

Jak reformulovat disertační teze

Anotace vystoupení Ve svých doktorandských tezích se pohybuji na pomezí politické sociologie, politologie a mediálních studií. Projekt GAUK, který s tématem tezí úzce souvisí, je výrazně posunut směrem k mediálním studiím. V rámci tohoto projektu byl vypracován text, který se do říše mediálních studií plně vnořil. V nich však nešťastně objevuje již dávno objevené (a to navíc na nevysoké úrovni). Protože téma tohoto textu je součásti publikační strategie směřující k dokončení disertační práce, potřeboval bych se v něm vrátit z mě neznámých oblastí mediálních studií do přeci jen poněkud důvěrnější oblasti sociologie. Nyní však nevím, jak tak učinit.

Disertační teze „Co je veřejné na veřejných osobách? Vymezení veřejných osob a jeho kritéria.“

Původní strategie Teoretický koncept veřejných osob – Kategorizace veřejného a soukromého – Normativní pohled – Teze úpadku: celebritizace Případové studie politika – Vymezení jakožto veřejné osoby – Vnímání veřejností – Úpadek: je jako celebrita

Slabina I Nemožnost klasifikace – Zmatek nad zmatek – Vymezování veřejného a soukromého jsou strategické nástroje 3 různé způsoby klasifikace u Weintrauba Weintraub, Jeff “The Theory and Politics of the Public/Private Distinction.” In: Public and Private in Thought and Practice: Perspectives on a Grand Dichotomy. University of Chicago Press pp Typ rozlišení / myšlenkový model VeřejnéSoukromé Soukromé = nepolitickéAdministrativní státNepolitické – trh – osobní zisk Veřejný duch Soukromé = osobníNeosobnost, účelovostOsobní – domácnost a intimita ViditelnostViditelnéSkryté KolektivnostKolektivníIndividuální Liberálně ekonomický modelStátní administrace Klasický přístup republikánské ctnosti Politická komunita a občanství Přístup literární historie a antropologie Oblast sociability zprostředkované konvencemi Tendence feministické analýzyOblast ekonomické aktivity

3 pokusy klasifikace Weintrauba Weintraub, Jeff “The Theory and Politics of the Public/Private Distinction.” In: Public and Private in Thought and Practice: Perspectives on a Grand Dichotomy. University of Chicago Press pp Typ rozlišení / myšlenkový model VeřejnéSoukromé Soukromé = nepolitickéAdministrativní státNepolitické – trh – osobní zisk Veřejný duch Soukromé = osobníNeosobnost, účelovostOsobní – domácnost a intimita ViditelnostViditelnéSkryté KolektivnostKolektivníIndividuální Liberálně ekonomický modelStátní administrace Klasický přístup republikánské ctnosti Politická komunita a občanství Přístup literární historie a antropologie Oblast sociability zprostředkované konvencemi Tendence feministické analýzy Oblast ekonomické aktivity

Slabina II Politici jako funkce/osoby – Celebritami byli vždy Nedůvěryhodnost úpadku – Normativní představa

Slabina III Téma mediálních studií – Personalizace a celebritizace – Text se zabývá dvěma proudy hodnocení personifikace mediální komunikace politiky. První proud interpretuje personifikaci jako úpadek, neboť média se přestávají zabývat politickými záležitostmi jako takovými. Druhý proud personifikaci chápe jako přiblížení politiky zkušenosti a jazyku většinové veřejnosti.

Nová strategie ???

Řešení: Jurův návrh Zhroucení velké dichotomie veřejné/soukromé – Proměna institucí ve vyprávění – Konec velkých vyprávění

Mezikrok: Analýza rozhovory Pole kategorizace – zajímají mě hranice Odvozeno z Bobbio, Norberto (1978). Democracy and Dictatorship. The Nature and Limits of State Power. University of Minnesota Press. „Velká dichotomie“ Přístupné přezkumu veřejnosti Skryté přezkumu veřejnosti „Velká dichotomie“ Sféra politické moci Sféra mimo politickou moc