Projekt ,,zvířata” Název Skupiny: ,,Špinavý jako prase”

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Advertisements

Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA. Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
(Odocoileus virginianus)
VEPŘOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: vepřové, maso, jakost, jakostní třídy Autor: Bc.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Člověk v živočišném systému VY_52_INOVACE_01 Sada 1
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Prase divoké Latinský název tohoto zvířete je Sus scrofa
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt,,Sedmero krkavců,,
Phascolarctos cinereus „Potravní specialista“
Hadi Hadi (Serpentes) jsou podřád plazů z řádu šupinatých
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
DINGO (Canis lupus dingo) KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Austrálie
Kopřivka obecná (Anas strepera)
Po stopách ohrožených zvířat
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Prase domácí - Sus scrofa domesticus
Krocan divoký Třída: Ptáci (Aves) Řád: Hrabaví (Galliformes) Čeleď:
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: druhý Téma: Vepřové maso
Rozdělení vepřového masa
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.02 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
Pří_233_Savci_Prase domácí Autor: Mgr. Martina Vaculová
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
PRASE DOMÁCÍ Pří_233_Savci_Prase domácí Autor: Mgr. Martina Vaculová Škola: Základní a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_295 Ročník: 2.
Charakteristika pokrmů z vepřového masa. Použití jednotlivých částí. VY_32_INOVACE_TPP_546 Charakteristika pokrmů z vepřového masa. Použití jednotlivých.
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Smažení vepřového masa
Rozdělení vepřového masa
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Nauka o výživě Tematický okruh:Maso. Téma:Charakteristika a složení vepřového masa Jméno autora:Roman.
Rozdělení vepřového masa
Vypracovali: Lukáš Pala Radovan Šikl. Říše: živočichové Kmen: strunatci Podkmen: obratlovci Třída: ptáci Podtřída: letci Řád: Vrubozobí.
Práva národnostních etnických menšin. Slovníček pojmů Příslušník=člen nějaké skupiny /přísluší k ní/ Formulovat=vyjádřit, zpracovat Národ=společenství.
Projekt spolufinancován ze státní rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Hovězí maso Význam : vysoká biologická hodnota barva sytě červená
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
VY_32_INOVACE_ PRV.2R.1B.03 HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
VEPŘOVÉ MASO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
VLK OBECNÝ Tereza Mičkova 8.A. OBSAH Zařazení Jak vypadá ? (obecné informace) Rozdíly mezi psem a vlkem Zajímavostí Obrázky Zdroje.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_577_ Bourání masa Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Ekosystém okolí lidských obydlí Hospodářská zvířata
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Králík (beránek).
Název projektu: Živá příroda ve škole
DUM I. / 20. zvířata v naší přírodě
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
VEPŘOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: vepřové, maso, jakost, jakostní třídy Autor: Bc.
Název projektu: Živá příroda ve škole
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Zvířata v Lese –test savci 2 autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_17_PŘÍRODOPIS
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.20_Zivoni_prostredi_trideni_organismu.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Název školy: ZŠ a MŠ Zvole Autor: Mgr. Jana Němcová
DÝCHÁNÍ, FOTOSYNTÉZA TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ Autor: Zuzana Veselíková
Transkript prezentace:

Projekt ,,zvířata” Název Skupiny: ,,Špinavý jako prase”

P r a s e D O M Á C Í

Obecně o praseti domácím latin. název:(Sus scrofa f. domestica) Říše: živočichové Kmen: strunatci Třída: savci Řád: sudokopytníci Čeleď: prasatovití Podčeleď: pravá prasata Rod: prase Druh: prase divoké

Nadávky „prase“ - se v lidské společnosti už dlouho používá jako nadávka -bývá tak označován člověk, který je nečistotný, zanedbaný, nebo se nevhodně chová „svině“ - se v lidské společnosti používá jako ještě silnější nadávka -bývá tak označován člověk, který je zákeřný, nebo záměrně škodí jiným lidem.

Chov prasat Prasata jsou chována v zemědělských zařízeních zvaných vepřín. Menší zařízení na statku se nazývá chlívek. V případě vepřína se prasata chovají v kotcích po více kusech nejčastěji stejného druhu. Některé vepříny mají i výběh. V některých zemích se chovají prasata pod otevřeným nebem - tedy extenzivně. V tomto případě mají malou boudičku, ve které spí, a ohrazený výběh, ve kterém se mohou pohybovat, nebo v kališti rochňat.

Charakteristika Prase domácí je vyšlechtěné z prasete divokého.Vyšlechtění proběhlo přibližně před 9 tisíci lety. Jedná se o nejvýznamnější druh dobytka ve střední Evropě, např. v České republice se jich k 31. prosinci 2005 chovalo celkem 2 876 834. Prasata domácí, která uniknou do přírody, zdivočí a mohou působit značné škody (jako například na Novém Zélandu). Jako pracovní zvíře se využívá pro hledání lanýžů. Je všežravé.

Porcování prasete 1. Vepřová hlava 6. Nožičky 2. Lalok 7. Pečeně (kotlety) 3. Krkovička 8. Bok (bůček) 4. Plec 9. Panenka (vepřová svíčková) 5. Kolena 10. Kýta

Rozdělení prasat kanec – označení pro samce prasete svině,prasnice - označení pro samici prasete podsvině,sele – jedná se o mládě prasete prasnička a kaneček – mládežnická kategorie běhoun – malé prase mezi 50-90 kg vepř – kastrát pašík – odrostlé mládě

Vtipy Na dveře panelákového bytu klepe stará brýlatá úřednice.,,Tady sociálka. Sousedi si na vás stěžovali, že jste hrozná prasata”. ,, Chro? Chro? “ Sedí vyhladovělí studenti na koleji a fantazírují:,,Co kdybychom si začali chovat prase? Zbláznil jsi se? A co ta špína? A co ten smrad? Ale, však si zvykne“.

Slovníček Česky Anglicky Francouzsky Italsky Španělsky Německy Latinsky prase pig cochon maiale cerdo Schwein porcus

Naše obrázky

Naše obrázky

Foto skupiny

Projekt společně vypracovali: ŠPINAVÝ JAKO PRASE Mgr. Jaroslav Čelechovský Vedoucí skupiny: Petra Dobešová IX.A Lucie Zavadilová IV.A Jan Hýža IV.B Marina Petrosjanová IV.B Tomáš Hrozek V.A Helena Forejtarová V.B Tereza Zdráhalová V.B Adéla Šustková VI.A Zuzana Malotová VI.B Klára Urbanová VI.B Ondřej Holík VII.A Zdeněk Pospíšil VII.B Jana Píchová VII.B David Balajka VIII.A Darina Krystýnová VIII.B Michaela Hamšíková IX.A Jakub Adamík IX.B Lukáš Ondroušek IX.B

Konec