Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze
Advertisements

Uplatnění eLearningu na českých univerzitách - desetiletá historie
Myšlenka Digitální knihovny e-VŠKP
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
1 Repozitář MU Mgr. Michal Petr Odbor pro akademické kvalifikace a kvalitu
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Přehled fondů a sbírek archivů ČR na Internetu
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Zpřístupňování eVŠKP na AMU specifika a problémy.
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Olomouc CPVŠK Zpráva o činnosti za rok 2006 Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování.
1/11 VŠB-TUO Ostrava AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU (budování repozitáře pro VŠKP) 1.Výchozí situace na AMU 2.Úpravy Dspace 3.Vazby.
Asociace knihoven vysokých škol ČR Komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací Stručná zpráva o vzniku a aktivitách.
Internetový průvodce po fondech
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
E-VŠKP v roce 2006 na Přírodovědecké fakultě UK v Praze Na PřF UK se řeší problematika e-VŠKP v rámci rozvojového projektu UK na rok 2006 „Archivace a.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Řízení dokumentace.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR
Praha Jan Mach Vysoká škola ekonomická v Praze Příprava Národního registru VŠKP a Národního úložiště šedé literatury Ing. Jan Mach
Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová
5. setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května setkání českých uživatelů systému DSpace 16. května 2012 Dspace na UTB aneb 3 ve 2 Ing.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
Jak používat systém Kramerius Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 32. seminář knihovníků muzeí a galerií při AMG Plzeň.
DSPACE na ZČU v Plzni 5. setkání uživatelů Dspace, Ostrava Ing. Radka Tichá Mgr. Anna Andrlová.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Informace pro předsednictvo RVŠ Praha,
Elektronické VŠKP na FAST VUT
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
Studijní IS a spisová služba Miroslav Křipač
Digitální repozitář eVŠKP na Univerzitě Karlově v Praze v roce 2007 Mgr. Eva Březinová Brno,
Co po nás zbyde… ISSS 2005 WebArchiv digitální archiv českého webu Markéta Škodová, Národní knihovna ČR.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Praktické zkušenosti s naplňováním směrnice rektora o závěrečných pracích na Ostravské univerzitě v Ostravě Mgr. Jarmila Krkošková Bc. Šárka Kostecká Univerzitní.
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Koncepce sběru elektronických vysokoškolských kvalifikačních prací prostřednictvím studijní agendy STAG Radka Tichá Univerzitní knihovna ZČU v Plzni Tomáš.
AKM'06 Praha NA Nové nástroje pro archivaci webu Ing. Petr Žabička, MZK Mgr. Jan HUTAŘ, NK.
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Národní úložiště šedé literatury (NÚŠL) informace o projektu SKIP Klub vysokoškolských knihoven AMU, Iva Horová.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Datovýsklad Datový sklad V budoucích službách státního archivu.
TŘI ROKY DIGITÁLNÍHO UNIVERZITNÍHO REPOZITÁŘE UNIVERZITY KARLOVY Eliška Pavlásková, Andrea Fojtu Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě.
Studentská PARDUBICE Implementace MIIS na Univerzitě Pardubice Petr Švec, Univerzita Pardubice.
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
VŠKP na Ostravské univerzitě Šárka Kostecká Brno,
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
Digitalizace a zpřístupňování dokumentů na AMU Iva Horová: Digitalizované primární dokumenty zpřístupněné prostřednictvím prvků informačního systému školy.
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Práce s datovými úložiště Jan Málek. Cíl studia Získat přehled o základních životních fázích dokumentu, povinnostech původce při jeho uchování a typech.
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Knihovna a její služby v 21. století
e-PK aktuální stav služeb DDS
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
Možnosti spolupráce: e-VŠKP v rámci systému šedé literatury
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Elektronické skartační řízení z pohledu menších původců
Transkript prezentace:

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence Lukáš Budínský Jarmila Krkošková Sylva Sklenářová

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Obsah prezentace  Z historie budování systémů VŠKP v ČR  Příklady konkrétních systémů na univerzitách v ČR  Ostravská univerzita v Ostravě  Univerzita Hradec Králové  Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně  Evidence systémů a projektů pro zpřístupnění eVŠKP na VŠ v ČR

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Z historie budování prvních IS VŠKP  Projekt Univerzity Pardubice, 2000:  Plné texty (PDF, HTML)  Přístup a vyhledávání z knihovního katalogu OPAC  Sběr údajů – ručně vyplňované formuláře

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Z historie budování prvních IS VŠKP  Akademie múzických umění v Praze, 2001  Pilotní projekt: retrospektivní výběr cenných prací  Plný obsah prací (PDF, fotodokumentace)  Přístup a vyhledávání z knihovního katalogu linkem do úložiště digitálních objektů univerzity Viz (jednotlivé katalogy knihoven DAMU, FAMU, HAMU)

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Z historie budování prvních IS VŠKP  Další projekty (do r nekoordinované):  Masarykova univerzita v Brně  Vysoká škola báňská – Technická univerzita v Ostravě  Vysoká škola ekonomická v Praze  Univerzita Hradec Králové  Západočeská univerzita v Plzni  Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně  Ostravská univerzita v Ostravě  Vysoké učení technické v Brně  Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Příklady 3 současných systémů  Společné znaky  Jednotný systém pro celou univerzitu  Jednotná formální úprava (alespoň titulního listu, preliminárií)  Evidence metadat + plné texty elektronických verzí VŠKP  Licenční smlouva pro zpřístupňování prací  Přístup z webového rozhraní  Fulltextové vyhledávání (plán!!!)  Archivace textů v PDF a následné předávání do národního registru webovou službou (plán!!!)

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Příklady 3 současných systémů  Rozdílné znaky  Organizace životního cyklu  Způsob vkládání e-VŠKP  Způsob archivace  Stav příprav nových předpisů  Použití šablon pro úpravu a převod dokumentů do PDF  SW řešení  Způsob zpřístupňování z pohledu veřejnosti  Spolupráce se systémem studijní agendy

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Příklad 1: IS DIPL Ostravské univerzity  Koncepce 2002 (DIPL-1)  Jednotný systém pro všechny fakulty a VŠ ústavy  Jednotná formální úprava  Týká se všech typů VŠKP  Tištěné práce (povinně) + současně el.-verze (nepovinně)  Přístup přes webové rozhraní, mimo katalog OPAC!  FT přístupné pouze autorizovaným uživatelům (portál OU)

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Příklad 1: IS DIPL Ostravské univerzity  změny 2005 – 2006 (DIPL-2):  Důvod změn – paralelní ukládání údajů do 2 systémů (DIPL, STAG), nedostatečná kontrola údajů v DIPL+ nemožnost dodatečného doplnění údajů, standardizace metadat  Koncepční změny (platnost od ): plné propojení obou systémů automatické generování údajů ze STAG do DIPL průběžná kontrola a správa stavu VŠKP v procesu (workflow) plnotextové vyhledávání možnost vkládání textů ve formátech Word, OpenOffice, LaTech implementace v JAVA (JAVA-J2EE) umožní následné začlenění IS DIPL-2 do libovolného aplikačního serveru

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Příklad 1: IS DIPL Ostravské univerzity  Jednotná formální úprava + pokyny  Titulní list i anotace v JČ, JA  Formální úprava textů VŠKP  Webový formulář pro zadání práce,pro e-zpřístupňování  Licenční smlouva: 4 varianty povolení/zamezení přístupu k FT: NE, část práce, celá práce s časovým embargem, celá práce bez omezení)  Převod dokumentů do formátu PDF (různé formáty původních předloh včetně příloh, vkládá se do IS jako 1 soubor.zip)  Pokyny pro zpřístupňování tištěných prací

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Příklad 1: IS DIPL Ostravské univerzity  Vývoj interních předpisů -Směrnice rektora + prováděcí předpis k jednotné formální úpravě, evidenci, uchovávání a zpřístupňování (od r. 2003, zatím 3. verze, od – 4. verze) -Celkem 10 studijních a zkušebních řádů, rigorózních řádů, řádů doktorského studia a předpisů subjektů OU pro zadávání a úpravu VŠKP, od – jednotný SZŘ OU

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Příklad 1: IS DIPL Ostravské univerzity  Statistické údaje z databáze DIPL  Počet záznamů (metadata včetně anotace): 4 705, z toho: bakalářské práce: diplomové práce: ostatní (rigorózní, disertační, habilitační) 31  Současně s plných textem v e-podobě: 263

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování DIPL-2: Ukázka 1 – Volba přihlášení

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování DIPL-2: Ukázka 2 – Základní nabídka pro „končícího studenta“

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování DIPL-2: Ukázka 3 – Moje VŠKP

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování DIPL-2: Ukázka 4 – volba „student nemá téma“

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování DIPL-2: Ukázka 5 – volba „Vyplnění údajů el. verze A“

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování DIPL-2: Ukázka 6 – volba „Detail práce s přiřazenou obhajobou“

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Příklad 2: VSK na UHK  VKP na UHK = archiválie – uchovávají se všechny napsané vysokoškolské kvalifikační práce – uchovávány v Archivu UHK  Vnitřní předpis – rektorský výnos č. 8/2005, od nový reagující na změnu vysokoškolského zákona  VKP odevzdávané do Archivu UHK od pouze na CD nebo DVD+R/DVD-R – ( *.PdF, přílohy *.TIF), do té doby v tištěné formě  Jednotná forma VKP

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování UHK - Licenční smlouva  Rozšířená licenční smlouva o užití díla mezi studentem a UHK – určeno pro veřejnost  Základní licenční smlouva – umožnění pro zveřejní práce jen pro akademickou obec UHK  Od jen jedna Licenční smlouva – pro veřejnost

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Archiv UHK  Archiv UHK – bibliografické údaje VKP v systému KPSYS – přístupný na www stránkách Archivu UHK (katalog prací)  Katalog prací – základní údaje – autor, název práce, vedoucí práce, datum vzniku, místo vzniku, počet stran, klíčová slova, signatura  Práce přístupné prezenčně v badatelně Archivu UHK

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování UHK - Vize do budoucnosti  Úplné zveřejnění celé VKP pomocí vlastního softwarového nástroje  Fulltextové vyhledávání v jednotném univerzitním portálu (katalog archivu a knihovny UHK, katalog multimediálních záznamů)

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Příklad 3: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB)  Jak to všechno začalo... Tvorba nových směrnic pro VŠKP Nárůst počtu prací Nedostatek místa v knihovně Implementace systému STAG Mezinárodní i národní projekty pro e-VŠKP => Myšlenka Digitální knihovny e-VŠKP

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování UTB - Očekávané výhody e-VŠKP  Knihovna zefektivnění činností kvalitnější služby pro uživatele úspora prostoru ve fondu i archivu  Uživatelé přístup nezávislý na fyzickém umístění dokumentu účinné a rychlé vyhledávání  Ústavy odpadne složitá manipulace s mnoha výtisky, shromažďování, předávání knihovně  Studenti odpadne tisk více kopií bakalářských/diplomových prací zmenšení objemu „zakázaných prací“

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování UTB - Přechod na e-VŠKP  Analýza stávajících procesů  Tvorba směrnice  Úprava systému STAG  Představení směrnice na katedrách  První odevzdané práce – pilotní projekt  Zjištění chyb a problémů  Propagace, návody, školení

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování UTB – Směrnice  Směrnice rektora č. 41/2004 Jednotná formální úprava vysokoškolských kvalifikačních prací, jejich uložení a zpřístupnění  Směrnice rektora č. 5/2006 Směrnice rektora č. 5/2006 Nahrazuje č. 41/2004 Reaguje na legislativní změny Přílohy – Prováděcí předpis, šablona pro jednotný vzhled, manuál pro zpracování VŠKPProváděcí předpis

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování UTB - Licenční smlouva  Důležitá pro řešení autorskoprávní ochrany  Připravena při odevzdávání práce a podepsána po obhajobě ve 3 kopiích  Autor souhlasí se zveřejněním díla: ihned po uzavření této smlouvy a absolvování na UTB 2, 5, 7, 10, 30 let po uzavření této smlouvy  Autor souhlasí se zveřejněním: v rámci volně dostupné Digitální knihovny vysokoškolských kvalifikačních prací pro potřeby studentů a zaměstnanců UTB v rámci Digitální knihovny VŠKP v síti UTB.

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování UTB – Vzniklé problémy  Práce se šablonou pro jednotný vzhled  Převod do formátu PDF  Skenování zadání  Doplňování informací o DP/BP překlepy a klíčová slova  Nahrávání prací nemožnost automatické kontroly správné verze  Licenční smlouvy zbytečné zakazování prací

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování UTB - Budoucnost  Fulltextové prohledávání e-VŠKP (ZČU)  Rozšíření i pro disertační práce  Aktivní propojení s knihovním systémem (Aleph 500 – ADAM)  Automatické generování šablon systémem  Připojení do vznikajícího centrálního registru e-VŠKP

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Evidence systémů a projektů pro zpřístupnění eVŠKP na VŠ v ČR  umožňuje jednoduše procházet různé způsoby řešení, zjistit co je zapotřebí pro fungování systému (podmínky, předpisy, omezení), inspirovat se již fungujícími systémy, navázat spolupráci mezi VŠ využívajícími stejný IS

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování Evidence systémů a projektů pro zpřístupnění eVŠKP na VŠ v ČR  Dostupný na Sekce výsledky  Přímá adresa

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování

Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS - Digitální knihovny, provoz a budování  Upozornění na nové systémy Otevřený systém Možnost přidávat Zvláštní formulář Evidence systémů a projektů pro zpřístupnění eVŠKP na VŠ v ČR