4. Výroba a plán provozu Štěpánka Pšeničková Barbora Stejskalová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Buďte pozdraveni!.
Advertisements

Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
Prevence – Inovace a vylehčování PET
Nauka o podniku Seminář 6..
Popis podnikatelského záměru
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
CELKOVÉ NÁKLADY STAVBY
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Solární systémy pro aktivní topení Ing. Tomáš Kopecký 10:30.
Převody jednotek délky objemu hmotnosti času
Dokumentace k zajištění BOZP
Technická dokumentace
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Objem a struktura trhu. Průmyslový řetězec Skládá se ze všech sektorů průmyslu, které jsou zapojeny do realizace výrobku Proces od získávání surovin přes.
Výroba a plán provozu Vypracovali: Jakub Bednařík Adam Silovský
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: sociální podnikání Příklady z Rakouska a Polska Praha
Výrobní činnost.
Mapa zájmu - plány.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Finanční řízení podniku
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Potravinová politika.
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Nauka o podniku Seminář.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST
4.Kalkulace nákladů.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Obor: Zemědělec – farmář H/01
Pěstování a zpracování ovoce v JMK
Financování podniku Kalkulace – vyčíslení nákladů při výrobě slouží k tvorbě ceny sleduje strukturu a výši nákladů na ni závisí,zda firma prodělá,nebo.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_03.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Účetnictví – Rozvaha, její funkce, obsah a členění
Moderní zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit EVECO Brno, s.r.o. Březinova 42, Brno
Kritické situace v PS ČR
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01, KČ3,C3,SM3.
DOBROVOLNÁ CERTIFIKACE DĚTSKÉ OBUVI PhDr. Vlasta Mayerová Česká obuvnická a kožedělná asociace Praha,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Nauka o podniku Seminář.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
JISTOTA VÝKONNOST VSTŘÍCNOST ORIENTACE NA BUDOUCNOST.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
Dokumentace k zajištění BOZP
Dlouhodobý majetek a materiál jako výrobní faktory
NAUKA O PODNIKU I Hmotný investiční majetek a materiál jako výrobní faktory.
Naklady a jejich členění
Schweighofer Představení projektu.
Majetek podniku. oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) oběžný majetek – jednorázový, spotřebován, mění podobu (materiál) dlouhodobý.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Výrobní činnost hotelu
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Hygienické zásady v prodejnách, osobní hygiena
Kolik stojí domácí péče?
Transkript prezentace:

4. Výroba a plán provozu Štěpánka Pšeničková Barbora Stejskalová Jiří Jirotka FŽP UJEP 2013/2014

oBSAH Předpisové a právní problémy Zeměpisné umístění Plán výrobní a administrativní časti budovy Popis Technologie Potřebný majetek Potřeba zaměstnanců Časový fond výrobních pracovníků Maximální výrobní kapacita Počáteční zásoby Předpokládaní dodavatelé Předběžná kalkulace Ostatní provozní náklady

Předpisové a právní problémy Finanční prostředky- s.r.o Hygienické požadavky Požární a zdravotní zabezpečení Provozní řád Bezpečnostní řád Zaměstnanci - zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství Potvrzení od lékaře Proškolený personál (BOZP) Revize zařízení

Zeměpisné umístění Produkce a výroba: Mimo městskou zástavbu Prodej: V blízkosti zájmové skupiny Farmářské trhy Kamenný obchod Pronájem regálu v kamenném (zdravá výživa) Přímo ve výrobně, na farmě

Plán výrobní a administrativní části budovy Plán výrobní části budovy: Dělníci Zahradník Technik Uklízeč Brigádníci Mistr výroby Plán administrativní části budovy: Vedení společnosti Management Účetní Prodejce

Popis technologie Péče o sady Sběr ovoce ze stromů Skladování Zpracování ovoce Technologický postup výroby: Počáteční úprava ovoce Džemy: Ovoce pečlivě omyjeme a necháme dobře okapat. Eventuální poškozená místa a stopky, jádra, pecky atd. odstraníme. Ovoce nakrájíme na malé kousky. Postup Ve velkém hrnci se širokým dnem smícháme ovoce s Želírovacím ovocným cukrem Super 3:1 Dr.Oetker a dobře promícháme. Vaříme. Plnění  Hotovým džemem naplníme až po okraj připravené sklenice a uzavřeme je víčky. Sklenice necháme asi 5 minut stát dnem vzhůru. Konečná úprava Lepení etiket, Kontrola jakosti, Balení, Expedice

Přístupy k udržení kvality Používání méně cukru a více ovoce (od 1:1 ke 3:1) Používání želírovacího ovocného cukru (vhodný pro diabetiky) Balení do skleněných nádob Kvalitně ošetřené ovoce Kvalitní hnojení Sběr zralého ovoce Bez umělých barviv Dodržení správného výrobního postupu Pěstování odolnějších odrůd Pěstování na místech s ustálenějšími klimatickými podmínkami Odborné dohlížení nad zaměstnanci Dohlížení nad technikou zpracování

Potřebný majetek Počáteční majetek: Výrobní a administrativní budova Sklad potravin Pozemek se sadem ( cca 2ha) Výrobní linky, Varná zařízení a příslušenství Zahradní náčiní, technika Zásoby Farmářský stánek, Kamenný obchod Ostatní

Potřeba zaměstnanců Vedení: Ředitel Manager Zaměstnanci: Mistr výroby Účetní Technik Dělníci Zahradník Uklízečka Prodejce Brigádníci

Časový fond výrobních pracovníků Mzda placená hodinově Stálý zaměstnanci : základní plat 70 Kč/ hodinu Nárazový zaměstnanci: základní plat 50Kč/hodinu Pracovní doba ( v hodinách):

Maximální výrobní kapacita Maximální výrobní kapacita záleží na: Finančních prostředcích Velikosti pozemku Úrodě (škůdci, počasí) Kvalitní péči Odhad výrobní kapacity: *Produkce po 5 měsíců v roce (červen – říjen) Ovocný džem Měsíční produkce* Roční produkce* Jablečný 1 000 Ks 5 000 Ks Broskvový 800 Ks 4 000 Ks Rybízový 680 Ks 3 400 Ks Celkem 2568 12 400 Ks

zásoby Druh ovoce Počet stromů/keřů Produkce z 1stromu/ keře rok Produkce celkem Jablka 10 150 Kg 1,5 t Broskve 120 Kg 1,2 t Rybíz 200 5 Kg 1t Celkem 240 275 Kg 3,7t

Ostatní zásoby 1,5 Kg ovoce = 5 sklenic marmelády (300ml) Želírovací ovocný cukr (500g) = 1,5 Kg ovoce Balící krabice 1 240 Ks Přepravky 93 Ks

Předpokládaní dodavatelé Druh dodávaného zboží Dodavatel Cena Kč/Ks Zavařovací sklenice Gastromex s.r.o. 100/10Ks Želírovací ovocný cukr Dr.Oetker 49,90 Výrobní zařízení: (první varianta) Varné kotle Myčky nádobí Váhy Drtiče odpadu Mixéry GastroRex s.r.o 120399-187803 35649 10194 32000 700 (druhá varianta) Hrnce Sporáky a vařidla elektrické Stolní váhy Myčky 1299 10306-48897 2783 9279

Druh dodávaného zboží Dodavatel Cena Balící krabice Manutan s.r.o. 12 Kč Přepravky Manutan s.r.o 279 Kč

Předběžná kalkulace přímých výrobních nákladů Počáteční náklady: Zařízení (varianta 1) Náklady Varné kotle 120 399 Kč Myčky nádobí 35 649 Kč Váhy 10 194 Kč Drtiče odpadu 32 000 Kč Mixéry 700 Kč Celkem 198942 Kč Zařízení (varianta 2) Náklady Hrnce (3) 3 897 Kč Mixéry 700 Kč Sporáky 48 897 Kč Váhy 10 194 Kč Myčky 9 279 Kč Celkem 72 967 Kč

Náklady na příslušenství: Náklady na suroviny: Surovina Náklady /měsíc Náklady/rok Želírovací ovocný cukr 8200 Kč 98 400 Kč

Ostatní provozní náklady Náklady na mzdy: *nárazová brigáda 5 měsíců v roce v době sklizně Zaměstnanci Hrubá mzda/ měsíc Čistá mzda/ Hrubá mzda/rok Čistá mzda/rok Dělníci (4) 44 800 Kč 39 032 Kč 537 600 Kč 468 384 Kč Brigádníci (10)* 40 000Kč 35 600 Kč 200 000 Kč* 178 000Kč*

Ostatní náklady: Daň z nemovitostí tvoří dvě dílčí daně – daň ze staveb a daň z pozemku Položka Náklady/rok Nájem prostor 60 000 Kč Energie 48 000 Kč Pohonné hmoty 30 000Kč Reklama 10 000 Kč Telefon, Internet 15 000 Kč Účetní práce 24 000 Kč Celkem 187 000 Kč

Zdroje http://www.ipodnikatel.cz/Bezpecnost-a-ochrana-zdravi-pri-praci/hygienicke-pozadavky-na-potravinarske-provozovny.html http://www.technicke-normy-csn.cz/normy-pozarni.html http://www.manutan.cz/potravinarske-euro-prepravky-bile_M894019.html http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/home http://comps.canstockphoto.com/can-stock-photo_csp5153280.jpg http://www.centrshop.cz/upload_images/borek.jpg http://www.hzsmsk.cz/prevence/image/hasic_pristroj_kresleny.jpg http://prozdravi.usedmikrasek.cz/files/Ilustra%C4%8Dn%C3%AD%20obr%C3%A1zky/l%C3%A9k%C3%A1rni%C4 %8Dka%20kreslen%C3%A1.gif http://www.nalok.cz/data/obrazky/b3/farmarske-trhy-obora-pribram_b34240b8-f9c5-44ca-8ab4- 803ee382304b.jpg http://generic.pixmac.com/4/vector-86316458.jpg http://www.gastromex.cz/ http://www.gastrorex.cz/ http://www.sadarstvi.cz/ http://fzp.ujep.cz/~vosatka/

Děkujeme za pozornost