Ústav strojírenské technologie Ú12133

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Třebechovická slévárna a strojírna
Tato prezentace byla vytvořena
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Ústav pedagogických věd Masarykova univerzita. Personální obsazení Vedoucí pracoviště doc. PhDr. Milan Pol, CSc.
J. Tuzar1 PROFIL FIRMY J. Tuzar2 Historie - Tradice r zavedení výroby v POLDI Kladno a.s. –materiálová základna –znalost.
Studijní obor Informační a automatizační technika www. fsid. cvut
ÚSTAV MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Technická dokumentace
VÝZKUMNÝ PROGRAM č.6 Experimentální ověřování nových technologických postupů u kovových materiálů s vyššími kvalitativními parametry. VÝZKUMNÝ PROGRAM.
Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Projekt In-TECH 2 Ivan.
Ústav pedagogických věd
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
PŘEDSTAVENÍ SPOLEČNOSTI 2 T AFORGE A. S.  patří do holdingu TATRA TRUCKS, a.s.  zaujímá jednu z vedoucích pozic kovárny zápustkových výkovků v ČR 
Tématické okruhy doktorského studia:  Tribologie  Diagnostika  Únavové vlastnosti  Konstrukce a virtuální navrhování  Průmyslový.
Odborná přednáška Dělení technických materiálů I,
MATERIÁLOVÝ A TECHNOLOGICKÝ VÝZKUM
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
REGIONÁLNÍ MATERIÁLOVĚ TECHNOLOGICKÉ VÝZKUMNÉ CENTRUM
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
Strojírenství Strojírenská technologie Metalurgie (ST10)
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
přehled základních technologii zpracování kovů
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
O nás –Tradiční a nejstarší ústav Fakulty technologické (1969) –Výzkum, vývoj a inovace v oblasti plastů a kaučuků –Vzdělávání v polymerech na všech úrovních.
Pracovní list VY_32_INOVACE_40_03
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Digitální učební materiál
Univerzitní centrum energeticky efektivních budov
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Tato prezentace byla vytvořena
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Člen skupiny JSC Tyazhmash
Ústav pedagogických věd
Frekvenční řízení motoru čerpadla s rekuperací energie
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Požadavky KOMA-Servis na absolventy pro obor hydrauliky Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ“ Seminář „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH.
Automobilní a dopravní systémy
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
Firemní prezentace Taforge a.s.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
ElectroConsult, s.r.o. Obsah  Profil firmy  Oblasti působnosti  Novinky  Kontakt.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - EDUCA
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
PODPORA ODBORNÉ PŘÍPRAVY STŘEDOŠKOLSKÉ MLÁDEŽE PRO PODMÍNKY AUTOMATICKÉ I AUTOMATIZOVANÉ VÝROBY (MECHATRONIKA) Projekt operačního programu EU ROZVOJ LIDSKÝCH.
Centrum výzkumu Řež s.r.o. Výzkum a vývoj v jaderné energetice Ján Milčák
2009 STUDIJNÍ PROGRAM: Ekonomika a management STUDIJNÍ OBOR: PRŮMYSLOVÉ INŽENÝRSTVÍ Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů doc. Ing. David.
Pájení v praxi. Pájení Princip pájení:  pájením získáváme pevné nerozebíratelné spoje  spoje získané pájením jsou těsné  působením kapilární vzlínavosti.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_653_NEROZEBÍRATELNÉ SPOJE-NÝTOVÁNÍ, LEPENÍ, PÁJENÍ A JINÉ Název školy Masarykova střední.
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Toleranční analýza Zpracoval: Prof. Ing. Ladislav Ševčík, CSc
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Materiály používané v technické praxi
Základy slévárenské technologie a výroby odlitků
Materiály používané v technické praxi
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Ústav strojírenské technologie Ú12133 www.u12133.fsid.cvut.cz

Personální obsazení ústavu Vedení ústavu : Vedoucí ústavu : doc.Ing. Viktor Kreibich, CSc. Zástupce vedoucího ústavu : doc.Ing. Milan Němec, CSc. Tajemník ústavu : Ing. Bohumír Bednář, CSc. Technické zajištění : Sekretářka ústavu : Marie Maříková IT technik : Ing. Michal Pakosta Vedoucí technických pracovníků : Ing. František Tatíček Adresa : ČVUT v Praze, FS, U12133 Technická 4, 166 07, Praha 6 Kontakt : telefon 224 352 2629 u12133@fs.cvut.cz www.u12133.fsid.cvut.cz

Aktivity ústavu: - obor Strojírenská technologie a management vzdělávání věda a výzkum spolupráce s průmyslem Ústav se podílí na výuce: v bakalářském studijním programu - obor Strojírenská technologie a management v magisterském studijním programu - obor Výrobní inženýrství v doktorském studijním programu obor Strojírenská technologie

Předměty vyučované Ú12133 Základní etapa studia : Základy technologie 1 Technologie 1 Projekt 2 Oborová etapa studia : Technologičnost konstrukcí Teorie technologických procesů II Automatizace slévání, svařování a tváření Teorie a metodika slévání Teorie a metodika tváření Teorie a metodika svařování Povrchové úpravy Speciální metody svařování Speciální metody povrchových úprav Speciální technologie tváření Speciální technologie Metalurgie slévárenských slitin Nástroje pro výrobu polotovarů Projektování výroby polotovarů Experimentální metody v technologii Technologie výroby letadel Progresivní technologie Svařované konstrukce Svařitelnost a metalurgie svařování Pájení a lepení Tepelné dělení Defektoskopie Projektování povrchových úprav Ekologie výrobních procesů Závěrečný projekt I. Závěrečný projekt II. … Nabízíme zajímavé diplomové práce ve spolupráci s firmami z průmyslu! Součástí oborové výuky jsou zajímavé exkurse!

Složení Ú12133 Skupina tváření Skupina svařování Skupina slévání Skupina povrchových úprav

Skupina tváření Vedoucí skupiny : Ing. František Tatíček Zástupce vedoucího skupiny : doc.Ing. Jan Čermák, CSc. Ostatní členové skupiny : Ing. Tomáš Pilvousek Klíčové aktivity : Pedagogická a výzkumná činnost v oblasti : konvenčních a specielních technologií tváření nedestrukční zkoušení materiálů numerické simulace tvářecích procesů spolupráce s průmyslem v oblasti konvenčních a specielních technologií tváření za tepla a za studena

Skupina tváření - vybavení Laboratoř tváření Ve výbavě pracoviště jsou následující typy strojů : hydraulické lisy výstředníkové lisy pneumatické buchary soubor nástrojů a nářadí pro volné kování

Skupina tváření - vybavení Laboratoř mechanických zkoušek Ve výbavě pracoviště jsou následující typy strojů : zkušební zařízení pro takové zkoušky zkušební hydraulický lis tvrdoměry, Charpyho kladivo …

Skupina slévání Vedoucí skupiny : Ing. Aleš Herman, Ph.D. Zástupce vedoucího skupiny : doc.Ing. Milan Němec, CSc. Ostatní členové skupiny : Ing. Bohumír Bednář, CSc. Ing. Barbora Stunová Ing. Petr Zikmund Ing. Jan Zavřel Klíčové aktivity : pedagogická, výzkumná a vývojová činnost v oblasti slévárenství kusová výroba odlitků zpracování TPV simulace procesů odlévání a tuhnutí odlitků (NovaCast, PROCast, QuickCast, Vulcan) zkoušení vlastností formovacích směsí

Skupina slévání - vybavení Pracoviště odlévání a tavení slitin Mg Pracovníci ovládají procesy: tavení metalurgického zpracování taveniny odlévání do pískových forem odlévání do skořepin (vytavitelný model) odlévání do kokil

Skupina slévání - vybavení Laboratoř slévání Ve výbavě pracoviště jsou následující typy zařízení: 2x středofrekvenční indukční pec 2x odporová el. pec pece pro tepelné zpracování pece pro sušení forem

Skupina svařování Vedoucí skupiny : Ing. Ladislav Kolařík, IWE Zástupce vedoucího skupiny : prof.Ing. Jiří Dunovský, CSc., IWE Ostatní členové skupiny : Ing. Marie Válová Ing. Karel Kovanda, Ing. Jan Prajer Stanislav Beneš, IWT Stanislav Veselý Klíčové aktivity : Pedagogická a výzkumná činnost v oblastech : konvenčních technologií svařování speciálních metod svařování technologie tepelného dělení materiálu technologie pájení a lepení svařitelnosti kovových materiálů nedestruktivních i destruktivních zkoušek svarových spojů školení a kvalifikace svářečského personálu numerické simulace svařovacího procesu monitorování a dokumentace svařovacího procesu spolupráce s průmyslovými firmami v oblasti svařování

Skupina svařování - vybavení Laboratoř výuky svářečských technologií na ČVUT v Praze (provozováno ve spolupráci s FSV, FEL, FD) Robotizované pracoviště svařování pro obloukové technologie (MIG, MAG, FCAW, TIG) svařování nelegovaných i vysocelegovaných ocelí a slitin neželezných kovů (Al, Ni, Ti, Cu …)

Skupina svařování - vybavení Laboratoř výuky svářečských technologií na ČVUT v Praze (provozováno ve spolupráci s FSV, FEL, FD, VCSVTT …) Speciální metody svařování Mikroplazmové svařování Laserové svařování a řezání Přivařování svorníků

Skupina svařování - vybavení Laboratoř výuky svářečských technologií na ČVUT v Praze Konvenční technologie svařování Ruční svařování el. obloukem obalenými elektrodami v ochranných atmosférách Odporové bodové svařování

Skupina svařování - vybavení Laboratoř výuky svářečských technologií na ČVUT v Praze Monitorování svařovacího procesu Numerické simulace svařování

Skupina svařování - vybavení Laboratoř výuky svářečských technologií na ČVUT v Praze (provozováno ve spolupráci s FSV, FEL, FD) Tepelné dělení materiálů Řezání kyslíkem, plazmou, laserem

Skupina svařování - vybavení Laboratoř NDT, metalografie a mechanických zkoušek Vyhodnocování jakosti svarových spojů - defektoskopická a destruktivní kontrola

Skupina povrchových úprav Vedoucí skupiny : Ing. Jan Kudláček Zástupce vedoucího skupiny : doc.Ing. Viktor Kreibich, CSc. Ostatní členové skupiny : Ing. Michal Pakosta Ing. Petr Drašnar, Ing. Jaroslav Červený Ing. Vladislava Ostrá Ing. Karel Vojkovský Ing. Dana Benešová Klíčové aktivity : Pedagogická a výzkumná činnost v oblastech : galvanoplastiky galvanotechniky měření a kontroly jakosti protikorozní ochrany funkčních povrchových úprav speciálních povlaků tribologie

Skupina povrchových úprav - vybavení Laboratoř výroby galvanických povlaků a nanášení práškových barev

Další aktivity Ú12133 Svářečská škola a Školící středisko CWS ANB Pořádání kvalifikačních kurzů pro vyšší svářečský personál : IWE (EWE) – International (Europen) Welding Engineer IWT (EWT) – International (Europen) Welding Technologist IWS (EWS) – International (Europen) Welding Specialist Pořádání základních kurzů svařování a zaškolení dle ČSN 05 0705 Pořádání evropských zkoušek svářečů dle ČSN EN 287-1, ČSN EN ISO 9606-2 …

Pořádání školení a kurzů v rámci celoživotního vzdělávání na ČVUT Další aktivity Ú12133 Pořádání školení a kurzů v rámci celoživotního vzdělávání na ČVUT Pořádání kvalifikačních kurzů pro pracovníky strojní údržby Pořádání kurzu Povrchové úpravy ve strojírenství V rámci DČ výuka v kurzech Mi-King Technologický park v Kolíně, Valeo Žebrák, Škoda VW, Benteler Chrastava a Rumburk, FOREZ a.s. Lanškroun, Faurecia Písek …

CTIV – Centrum Technologických Informací a Vzdělávání Další aktivity Ú12133 CTIV – Centrum Technologických Informací a Vzdělávání Pořádání odborných seminářů, organizační zajištění prezentací firem apod. Výzkum v oblasti hodnocení materiálů, povlaků a vrstev …

Výzkumná a inovační činnost Ú12133 Grant MŠMT CEZ: J04/98: 212200008 (1998) „Rozvoj metod a prostředků integrovaného strojního inženýrství“ Grant FRVŠ 544/2000 (2000) „Počítačem podporované technologické procesy“ Grant GAČR č. 102/03/0475 (2002-2005) „Long-period gratings in singlemode detection fibers for refractive-index sensing prepared by CO2 laser exposure Výzkumný záměr MŠM 6840770007 (2005) "Výzkum materiálových, technologických, ekonomických ekologických faktorů ve strojírenské výrobě„ Grant FRVŠ 1578/2006 (2006) „Inovace předmětu Technologie I“ Grant FRVŠ 1578/2008 (2008) „Inovace předmětu Teorie a metodika svařování“ Rozvojový projekt MŠMT 08 05 24 000 (2008) „Tvorba výukových multimediálních pomůcek na ČVUT v Praze“ Rozvojový projekt MŠMT 09 05 14 200 (2009) „Modernizace a inovace přístrojového vybavení laboratoří svařování na ČVUT v Praze“ A další …