Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/29.0019.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vykazování věcných aktivit v rámci MZ Datum: Zpracovala: Mgr. Mária Borovská „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
PhDr. Jitka Kendíková ZŠ J. Gutha-Jarkovského
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
INKLUZE – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
IT outsourcing v praxi Jak to celé probíhá...
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Digitální učební materiál
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Uplatňování konceptu ucelené rehabilitace u integrovaných žáků a studentů s tělesným postižením v ČR.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Vzdělávaní žáků mimořádně nadaných Vzdělávání žáků mimořádně nadaných je deklarací podmínek, postupů a zkušeností školy s těmito žáky.  Východiskem pro.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
ZMĚNY VE FINANCOVÁNÍ PODPŮRNÝCH SLUŽEB PRO STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Kancelář pro studenty se speciálními potřebami IPC RUK Univerzita Karlova.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
INFORMAČNĚ PORADENSKÉ CENTRUM VŠTE. „ Informačně poradenské centrum Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích si klade za cíl pomáhat.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
ASISTENT PEDAGOGA NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE CHRASTAVA. ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHRASTAVA, náměstí 1.máje 228, okres Liberec – příspěvková organizace 25 tříd, 590 žáků.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na vysokých školách Praha, 12. června 2013.
Inovace dopravních a strojírenských vzdělávacích programů na VOŠ, SPŠ automobilní a technické v Českých Budějovicích Dr. Jiří Ludačka.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Základní škola a Praktická škola, Jičín
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast podpory 2.2 – Vysokoškolské vzdělávání

CÍLE PROJEKTU inovace studijních oborů Ekonomika a management, Stavební management, Konstrukce staveb a Technologie dopravy a přepravy přístupnost oborů školy pro studenty se specifickými vzdělávacími potřebami (dále jen SVP) vhodné provázání teoretického a praktického vzdělávání (vznik institutu distanční praxe) inovace studijních materiálů (rozšíření on-line výuky, pořízení podpůrných didaktických a kompenzačních pomůcek) nezbytně nutné stavebně technické úpravy školy 2

AKTIVITY PROJEKTU 1) Revize stávajících norem v oblasti integrace studentů se SVP (VŠTE v současné době nemá) 2) Doplnění a vydání nových směrnic, opatření a dalších metodických pokynů v oblasti práce se studenty se SVP 3) Zřízení Informačně poradenského centra (dále jen IPC) 4) Inovace výukových materiálů 5) Vznik institutu distanční praxe 6) Provedení stavebně technických úprav 3

POPIS CÍLOVÝCH SKUPIN PROJEKTU A)Studenti resp. potenciální studenti VŠTE se SVP –studenti s tělesným postižením (STP) –studenti se sluchovým postižením (SSP) –studenti se zrakovým postižením (SZP) –Studenti s vývojovými poruchami učení (SVPU) –Studenti s vadami řeči (SVŘ) –Studenti se socioekonomickým znevýhodněním B)Akademičtí pracovníci VŠTE C)Pedagogičtí a ostatní pracovníci VŠTE 4

PŘÍNOSY PROJEKTU PRO CÍLOVOU SKUPINU integrace studentů se SVP do “běžného“ vzdělávacího procesu na VŠTE inovované studijní materiály zřízené IPC zřízený institut distanční praxe vytvořené vnitřní normy a postupy pro práci se studenty se SVP zpřístupnění areálu školy pro studenty se SVP 5

KLÍČOVÉ AKTIVITY 1) Integrace studentů se SVP do vzdělávacího procesu na VŠTE 2) Zřízení IPC a jeho začlenění do organizační struktury VŠTE 3) Inovace a úpravy výukových metod u studijních programů VŠTE 4) Tvorba a zakotvení institutu distanční praxe do studijních programů VŠTE 5) Realizace stavebně technického řešení 6) Vyhodnocení projektu a šíření výsledků 6

CO NÁS ČEKÁ NYNÍ ??? 08/2012proškolení EXPERTNÍHO TÝMU v oblasti problematiky studentů se specifickými vzdělávacími potřebami /2012EXPERTNÍ TÝM shromáždí normy a další předpisy v oblasti práce se studenty se SVP z ostatních vysokých škol 10 – 12/2012EXPERTNÍ TÝM vytvoří a implementuje normy a další předpisy do běžné činnosti VŠTE 7

CO NÁS ČEKÁ NYNÍ ??? 08 – 12/2012 PRACOVNÍCI IPC vytvoří vizi, jak by si představují provoz IPC (přehled poskytovaných služeb, komunikace se studenty, provozní doba apod.) 8

REALIZACE ÚVODNÍHO ŠKOLENÍ do konce týdne příprava on-line školení k dispozici bude v IS (pošlu mail) zároveň bude na této adrese umístěn test, který prosím po prostudování materiálů vyplňte, podepište a odevzdejte mne, nebo Bc. Žemličkovi popř. Bc. Machové na Odd. proj. prací 9

V případě jakéhokoliv dotazu mne neváhejte kontaktovat: GSM: DĚKUJI ZA POZORNOST 10