Slovníky cizích slov Teď pustila mě pasivita a ty jsi moje priorita jsem hnedle vedle z cizích slov no jak ta jedle nebo the Fir. Až naučím se cizí řeči.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhledávací stoje na Internetu. (vyhledavače pro začátečníky)
Advertisements

Souborný katalog SKAT a elektronické informační zdroje z dílny firmy LANius s.r.o. Ing. Jiří Šilha.
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
Mgr. Vlastislav Kučera přednáška č. 2.  Struktura stránky  hlavička  meta tagy  titulek stránky  připojení stylů,...  CSS.
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
Základy html pro úplné začátečníky.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Jmenuji se Michaela Petrová
JEDI KNIGHT ™ JEDI ACADEMY ™ FAST & EASY ™ Licencováno na LucasArts 2003.FAST & EASY je obchodní známka uživatele Rodian.
Vyhledávání na Internetu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Tvorba webových aplikací
Jak jsem uvedla na první stránce, jmenuji se Gábina a ještě doplním příjmení Urválková. Tak tedy, neznáte mě. A protože se vzájemně nevidíme a nemůžete.
SEO SEO Optimalizace webových stránek pro vyhledávače Jan Nemrava, KIZI, FIS VŠE
Vítejte, po delší době jsem vytvořil opět další verzi našich stránek. Doufám, že se Vám poněkud odlišný design webu bude líbit. Pokud ne, tak se stejně.
VÝZNAM SLOVA PROJEKT VYBERTE SI JEDNO SLOVO Z OBLASTI, KTERÁ VÁS ZAJÍMÁ ZKOUMEJTE HO Z RŮZNÝCH POHLEDŮ – HLEDEJTE HO V RŮZNÝCH TYPECH SLOVNÍKŮ, HLEDEJTE.
KEG Použití vzorů při vyhledávání na webu Václav Snášel.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Rozmanitost přírody Základní společné znaky živých organismů
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
WebMathematica MathMl.CDF aneb ZASE JEDEN POVEDENÝ PROJEKT Petr Bělaška OA aVOŠE Zlín.
Optimalizace pro vyhledávače Robert Němec RobertNemec.com.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_07.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Od Lucie Zíbové z 9.A. Autorské právo Autorské právo je právo autora k dílu. Autorské právo vzniká hned po zveřejnění díla. Autorské právo se značí ©(C.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Informační blok k předmětu Jazykový projev (2012/13)
WWW – hypertextový informační systém
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
Geocaching aneb cesta za poklady.
Slovník Nevíte jak pracovat se slovníkem na internetu?Nevadí,přečtět e si můj návod: Návod Jméno:Karolína Průšová Datum: Škola:Nám.Bří.Jandusů.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.05/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ CSS.
Pracovní seminář ASEP IPAC 3 - novinky.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Jak vytvořit webovou stránku HTML Je základ každé webové stránky. Naučit se jej není složité a můžete říct „tento web jsem udělal/a já“
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , , , ,
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
Klikací mapy v GIMPu Tvorba tzv. klikacích (obrázkových) map s pomocí grafického editoru GIMP Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jak vyhledávat informace na Internetu?
Podnikání na Internetu internet - zdroj informací Letní semestr 2005 Jana Holá III.
Téma: Audience – V. Havel
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Hypertextové odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public Domain – na
Abychom neobjevovali znovu kolo!!! „Východiskem vědeckého studia musí být pečlivé prostudování existující literatury o dané otázce, abychom nezjišťovali.
Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.
IBM - CVUT Student Research Projects Google search by voice Tomáš Losert – Karel Beyr –
Počítačová síť a internet Radek Pinc
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Vyhledávání na internetu Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – OBSAH Jak vytvořit obsah?
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
Vyhledávání na Internetu. Webové vyhledávače Webový vyhledávač je služba, která umožňuje na Internetu najít webové stránky, které obsahují požadované.
JAK SPRÁVNĚ GŮGLIT. PŘESNÁ SLOVA A FRÁZE nejzákladnější a nejvíce známý vyhledávací trik uvozovky k vyhledání přesné fráze. například provedete následující.
Internet – pojmy, služby
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Vyhledávání, operátory pro vyhledávání, …
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 4. ročník oboru.
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Julie Kadlecová ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Vyhledávání ve WWW Vyhledávání informací v prostředí WWW lze provádět např. pomocí služeb: Altavista - Google -
Transkript prezentace:

Slovníky cizích slov Teď pustila mě pasivita a ty jsi moje priorita jsem hnedle vedle z cizích slov no jak ta jedle nebo the Fir. Až naučím se cizí řeči budu mít jistě šanci větší anglicky šeptám:„ I Love You“ ty rusky voláš: „Buď jen mou!“

Slovníky cizích slov No, tak něco takového vám taky vyhledávače najdou po zadání hesla „slovník cizích slov“. Tato básnička je konkrétně z Stejně tak Vám to najde ještě další odkazy na „vtipné“ slovníky, které Vás sice možná pobaví, ale Vy určitě potřebujete spíš se prokousat nějakým nesrozumitelným učebním textem a do knihovny je to daleko...

Kde tedy hledat? Kam se tedy na Internetu podívat, aby člověk hned našel, co potřebuje – kvalitní slovník cizích slov, který mu najde relevantní výklad nesrozumitelného pojmu? Moc toho na internetu není, ale něco se přece jen najde

Infotip.cz po zadání výrazu Vám to nalezne všechny možné významy daného slova, přesně to, co potřebujete

slovnik-cizich-slov.abz.cz - tento slovník má tu výhodu, že nemusíte znát přesný výraz, ale za pomocí definic jako „obsahující“, „začínající na“, „mající význam“ byste se mohli svého výrazu dohledat. Nebo prostě můžete listovat stránkami slovníku podle abecedy

SCS cizím jazykem SCS cizím jazykem No, a to je asi tak vše, co naleznete v češtině. Pokud však dobře ovládáte nějaký cizí jazyk, je tady Google. Po nastavení jazyka a zadání define: „výraz, který chcete nadefinovat“, vám vyjede definice včetně zdroje výkladu. A jestli pro Vás tedy není překážkou cizí jazyk (konkrétně angličina), na adrese naleznete spoustu oborově zaměřených slovníků

Dalším řešením jsou elektronické encyklopedie… A vůbec nejlepším řešením je si nějaký ten slovník cizích slov prostě stáhnout  cizich-slov/ cizich-slov/ 

Závěrem A na závěr pár linků na ty „vtipné“ odkazy zmiňované na začátku:   ov.htm ov.htm  - tady najdete jen pár hesel, ale zato z akademického prostředí    p=list_content&eid=1 p=list_content&eid=1 

Děkuji za pozornost