Průzkum stavu projektového řízení v organizacích a státní správě Odpovědný řešitel Doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. Katedra informatiky EF TUL.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
Advertisements

Pilsen Steel s.r.o. Procesní přistup, PQM -vyhodnocení
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Geografické informační systémy a jejich využití v rozvojových zemích. Jakým etickým otázkám musíme čelit? Jiří Pánek // Katedra rozvojových.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Podnikové informační systémy Úvod
Představení doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ. Projekt je zaměřen na inovaci výuky odborných a všeobecně vzdělávacích předmětů za pomoci ICT, interaktivních a multimediálních.
Manažerská informatika 1 - 4EnciánSnímek 1 2OP381 Manažerská informatika 1 2OP482 Manažerská informatika 2 2OP483 Manažerská informatika 3 2OP484 Manažerská.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Projekt empirického výzkumu
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
© 2008 IBM Corporation Webov á ře š en í Petr Kunc Tom áš V á vra
Audit IT procesů ve FNOL
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
11. Trendy ve vývoji aplikací, podporujících podnikové procesy
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Řešení elektronického docházkového systému Vema
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
© 2009 IBM Corporation Lotus SW Přehled produktů Petr Kunc,
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
BIS Legislativa Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
Procesní řízení realizace projektů (praxe)
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Informační nástroje pro řízení po linii výkonu. Řízení po linii výkonu 2 PODNIKATELSKÝPROCES Vnitropodnikové útvary a jejich členění  každý útvar má.
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Využití procesního řízení při správě nemocničního informačního systému ve VFN Všeobecná fakultní nemocnice Jiří Haase 20. května 2003.
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
Souběžný návrh hardware a software (Language for Instruction Set Simulator-Oriented Model) MPO ČR, FT-TA3/128, Jazyk a vývojové prostředí pro.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
(13. duben 1948 – 3. září 2008). Jeden z nejvlivnějších světových autorů v oboru podnikového managementu a průkopník významných manažerských inovací 2.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/9 9. Tvorba modelů v procesně řízeném podniku  Způsoby modelování  Základní postupy a role.
Manufacturing Execution Systems
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Sociální podnikání jako způsob myšlení a tvořivosti požadované klíčové kompetence pro vedení sociálního podniku Ing. Vojtěch Miler PPSD Personální a poradenské.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
11 TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON BUSINESS INFORMATION SYSTEMS KEG
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
PRELUDE Challenge – pokračování iniciativy za účasti nově připojených regionů Václav Sedláček ISSS Hradec Králové dubna 2005.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
Projektový management Certifikace a normy Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko–geologická fakulta VŠB-TU.
Vymezení problému výzkumu Volba oblasti výzkumu Volba metodologického přístupu Formulace hypotéz !REŠERŠE! proč?
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Procesní řízení v českých zdravotnických zařízeních Klára Antlová, Michal Tvrzník.
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
V Českých Budějovicích, únor 2017
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Kateřina Krčmářová České vysoké učení technické v Praze – Masarykův ústav vyšších studí „Specifická forma.
Získávání zaměstnanců se zaměřením na online marketing
Abstrakt Abstract Cíl práce Testované hypotézy Bibliografie
Zkušenosti s výukou geoinformatiky
Totally Integrated Automation

Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Průzkum stavu projektového řízení v organizacích a státní správě Odpovědný řešitel Doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D. Katedra informatiky EF TUL

Cílem projektu je popsat: jednotlivé metodiky (včetně organizační legislativy se vztahem k projektovému řízení a používaných softwarových produktů), personální zajištění projektového řízení druhy využívání softwarových nástrojů, způsoby organizace projektových týmů, způsob komunikace členů projektových týmů, způsoby vazeb projektového řízení na podnikový informační systém zjištění základních informací o stavu projektového řízení (používané metodiky, nástroje, personální a organizační uspořádání), začlenění projektového řízení v organizační struktuře, popis metod a nástrojů používaných v organizacích.

Metodologie řešení: Dotazníkové šetření ve 40 organizacích zaměřené na metody a softwarové nástroje projektového řízení

Výsledky šetření

Výsledky četnosti zastoupení používaných SW nástrojů ve firmách produkční výroby

Výsledky četnosti zastoupení používaných SW nástrojů v obchodních organizacích

Výsledky četnosti zastoupení používaných SW nástrojů v IT organizacích a telekomunikacích

Prezentace výstupů projektu: ANTLOVÁ, K. Knowledge prospecting during the start up of innovation process in the international company SKRBEK, J., New possibilities of information services for speciál situations In Prezentace výsledků in IDIMT – 2009 Systems and Humans – a Complex Relationship, 17th Interdisciplinary Information Management Talks, September 9-11, 2009, Jindřichův Hradec ANTLOVÁ, K., POPELÍNSKÝ, L., TANDLER, J., GREGOROVIČ, T.: Web competencies in SME In IADIS International Conference, Portugal,