Zadání diplomové práce Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Testování statistických hypotéz
Mechanika s Inventorem
Zadání bakalářské práce Stabilita vstřikování dávek do velikosti 1D šneku.
Zadání diplomové práce Vliv degradace PC/ABS v komoře vstřikovacího stroje na mech vlastnosti a vzhled dílů.
Zadání diplomové práce Kapacitní plánování výrobkových projektů.
Zadání diplomové práce Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí.
Zadání diplomové práce Stabilita, životnost a vyrobitelnost speciálního úzkého tvaru ve vstřikovacím nástroji.
Zadání bakalářské práce Optimalizace výrobního zařízení z pohledu ergonomie.
KATEDRA HODNOCENÍ TEXTILIÍ
Ondřej Andrš Systémy CAD I. Základní informace  Autor: Ing. Ondřej Andrš  Školitel: doc. RNDr. Tomáš Březina, CSc.  Název tématu studia: Optimalizace.
OLDHAMOVA SPOJKA vytvoření funkčního modelu
Maturitní DLOUHODOBÁ PRÁCE
Modelování a simulace podsynchronní kaskády
Produkty TruTops Tru Trumpf Tops Technologicky orientovaný programovací systém TruTops Laser TruTops Punch TruTops Tube TruTops Bend TruTops CAD.
přehled základních technologii zpracování kovů
VY_52_INOVACE_ZBO2_6064HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Dynamické bloky AutoCAD® 2006 Projektování v elektroenergetice
MECHANIZMUS ŘÍZENÍ NÁKLADNÍHO AUTOMOBILU
Integrovaná střední škola, Slaný
Technologie obrábění frézováním
Petr Horník školitel: doc. Ing. Antonín Potěšil, CSc.
PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMEM
Tato prezentace byla vytvořena
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p. o
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
ZAŘÍZENÍ PRO ODDĚLOVACÍ PROCES
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Únik zemního plynu z potrubí a jeho následky při havárii na plynovodu
Druhy textilních materiálů
Semestrální práce Téma: Výběr problematiky z oblasti managementu (volné dle zájmu) Práce bude obsahovat - teoretické základy (tak jak je oblast problematiky.
PROGRAMOVÁNÍ SYSTÉMEM
© 2008 Verze Katedra textilních a jednoúčelových strojů Analýza a optimalizace tuhosti příruby osnovního válu.
Charakteristika oděvní výroby - stroje u Prakticky neexistují jednoúčelové stroje, většina se používá na několik operací pro více výrobků současně u Mnohem.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 14Číslo.
Navrhování výrobků z plastů PŘÍKLAD NAVRHOVÁNÍ VÝROBKŮ Z PLASTŮ PŘÍKLAD ELEKTRODÍL RNDr. Ladislav Pospíšil, CSc.
Tato prezentace byla vytvořena
Experimentální metody (qem)
Úprava zařízení pro rázové zkoušky tahem
Návrh a realizace třífázového střídače s pomocnými rezonančními póly
Návrh metodiky pro tvorbu spádových obvodů školských zařízení s využitím geoinformační podpory Zpracovala: Lucie Tomášová Vedoucí diplomové práce: Ing.
Teorie proudových strojů
10. JEDNOPLÁŠŤOVÉ A DVOUPLÁŠŤOVÉ PLOCHÉ STŘEŠNÍ KONSTRUKCE – STAVEBNĚ FYZIKÁLNÍ PROBLEMATIKA Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
Experimentální metody oboru - Úvod 1/8 VŠB - Technická univerzita v Ostravě Fakulta strojní Katedra částí a mechanismů strojů VŠB - Technická univerzita.
Algoritmizace a programování Algoritmy 4 – Vývojové diagramy (cykly)
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Strojní programování. Uplatnění strojního programování: výroba složitějších součástí pomocí klasického programování se postupně stávala neefektivní a.
Návrh konstrukce a řízení manipulátoru s paralelní kinematikou Bc. Jan Goňa Ing. Vít Ondroušek, Ph.D. Mendelova Univerzita v Brně.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 Anotace.
Technologie skenování ve 3D „HIGH TECHNOLOGY – další vzdělávání v 3D technologii“, registrační číslo projektu CZ.1.07/3.2.10/ Ing. Ondřej Helan.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada15 AnotaceProbíjení.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
Využití technologie RFID ve společnosti Nábytek Penta, s. r. o.
Obhajoba diplomové práce
NAVRHOVÁNÍ VÝROBKŮ Z PLASTŮ netkané textilie – DOPLNĚK 2
Analýza tamburu mykacího stroje
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_27-13
Ruční obrábění plastu I
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Komplexní organologický obraz hudebního nástroje
CHARAKTERISTIKA Aneta Bartošová. CHARAKTERISTIKA VNĚJŠÍ – VZHLED POSTAVA.
Transkript prezentace:

Zadání diplomové práce Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů

2 Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů Úvod Vzhledevé díly v interieru automobilů jsou mnohdy řešeny jako plastové díly se zastříknutou textilií či PVC dekorem. Dodatečně je zapotřebí do těchto dílů vytvořit otvory či odstranit přebytečnou textilii. Toto se provádí několika technologiemi (např. mechanické děrování, laserování, waterjet či frézování). Jednou z hlavních podmínek, která musí být splněna pro dodržení tvaru a kvality děrovaného kruhového otvoru je správná volba děrovacího nástroje (technologie) a technologických parametrů.

3 Předpokládaný postup řešení 1. základní rozdělení technologie děrování, stříhání 2.rozbor jednotlivých tkanin ( jejich mechanické vlastnosti, chování při namáhání, charakteristika jednotlivých typů - tkanina, netkaná textilie atd.) 3.návrh geometrie střižníku a střižnice - kruhové děrování (Geometrii nástroje bude nutné vyvinout s využitím obecných charakteristik teorie děrování a experimentálně funkci nástroje ověřit.) 4.tvorba výrobního výkresu střižnice a střižníku 5.praktické odzkoušení nástroje - analýza vad děrovaného otvoru (textilie), volné děrování vs. zastříknutá textilie 6.optimalizace děrovacího nástroje + tech. parametrů, následné praktické odzkoušení 7.Vyhodnocení praktického odzkoušení, analýza chování a možnosti děrování jednotlivých textilií Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů

4 Předpokládané ověření formou praktického odzkoušení nástroje 1.přehled jednotlivých prostřižených textilií – vzhledové vady v závislosti na technologických parametrech. 2.stanovení podmínek pro použití navrženého děrovacího nástroje Návrh způsobu mechanického děrování textilních tkanin zastříknutých do plastových dílů

5