Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zadání diplomové práce Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zadání diplomové práce Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí."— Transkript prezentace:

1 Zadání diplomové práce Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí

2 2 Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí Úvod Současným trendem nejen v automobilovém průmyslu je náhrada kovových konstrukčních prvků materiály s karbonovými vlákny (CF). Tato náhrada vede k úspoře hmotnosti výrobku. Dnes je ke zpracování CF materiál využíváno mnoho technologií jako RTM, HP- RTM, SMC, atd. Nicméně zajímavou a velmi málo prozkoumanou oblastí je studium chování CF kompozitů s termoplastickou matricí, které jsou vhodné pro technologii vstřikování. Cílem této diplomové práce je studium CF kompozitů s termoplastickou matricí, které jsou aktuálně dostupné na trhu.

3 3 Předpokládaný postup řešení 1.Rešerše aktuálního stavu CF (materiály, technologie, atd) 2.Screening trhu a dostupnost CF kompozitů s termoplastickou matricí 3.Ve spolupráci s Magnou zajištění vzorků pro vstřikování 4.Příprava normovaných tělísek pro materiálové testy 5.Příprava destiček a výroba normovaných tělísek z těchto tělásek v různých směrech tečení vláken 6.Materiálové testy CF kompozitů připravených RTM a SMC technologií dodané Magnou 7.Souhrn, zhodnocení a porovnání výsledků 8.Ze získaných výsledků posouzení vyrobitelnosti výrobku definovaného Magnou Bohemií a jeho ekonomické zhodnocení Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí Mnoho úspěchů při řešení!


Stáhnout ppt "Zadání diplomové práce Studium materiálových vlastností CF kompozitů s termoplastickou matricí."

Podobné prezentace


Reklamy Google