Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zadání diplomové práce Vliv degradace PC/ABS v komoře vstřikovacího stroje na mech vlastnosti a vzhled dílů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zadání diplomové práce Vliv degradace PC/ABS v komoře vstřikovacího stroje na mech vlastnosti a vzhled dílů."— Transkript prezentace:

1 Zadání diplomové práce Vliv degradace PC/ABS v komoře vstřikovacího stroje na mech vlastnosti a vzhled dílů

2 Vliv degradace PC/ABS v komoře vstřikovacího stroje na mech vlastnosti a vzhled dílů
Úvod Dle objemu vstřikovaných dílů se obvykle volí velikost vstřikovací jednotky. Na druhou stranu je limitujícím faktorem i průmět plochy dílu do dělící roviny, který spolu se vstřikovacím tlakem určuje velikost uzavírací síly jednotky. Díky tomuto je pak často pro nový díl obtížné nalézt vhodný disponibilní stroj, který by vyhovoval jak uzavírací silou, tak velikostí vstřikovací jednotky. S velikostí vstřikovací jednotky souvisí i množství materiálu, které zůstává ve šneku a pokud se v určitém čase nespotřebuje, tak dojde k jeho degradaci. Z tohoto důvodu je potřeba zkoumat vliv této degradace na kvalitu výrobků charakterizované mech. vlastnostmi, vlivem na následné povrchové úpravy a vzhledem.

3 Předpokládaný postup řešení
Vliv degradace PC/ABS v komoře vstřikovacího stroje na mech vlastnosti a vzhled dílů Předpokládaný postup řešení základní rozbor technologie vstřikování plastů porovnání plastových materiálů z hlediska reologie, viskoelastických vlastností a teplotních vlastností (degradace atd..) výběr vhodného nástroje na zkušební tělesa volba vhodných materiálů, z nichž minimálně jeden musí být PC/ABS Bayblend T65XF a ideálně porovnat i další PC/ABS mat. vstřikování vzorků při různých časech zdržení materiálu v komoře Experimentální měření mechanických vlastností dílů, hodnocení tokových vlastností a rovněž vzhledu dílů Vyhodnocení vlivu degradace na kvalitu povrchových úprav (lakování, …) Vyhodnocení vlivu zdržení materiálu v komoře na kvalitu dílů charakterizovanou měřenými vlastnostmi


Stáhnout ppt "Zadání diplomové práce Vliv degradace PC/ABS v komoře vstřikovacího stroje na mech vlastnosti a vzhled dílů."

Podobné prezentace


Reklamy Google