Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Tutoriál 3. ledna 2013.
Advertisements

Organisation for Economic Cooperation and Development OECD iLibrary.
Patria Plus Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Passport PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
ProQuest Central Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
JSTOR Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
(B1 Document Managment) B1UP – Správa dokumentů Ing. Radomír Možnar Servis/Helpdesk.
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
MP Orga, spol. s r.o. MP Orga MP Orga Maestro Informační systém pro správu organizační struktury.
ANOPRESS IT Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
EconLit with Full Text Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Safari Tech Books PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Ebrary Business & Economics Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
HESLO Fórum „HLEDÁNÍ INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ V EVROPĚ A ASII A MOŽNOSTI JEJICH FINANCOVÁNÍ“ Zuzana Synková CENTRUM INFORMAČNÍCH SLUŽEB 1.
Registr přechodných pobytů
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Databáze Dotazy VY_32_INOVACE_7B16. Dotazy umožňuje vybrat určité záznamy z tabulky na rozdíl od filtru vybrané záznamy umístí do samostatné dočasné nebo.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
2 Petr Žitný znalosti.vema.cz 3 Báze znalostí Nová služba zákazníkům ▸Báze naplněná informacemi, ke které mají uživatelé přímý přístup Základní cíl ▸Poskytovat.
Systém pro podporu komunitního plánování
EBSCO Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
The International Studies Encyclopedia Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Max Planck Encyclopedia of Public International Law Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
STATIST PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Gale Virtual Reference Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Henry Stewart Talks - The Business and Managenet Collection Ramis Václavík Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia.
CODEXIS Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Web of Science - Web of Science TM Core Collection Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a.
Obchodní rejstřík ISSS 2006
Max Planck Encyclopedia of Public International Law Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
EconLit with Full Text Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
OECD iLibrary Mgr. Alena Doláková Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
ANOPRESS IT PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Knihovna AV ČR - evidence výsledků výzkumu v AV ČR Jana Doleželová, Zdeňka Chmelařová 1. ASEP – představení systému sběru dat v AV ČR 2. Systém ARL 3.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová
Passport PhDr. Ivana Reznerová
ProQuest Central Mgr. Alena Doláková
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
Veřejná databáze Českého statistického úřadu
Web of Science - Web of ScienceTM Core Collection
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
CODEXIS Mgr. Alena Doláková
EconLit with Full Text Ivana Reznerová
Ústřední knihovna FSS MU
Web of Science – Journal Citation Reports
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová
Passport PhDr. Ivana Reznerová
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
ProQuest Central Mgr. Alena Filipová
EBSCO PhDr. Ivana Reznerová
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Passport Centrum informačních a knihovnických služeb
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
IMF eLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu i-servis@vse.cz

www.vse.cz/zdroje

www.vse.cz/zdroje spuštění, informace

Co je Albertina Průběžně aktualizovaná databáze mapuje všechny podnikatelské subjekty, kterým bylo přiděleno identifikační číslo organizace (IČ) v ČR. Ve více než 2 300 000 registračních záznamů jsou integrovány účetní uzávěrky a strukturované kontakty na statutární zástupce a manažery firem.

Albertina Informace o subjektech: jméno, adresa obor činnosti účetní dokumenty kontaktní osoby informace o dlužnících

Hledání zadání dotazu Rešeršní dotaz zadáváme pomocí horního menu „Dotaz“- „Nový dotaz“ nebo tlačítka „Nový dotaz“, kde si zvolíme, podle kterého kritéria budeme vyhledávat záznamy (IČO, název a adresa firmy, činnost, roční obrat, ... atd.). Pokud potřebujeme zadat složitější dotaz s více než jedním rešeršním kritériem, tak musíme jednotlivé výsledky dotazů spolu spojit logickými operátory AND, OR a AND NOT pomocí menu „Dotaz“ - „Modifikace“ nebo tlačítka „Modifikace“. Téma vyhledávání je informace o firmě Siemens. Formulace rešeršního dotazu začíná přes tlačítko „Nový dotaz“, kde si zvolíme „Název firmy“.

Hledání zadáme termín Poté zadáme na následné stránce do vyhledávacího (rešeršního) pole („Skupina hesel“) klíčové slovo - termín „Siemens“. Po kliknutí na „OK“ se opět zobrazí vstupní strana -nyní s výsledky k firmě Siemens.

Výsledky zobrazení výsledků historie dotazů Celkový počet nalezených záznamů. Výsledky dotazu zobrazíme pomocí menu „Výsledky“ buď ve formě stručného číslovaného seznamu, nebo kompletního záznamu z databáze (stejného docílíme i pomocí ikon „Seznam“ a „Výsledky“). historie dotazů

Práce s výsledky volíme kritéria výstupů označení záznamů k exportu Soupis výsledků dotazu. Potom, co jsme si výsledky zobrazili, si můžeme označit záznamy vhodné k exportu z databáze - menu „Služby“. V menu „Export“ navolíme kritéria výstupů z databáze včetně typu počítačového souboru s vyhledanými záznamy a místa jeho uložení. Zpět do vyhledávacího rozhraní se vracíme pomocí menu „Konec“.

Výsledky - plný záznam Plný záznam firmy Siemens, s.r.o.  

Výsledky – export záznamů Export označených záznamů z výsledků rešerše ve formátu PDF.

Výsledky – další možnosti Další možnosti práce s počítačovými soubory s exportovanými daty z databáze Albertina (generování tabulek a grafů do sestav) umožňuje nadstavbový program Report. Počítačové soubory musí být definovány při exportu jako formát DBF.

Export záznamů pro Report Export označených záznamů z výsledků rešerše ve formátu DBF.  

Report Program Report je určen k analýze četnosti vybraných údajů z databáze Albertina. Poskytuje grafické a tabulkové znázornění frekvence výskytů hodnot ve vybraném souboru firem, přičemž dovoluje pracovat se dvěma údaji současně. Odhalení charakteristik vybraného segmentu firem

Report Umožní např. zjistit, jaká je struktura portfolia vlastních zákazníků z hlediska regionálního, právní formy, kategorie ročního obratu nebo počtu zaměstnanců. Následně tato analýza může sloužit jako kritérium pro výběr potenciálních nových zákazníků v databázi Albertina.

Report – export dat z Albertiny Z rozhraní databáze Albertina lze data exportovat kliknutím na ikonu „Report“ nebo pomocí horního menu „Transport“- „ Report“ ihned po jejich vyhledání. Zobrazí se formulář „Parametry pro Report“, po jeho vyplnění se spustí program Report.

Report – hledání soubor dat Exportované záznamy z  rešerše v databázi Albertina ve formátu DBF. Na záložce „Dostupné exporty“ si vybereme relevantní export s našimi daty.

Report – výsledky - 1 Kategorie ročního obratu

Report – výsledky - 2 Kategorie počtu pracovníků

Přístup do databáze: www. vse Přístup do databáze: www.vse.cz/zdroje Konzultace a poradenství: Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE i-servis@vse.cz