VZ 09012 Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Řešitel: Západočeská univerzita v Plzni Univerzitní knihovna PhDr.Miloslava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupnost a financování elektronických informačních zdrojů v ČR
Advertisements

Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace rozpočet řešitelský tým zdroje konsorcia splněné cíle –
EZB – nástroj pro přístup k elektronickým časopisům PhDr. Petra Šťastná Národní knihovna ČR Seminář Dostupnost elektronických informačních zdrojů v knihovnách.
Výzkumný záměr Kontrolní den prosinec 2006 Vedoucí řešitel projektu: PhDr. Milada Švecová Projekt č.
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
OBOROVÁ BRÁNA PRÁVO Právnická fakulta UK Květa Hartmanová České oborové brány – současný stav a výhled, , NTK.
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Nikola Dynybylová Odborné časopisy a článkové databáze aneb odbornou práci jedině s kvalitními zdroji FSS MU, a Ústřední knihovna FSS.
BA-CPVŠK 2007 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická – UK ZČU v Plzni
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Projekt INFOZ – VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace zdroje konsorcia rozpočet řešitelský tým splněné.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM 22. – , PRAHA TRANSFER TECHNOLOGIÍ ALEŠ VLK.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Oborová brána TECH tech.jib.cz Seminář „Okna oborů dokořán! Proč a jak využívat oborové brány & jak dál v CPK? “ Praha, NTK PhDr. Lenka Hvězdová.
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Databáze EBSCO. MŠMT ČR – program LI, 1N R – program LI  projekt eIFL Direct  národní licence  obory – společenské vědy, ekonomika, medicína….
BA-CPVŠK 2008 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická UK ZČU v Plzni
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
Databáze Bibliografie dějin českých zemí jako cesta k plným textům v domácích i zahraničních knihovnách Václava Horčáková Elektronické služby knihoven.
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Hudební databáze v projektu Národní knihovna ČR – rozvoj informační infrastruktury VaVaI pro humanitní obory Václav Kapsa, NK ČR Výroční zasedání České.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Zpráva o řešení projektu LR1305 Průběžná oponentura za období Nositel projektu: Západočeská univerzita v Plzni Řešitel projektu: Ing. Barbora.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Jarmila Dvořáčková Úskalí financování EIZ ve smlouvách s dodavateli Univerzitní knihovna Ostravské univerzity v Ostravě Jarmila.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI ČASOPISY
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Základní údaje Projekt INFOZ VZ : Účastníci: Zdroje:
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Transkript prezentace:

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Řešitel: Západočeská univerzita v Plzni Univerzitní knihovna PhDr.Miloslava Faitová VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Cíle projektu a)informační zabezpečení humanitních a společenských oborů kvalitními informačními zdroji - Cambridge Journals Online, Oxford Journals Online, Periodicals Archive Online a JSTOR. b)vytváření webových stránek k projektu, vzdělávání a propagace výše uvedených elektronických informačních zdrojů. c)zpřístupnění informačních zdrojů vzdáleným přístupem za pomoci technologie Shibboleth, Konečným cílem bylo zvýšení kvality práce koncového uživatele – výzkumného pracovníka.

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Seznam zpřístupněných elektronických informačních zdrojů Cambridge Journals Online - 5 uživatelů MU, UJEP, UPOL, UTB, ZČU Oxford Journals Online – 5 uživatelů MU, UJEP, UPOL, UTB, ZČU Periodicals Archiv Online - 4 uživatelé UJEP, UPOL, UTB, ZČU JSTOR, Arts&Sciences I.-IV. - 8 uživatelů JU, MU, OU, UJEP, UPce, UPOL, UTB, ZČU

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Vybrané indikátory a) počet zpřístupněných informačních zdrojů pro výzkum (databází /jednotlivých titulů - časopisů/ knih): Plán 4/1158 Skutečnost 4/1545 b) počet realizovaných přístupů/výpůjček plných textů (ročně/ na uživatele - dle standardizovaných statistik): Plán /uživatele (1 instituci) Skutečnost /uživatele (1instituci) f) počet uživatelů získaného zdroje z akademické sféry, tj. z řad vysokých škol, veřejných výzkumných organizací a výzkumných organizací ve smyslu definice Rámce Společenství pro státní podporu výzkumu, vývoje a inovací č. 2006/C 323/01, účinného od (dále jen „Rámec Společenství“); udává se počet organizací/počtem pracovníků ve VaVaI, pro které jsou informační zdroje pořízeny a zajišťovány v rámci daného projektu: 8/2867 g) míra využití pořízených informačních zdrojů pro výzkum konečnými uživateli v % (za uživatele, tj. na úrovni právního subjektu - počet uskutečněných přístupů/ cílových uživatelů, pro které byl přístup pořízen / ročně - dle možností statistik producenta), včetně identifikace Plán minimálně 70 % Skutečnost 2055 %

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory CUP Instituce Počet odborných uživatelů Stažené dokumenty FT Míra využití 2010 v % Stažené dokumenty - přepočet na r FTMíra využití 2011 v % UJEP ZČU MU UPOL UTB celkem za konsorcium

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory OUP Instituce Počet odborných uživatelů Stažené dokumenty FTMíra využití 2010 v % Stažené dokumenty- přepočet na r FT Míra využití 2011 v % UJEP ZČU MU UPOL UTB celkem za konsorcium

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory PAO Instituce Počet odborných uživatelů Stažené dokumenty FT Míra využití 2010 v % Stažené dokumenty FT Míra využití 2011 v % UJEP ZČU UPOL UTB celkem za konsorcium

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory JSTOR Instituce Počet odborných uživatelů Stažené dokumenty FT Míra využití 2010 v % Stažené dokumenty FTMíra využití 2011 v % UJEP ZČU MU UPOL UTB Upce JČU OU celkem za konsorcium

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Webové stránky, školení a propagace (statistiky, aktuality, prezentace ze školení) Vzdělávání –2 x pro knihovníky a ak.prac. –další vzdělávací akce pro uživatele Propagační materiály – připraveno v r.2010, dotisk 2011, další materiály z JSTOR

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Shibboleth Nesporné výhody vzdáleného přístupu Nutná podpora ze strany dodavatele EIZ i příjemce ČR Federace identit EduID Členy všechny VŠ participující v projektu Nepřipravenost ze strany dodavatelů EIZ

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Finanční zdroje celkem Dotace MŠMT Další finanční zdroje Celkem

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory EIZ Celkem cena v tis. Kč % z celkové částky projektu ,75

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Celkem Osobní náklady ,2% Publicita, propagace ,37% Administrace www stránek ,47% Hmotný majetek, materiál 33 0,22% Režie ZČU ,99%

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Srovnání se zahraničím Příprava projektu – konsorciální model Řešení projektu - získané EIZ zajišťují vysokým školám přístup k EIZ na úrovni srovnatelné se zahraničními VŠ a vytvořit tak rovnocenné podmínky pro VaVaI

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Vývoj v dalších letech Financování zajištěno do konce roku > –Pokračovat v konsorciálním modelu –Není reálné v plné míře hradit z prostředků VŠ –Navazující program?

VZ Zajištění elektronických informačních zdrojů pro humanitní a společenské obory Děkuji za pozornost