Sčítání lidu, domů a bytů 2011 České Budějovice, 19. 10. 2011 Ing. Jan Honner Český statistický úřad, pracoviště České Budějovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakta o vývoji vlastnictví bytů v ČR za posledních 10 let Stanislav Drápal, Český statistický úřad Praha, 18. září 2012.
Advertisements

Obyvatelstvo zaměstnaní nezaměstnaní.
GEOGRAFIE OBYVATELSTVA
Obyvatelstvo ČR Jaké druhy chráněných oblastí ČR znáš
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
19. říjen 2011 ČSÚ České Budějovice České Budějovice, 19. říjen 2011 Ing. Jiří Kotek Zdroje a využití statistických údajů pro zachycení.
Český statistický úřad, pracoviště České Budějovice
Cvičení 1: Využití ploch. Zadání  Ve zvoleném území zhodnoťte změny vybraných typů využití ploch mezi lety 1896 a 2007  Ve zvoleném území zhodnoťte.
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Právní aspekty genderového rozpočtování v České republice JUDr. Kristýna Outlá Praha.
OBYVATELSTVO ČESKÉ REPUBLIKY
DATOVÉ SOUBORY PRO ANALYTICKÉ A PROGNOSTICKÉ PRÁCE NA ÚROVNI SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ Doc. RNDr. Alois Andrle, CSc. ÚRS PRAHA, a.s.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Socioekonomická a správní geografie Geografie obyvatelstva
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení.
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Obyvatelstvo a sídla. O BYVATELSTVO A SÍDLA Otázky pro začátek Ve kterém století se podle Vás setkáváme s Krnovem jako s existujícím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
DEMOGRAFIE věda, která se zabývá reprodukcí (obnovou) lidské populace.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Účetní reforma v druhém roce
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaZeměpis 9 NázevZemepis_obyvatelstva_zdrojedat.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Obyvatelstvo České republiky
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Územní analýza situace na trhu práce v Novém Jičíně Vedoucí práce: Dr. J. Horák Vypracovala: M. Glacová Diplomová práce vznikla ve spolupráci s ÚP a MěÚ.
VY_20_INOVACE_SVF34060DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
VYHODNOCENÍ VYVÁŽENOSTI PILÍŘŮ ROZBORU UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ Ostrava Ing. Jiří Hon.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | Miloš Polák, Věra Varmužová, Ivana Dušková SENIOŘI V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Tisková.
Předběžné výsledky Sčítání lidu domů a bytů 2011 Hl. m. Praha.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Středočeský kraj.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Jihomoravs ký kraj.
Předběžné výsledky za Karlovarský kraj Sčítání lidu, domů a bytů 2011.
24 / 1 / Sčítání lidu, domů a bytů 2011 předběžné výsledky za Pardubický kraj Krajská správa ČSÚ v Pardubicích
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz Krajská správa ČSÚ ve Zlíně Třída Tomáše Bati Zlín PŘEDBĚŽNÉ VÝSLEDKY ZLÍNSKÝ.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | czso.cz 1 DATOVÁ ZÁKLADNA PRO REGIONÁLNÍ ANALÝZY
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Jihočeský kraj.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Pardubický kraj.
Prameny demografických dat Všechny prameny běžné demografické statistiky i výsledky speciálních výběrových šetření Poskytují údaje pro analýzu procesu.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Populační odhady a projekce
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Sčítání lidu, domů a bytů výsledky 2001
Sčítání lidu, domů a bytů výsledky 2001
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Sčítání lidu domů a bytů 2011
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
23 / 9 / 2010.
22 / 9 / 2010.
ÚSTAVA ČESKÉ REPUBLIKY
Sčítání lidu domů a bytů 2011
Transkript prezentace:

Sčítání lidu, domů a bytů 2011 České Budějovice, Ing. Jan Honner Český statistický úřad, pracoviště České Budějovice

Od pravěku po současnost Sčítání lidí jako nástroj poznání a řízení společnosti Před 4000 lety v Egyptě, před 2000 lety v Číně, sčítal Čingischán i Osmanská říše Dnes zdroj poznání pro tvorbu politik, výzkumníky, státní správu i samosprávu, podnikatelská rozhodování,… Způsoby sčítání – v domácnostech, administrativní zdroje dat

Trocha historie Na území dnešní ČR soupisy obyvatel od poloviny 12. století 1605 – soupis panství, stavů a lidí poddaných v Království českém 1654 – soupis pro tzv. Berní rulu 1754 – císařské nařízení ke sčítání lidu – jednotný formulář, prováděly vrchnost a církevní úřady 1869 – první sčítání lidu na základě vědeckých postupů a mezinárodně dohodnutých principů

Kolik nás tu bylo Odhadované a sečtené počty obyvatel na území dnešní ČR : 5. – 6. - století – 350 – kolem roku 1000 – cca – k –

Kolik nás bylo v kraji P očty obyvatel na území dnešního Jihočeského kraje:

K čemu slouží výsledky sčítání? Přístup obcí k podílu na daních Dopravní obslužnost Podklady pro IZS Rozdělování peněz z EU Podklady pro sociální politiku státu a data pro klíčová rozhodnutí vlády, krajů i obcí Informace o vývoji populace a o její migraci Odkaz dalším generacím o způsobu našeho života

Sčítání 2011 Poprvé jednotně v celé EU podle nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č.763/2008 – závazné ukazatele, údaje roku 2011, výsledky publikovány do 27 měsíců. V ČR podle zákona č. 296/2009 Sb.- práva a povinnosti, ukazatele (otázky), rozhodný okamžik (půlnoc z 25. na 26. března 2011). Zajištěna vysoká míra ochrany dat. Sčítání bylo povinné, vztahovalo se na každou osobu, která měla v rozhodný okamžik trvalý nebo povolený přechodný pobyt na území ČR, i na každou osobu, která zde v rozhodný okamžik byla přítomna, a neměla zde trvalý nebo přechodný pobyt.

Obsah Sčítání lidu, domů a bytů

Obsah sčítání lidu, domů a bytů Údaje v podrobném územním členění – nejen podle obcí, ale i podle částí obcí, katastrálních územní, základních sídelních jednotek (urbanistických obvodů) Složení obyvatelstva podle věku a pohlaví Národnostní složení, složení obyvatelstva podle náboženského vyznání Vzdělanost obyvatelstva Zaměstnání a odvětví činnosti ekonomicky aktivních Dojížďka do zaměstnání a do škol (i uvnitř velkých měst – podle urbanistických obvodů)

Obsah sčítání lidu, domů a bytů Struktura domácností (úplné rodiny, neúplné rodiny, domácnosti jednotlivců) – pouze hospodařící domácnosti Velikost domácností, vybavení domácností (jen PC a internet) Domovní a bytový fond (struktura, stáří) Vybavení domů a bytů

Publikování výsledků sčítání Předběžné výsledky:  především na internetu, část také v tištěných publikacích; na počátku roku 2012  vybrané údaje podle místa trvalého pobytu  budou publikovány do úrovně obcí (částí obcí) Definitivní výsledky:  zpracování podle místa obvyklého pobytu; publikování v roce 2012 (2013)  poslední zřejmě budou údaje o dojížďce  internetová adresa

Děkuji za pozornost  Ing. Jan Honner, tel.:   Český statistický úřad, České Budějovice, Žižkova 1Žižkova 1