Autor: Mgr. Milena Široká Projekt: Přiblížení se přírodě Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Předmět: Přírodověda Věková skupina: 5.třída Vytvořeno a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DUM č.65 První pomoc při bodnutí a kousnutí
Advertisements

Nikola Malá, 3.A Gymnázium U Balvanu březen 2013
Živá a neživá příroda Přírodověda 4. ročník.
První pomoc při zlomeninách
První pomoc při závažných stavech
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.13 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Poranění chemickými látkami Typ: DUM - výkladový Předmět:
Tato prezentace je věnována všem mladým a vášnivým houbařům. Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
bezvědomí a resuscitace Guidelines 2005
VY_52_inovace_PRV.5.20 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Pojmenuj domácí zvířata
Stavba těla hub, rozmnožování
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.05 Anotace: Prezentace vysvětlí základní rozdíly mezi jednobuněčnými a mnohobuněčnými organismy, procvičuje a opakuje učivo. Vzdělávací.
alimentární otravy, uštknutí
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.11 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka První pomoc při úrazu elektrickým proudem DUM – výkladový.
Stavba těla živočichů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Poznej volně žijící zvířata
Příroda nebo člověk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anotace: Zelenina a houby na podzim, třídění přírodnin Autor: Mgr. Renata Hacaperková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Očekávaný výstup:
Dýchací soustava PLÍCE.
2. První pomoc – bezvědomí
ZŠ Brno, Řehořova 3 Zdraví a JÁ Výchova ke zdraví ročník III
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.3 Houby Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo projektu:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Agnès Sorel Dame de beauté Milenka krále Karla VII otrávena rtutí synem svého milence Karla VII., Ludvíkem XI. z důvodu špatného vlivu na krále.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.2 Živá a neživá příroda Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Les - rostliny, houby-prezentace
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Smrt Tiberia Claudia Caesara
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Význam ovzduší, vodstva, půd, rostlinstva a živočišstva na Zemi
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Člověk a jeho svět 4. ročník
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
JARO U NÁS VY _32 _ INOVACE _01
Žáci se seznamují s rozdělením přírodnin na živé, neživé a na výrobky.
Bezvědomí Andrea Ječmenová 2012.
Rovnováha v přírodě Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Název Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Wernerová Název materiálu: VY_52_INOVACE_Pr.7.We.22_Mnohobunecne_organismy.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Obojživelníci VY_52_INOVACE_26 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
BUNĚČNÉ DÝCHÁNÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_13_26.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
seminář a praktika z chemie
CHEMIE - Pesticidy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Společné znaky a dělení rostlin (opakování)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.20_Zivoni_prostredi_trideni_organismu.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
CHEMIE - Alkaloidy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
TŘÍDĚNÍ ŽIVÝCH ORGANISMŮ
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Jedovaté rostliny Dominika Soudková 3.B.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Zima v přírodě Autor:
Název školy: ZŠ Karla Klíče, Hostinné Autor: Mgr
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Milena Široká Projekt: Přiblížení se přírodě Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Předmět: Přírodověda Věková skupina: 5.třída Vytvořeno a ověřeno: květen 2012 Anotace: prezentace učiva - první pomoc při otravě organismu přehled jedovatých hub a rostlin Zdroje: galerie Smart Board DUM č.67 První pomoc při otravě organismu

Poškozuje dýchací cesty -2. Srdeční činnost-7. Poškozuje mozek -1. Sliznice – 6. Poškozuje trávicí trakt- 4. Poškozuje játra- 3. Poškozuje pokožku – 5. Poškozuje ledviny- 8. Účinek jedů na organismus

Jedovaté houby – nesbírat!

Jedovaté rostliny – nesbírat! vraní oko durman obecný

Různé druhy otravy

1.Přerušíme kontakt s jedem 2.Pokusíme se zajistit druh a množství jedu 3.Zajistíme zvratky a předměty v okolí postiženého 4.Přivoláme odbornou pomoc Postiženého uklidňujeme a kontrolujeme vědomí a dýchání První pomoc