Rozmisťování, propouštění a penzionování pracovníků

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Personální řízení v malých podnicích
Advertisements

III. výroční kongres poskytovatelů sociálních služeb ČR
Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Řízení lidských zdrojů
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Získávání pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Management Ing. Jan Pivoňka.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Personální řízení a jeho úloha v podniku
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování a řízení kariéry
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Analýza pracovního místa Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Řídící struktury.
Tereza Podaná Lucie Řeřábková
Úvodní pojmy Mobilita – typy a kritéria 3. Uvolňování pracovníků
Řízení lidských zdrojů v malé a střední firmě
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
Hodnocení práce Hodnocení práce je nástrojem zajišťujícím, aby požadavky, náročnost, složitost a podmínky práce se odrazily v diferenciaci odměny pracovníka.
Analýza vnitropodnikového trhu práce
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Činnosti ve výrobním.
Personální informační systém
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_221.
Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Analýza vnitropodnikového trhu práce
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
Struktura personální směrnice
Personální práce ( kap. 14)
Podniková ekonomika Personální činnost.
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Získávání a výběr zaměstnanců
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Pohyb zaměstnanců v podniku Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Rozmísťování, propouštění a penzionování pracovníků
Personální management
Personální funkce Ekonomika a řízení podniku 2008/2009 Seminář č. 6 JUDr. Martin Landa.
10 Logistická struktura a plánování v servisních podnicích a útvarech
Personální procesy.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
Personální mamagement
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Personální plánování.
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
PŘÍPADOVÁ STUDIE - zaměřuje se na podrobný popis a rozbor jednoho nebo několika málo případů. - výzkumná otázka: Jaké jsou charakteristiky daného případu.
Řízení kariéry PhDr. Dana Bernardová, Ph.D.
Vzdělávání zaměstnanců
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU PS 2014 / 2015 PERSONÁLNÍ FUNKCE Ladislav Blažek.
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Personální plán pro podnikatelský plán
Řízení a plánování kariéry
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Právní postavení zaměstnanců v institucích EU Referát na konferenci „ČR po rozšíření EU – personálně informatické souvislosti a dopady“ 13. – 14. září.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Téma 5 Skončení pracovního poměru Zákoník práce § 48 až 73.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU PS 2015 / 2016 PERSONÁLNÍ FUNKCE Ladislav Blažek.
Získávání a výběr zaměstnanců. Význam lidí ti, kteří vyrábějí ti, kteří rozhodují ti, kteří kradou.
ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S.
Pracovní právo pro veřejnou správu
Téma 6 Skončení pracovního poměru
Zdenko Reguli Lucie Mlejnková
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů Personální management
Transkript prezentace:

Rozmisťování, propouštění a penzionování pracovníků Rozmisťování pracovníků je kvalitativní, kvantitativní, časové a prostorové spojování pracovníků s pracovními úkoly a pracovními místy s cílem optimalizovat vztah mezi člověkem, jeho prací a pracovním místem.

Rozmisťování pracovníků Při rozmisťování pracovníků musíme brát v úvahu jednak profil pracovníka a jednak profil pracovního místa. Profil pracovníka tvoří jeho profesně kvalifikační charakteristiky, charakteristiky jeho osobnosti a jeho dosavadní hodnocení. Profil pracovního místa vyplývá z analýzy pracovních míst, jejímž produktem je popis pracovního místa.

Staffing Staffing můžeme chápat jako formování počtu, struktury a pracovních schopností zaměstnanců, řízení kvantitativních a kvalitativních stránek jejich mobility. Názorně v příloze

Formy rozmisťování uvnitř organizace Povýšení pracovníka – přechod na důležitější, náročnější a zpravidla lépe placenou pracovní pozici Převedení (transfer) pracovníka na jinou práci – přechod na pracovní místo, které má přibližně stejný charakter a obsah práce, význam a odměnu za práci jako místo předcházející Přeřazení na nižší pracovní pozici – příčinou může být zrušení pracovního místa, nebo neschopnost pracovníka práci vykonávat

Formy rozmisťování v rámci vnější mobility Vnější mobilita má svoji aktivní a pasivní stranu. Aktivní stránku tvoří řetězec procesů získávání, výběru a přijímání pracovníků. Pasivní stránku vnější mobility pracovníků organizace tvoří několik způsobů ukončování pracovního poměru. tzv. trvalé ukončení pracovního poměru Dočasný odchod pracovníků

Dočasný odchod Mateřská a rodičovská dovolená Veřejná funkce Školy a různé formy jiného vzdělávání (stáže, praxe)

Trvalý odchod Propouštění pracovníků Penzionování pracovníků Rozhodnutí pracovníka z organizace odejít Zánik pracovního poměru úmrtím