Je to metoda využívající principů týmové práce, která zvyšuje účinnost tvůrčího myšlení cílem je získat co nejvíce nápadů k řešenému problému, které budou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studentská inovace praxí
Advertisements

Databázové systémy Přednáška č. 2 Proces návrhu databáze.
Operační systémy. OPERAČNÍ SYSTÉMY pomoc operátorovi, podpora vlastností reálného času, víceuživatelských a více úlohových systémů.
Kvalitativní výzkum.
SUŠMÁNIE JAK… …NAPSAT PROJEKT. CÍL Musíte vědět CO, chcete udělat!
Proces řízení projektu
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Postup výzkumného šetření v projektové fázi I. V projektové části směřují výzkumné práce k přípravě výzkumného šetření pro získání empirických informací.
Problém - sporná, nerozřešená otázka nebo nesnadný úkol - překážka Řešení problémů.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Diagram příčin a následků (Ishikawův diagram)
Úvod do managementu1 Rozhodování Kreativita. Úvod do managementu seminář Manažerské rozhodování, Deming, Juran, Pareto, Osborne proces rozhodování.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Rozhodování Vypracoval : Ing. Adéla Hrabcová Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Volba tématu, výzkumné otázky, osnova Úvod do studia.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Zpracovala: Hana Májková 1. stupeň ZŠ 5. ročník
Vývoj výrobku Firmy musí pružně reagovat na změny ( v lidských potřebách, technologii, technice, v počtu a síle konkurence,…) a vyvíjet nové výrobky. Novými.
PACIENTOVO POJETÍ NEMOCI
MODERAČNÍ TECHNIKY brainstorming brainwriting free-wheeling
Využití ontologií při dobývání znalostí z databází Hana Češpivová.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Diplomový seminář I – 3. hodina Kontrola domácích úkolů – Úvod do DP 2. Návrh výzkumu: Cíle výzkumné práce a formulace výzkumných otázek.
Hodnocení výzkumu a vývoje a jejich výsledků v roce 2006 Jakub Fischer.
Metody kvalitativního výzkumu 5. Metoda Focus Groups
Diagram příčin a následku
Skupinové řešení problémů. Týmová prezentace. Pavla Kotyzová
Podnikatelský nápad Nejlepším a nejpříjemnějším způsobem, jak vytvořit úžasný produkt či službu, je udělat něco, co chceš sám používat.
Měkké systémy.
Checklandova metodologie
ROZHODOVÁNÍ Osnova: 1. Východiska
Koulová, Staufčíková „ Projekt je podnik žáka, činnost, za kterou převzal žák plně odpovědnost“.
Metodologie měkkých systémů
Andrea Brožová Doubková
1 Učební osnovy v ŠVP Oborová setkání VÚP Praha. 2 Zásadní rozdíl na začátek  v RVP jsou stanoveny vzdělávací obory  v ŠVP vznikají na základě vzdělávacích.
Vedení týmů a týmová práce
Teambuilding 2 Posouzení potřeby Podávání zpětné vazby
aneb Assessment Centre a Development Centre
Barbora Smetanová Kateřina Šauerová.  uměle připravený  směřující k získání dovedností a vědomostí  vázáný  krátkodobý  školní  společný  vícepředmětový.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Didaktika přírodopisu 2 1. seminář Mgr. Libuše VODOVÁ, Ph.D. Katedra biologie PdF MU.
Plánování přednáška druhá. 2 Obsah přednášek ProstředkyRealizaceZhodnoceníCíle AnalýzaVize.
Didaktika TV Efektivita vyučovací jednotky Libor Bouda.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy Přednáška NÁVRH A VYHODNOCENÍ OPATŘENÍ KE SNÍŽENÍ NEHODOVOSTI Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
Tvořivost žáka Tvořivost – vymezení pojmu: Tvořivost je činnost, jejímž výsledkem jsou nové, originální, výtvory. DRUHY TVOŘIVOSTI: Objektivní: přináší.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Pracovní debata Jméno.
VÝUKOVÉ METODY Výuková metoda je koordinovaný systém vyučovacích činností učitele a učebních aktivit žáka, který je zaměřen na dosažení učitelem stanovených.
Rozhodování funkce managementu. Rozhodování funkce managementu.
Pět stádií tvůrčí práce
Regionální rozvoj a praxe
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Inteligence,tvořivost, paměť
Slohová cvičení Popis. Slohová cvičení Popis Popis Popis pracovního postupu: 1)Vytvoření samostatného kuchařského receptu Vyberte si vaše oblíbené.
Studuj na… Studuj na ISŠ Na Karmeli, Mladá boleslav
Ekonomika malých a středních podniků
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
6. Seminář Jaroslav Biolek Podzim 2013
Modely tvorby rozhodnutí a metody tvorby nových koncepcí
Checklandova metodologie
Metodologie měkkých systémů
KVALITATIVNÍ VÝZKUM - ÚVOD
Rozvoj podnikatelských dovedností na ZŠ ve Zlínském kraji
Prezentace a obhajoba zadaného tématu
DESIGNOVÉ MYŠLENÍ Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise.
Kreativní soustředění
Brainstorming a Brainwriting
Andrea Brožová Doubková
Kreativní soustředění
Transkript prezentace:

je to metoda využívající principů týmové práce, která zvyšuje účinnost tvůrčího myšlení cílem je získat co nejvíce nápadů k řešenému problému, které budou později analyzovány a hodnoceny čím více nápadů získáme, tím je vyšší pravděpodobnost, že získáme i takové nápady, které povedou k řešení, které může být velmi neotřelé nápady nehodnotíme okamžitě, protože bychom mohly předčasně zamítnou myšlenky, které mohou být dále rozvedeny Brainstroming

Tři fáze brainstormingu 1. Přípravná fáze: 2. Intuitivní fáze. 3. Analytická fáze. Postup provádění brainstromingu  přesná formulace tématu,  vytvoření týmu,  nalezení vhodného a zkušeného moderátora.  postupné generování námětů k řešenému tématu jednotlivými členy týmu,  všechny náměty se viditelně zaznamenávají na pracovní plochu,  v této fázi se musí dodržovat zásady brainstormingu.  měla by se realizovat s časovým odstupem,  získané náměty jsou zhodnoceny a nejlepší z nich vybrány k dalšímu rozpracování,  výsledky této fáze mohou být podnětem pro další kolo brainstormingu, kde zadání může být formulováno zcela odlišně.  tým, který náměty posuzuje může být v jiném složení,

 diskuzi řídí pouze moderátor,  nesmí mluvit více osob najednou,  každý se vyjadřuje pouze k řešenému tématu,  naprostá volnost nápadů (mohou padnou i zdánlivě nesmyslné nápady),  náměty se nesmí v této fázi kritizovat nebo jinak posuzovat,  všechny náměty se musí zaznamenat,  intuitivní fáze by neměla trvat déle než 60 – 90 minut Zásady brainstromingu