BA-CPVŠK 2007 Univerzity, žebříčky hodnocení, role jejich knihoven Marta Machytková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jindřiška Pospíšilová
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Bibliometrie v praxi 15. Března 2011 Bibliometrie v praxi 15. Března 2011 Analýza dat ve Web of Science a Scopus PhDr. Ondřej Fabián.
OPEN REPOSITORIES 2010 MADRID, 6. – MGR. LENKA NĚMEČKOVÁ ÚSTŘEDNÍ KNIHOVNA ČVUT.
ECVET v Programu celoživotního učení
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP DSPACE CZ Zpráva o české komunitě DSpace Zpracovala Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
Web of Science – Journal Citation Reports Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu.
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách Pilotní průzkum informační gramotnosti vysokoškolských studentů.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Serials Solutions – další krok k rozvoji informačních e-služeb knihoven ČVUT Ilona Trtíková Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
BASE Bielefeld Academic Search Engine Vyhledávací program zaměřený na akademické a další odborné zdroje. Prohledává více než.
Informační zdroje GEOLOGIE.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Citační databáze Mgr. Zdeňka FIRSTOVÁ Univerzitní knihovna Seminář pro doktorandy FST
Setkání účastníků neformálního konsorcia Brno Praha
ACM Digital Library PhDr. Ivana Reznerová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a výzkumu
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
1 Aplikace folksonomií v uživatelském rozhraní Jednotné informační brány Lenka Němečková Eliška Pavlásková
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Informační výchova online Ústřední knihovna PřF MU
Publikace a hodnocení Publikace a vládní hodnocení vědy 2007.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
1 Základní informační zdroje pro zubní lékařství Cvičení – týden 4 Mgr. Jarmila Potomková Knihovna Lékařské fakulty Ústav lékařské.
WorldWideScience.gov
JAK SE MĚŘÍ KVALITA VĚDY ? Jaroslav Flegr: Pozor, Toxo. Box 28 Jak se měří kvalita vědy, str. 100.
REŠERŠNÍ STRATEGIE Mgr. Anna Vitásková.
Základní informační zdroje pro zubní lékařství
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Microsoft Academic Search Vyhledávací nástroj pro hledání zdrojů s akademickým obsahem. Pokrývá miliony akademických.
Práce s informačními zdroji pro mgr. studenty FSS420 Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 10. října 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední.
Jana Holá Tvorba rešerše Jana Holá
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
Rešerše ...hledáme dokumenty a informace
Kurz pro doktorandy „ ELEKTRONICKÉ INFORMAČNÍ ZDROJE NA ČVUT “ Fakulta biomedicínského inženýrství Mgr. Zdeňka Civínová Ústřední knihovna ČVUT v Praze.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Vyhledávání v citační databázi Scopus Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2015.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
WorldWideScience.gov Brána prohledává souběžně asi 95 národních a mezinárodních vědeckých databází a portálů ze 70 zemí. Buduje ji Office of Scientific.
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ WEB OF SCIENCE
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2014.
Pohled uživatele Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR
VIKMA06 Rešeršní a studijně rozborová činnost
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2014.
Web of Science - Web of ScienceTM Core Collection
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Citační a bibliografické databáze:
Podpora Vědy a Výzkumu Služby Knihovny PhDr. Ondřej Fabián.
Jana Holá Tvorba rešerše Jana Holá
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Elektronické informační zdroje (EIZ)
Citace a h-index ve WoS a Scopus
Web of Science – Journal Citation Reports
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

BA-CPVŠK 2007 Univerzity, žebříčky hodnocení, role jejich knihoven Marta Machytková

BA-CPVŠK 2007 Univerzity, žebříčky hodnocení a role jejich knihoven International Ranking Expert Group (IREG) deník The Times deník MF DNES CPVŠK – cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven

BA-CPVŠK 2007 Žebříčky hodnocení VŠ VŠ, které se přihlásily k mezinárodnímu hodnocení (IREG) – odvážné? konkurenceschopné? VŠ, které o sobě četly v MF Dnes – pozdvižení a zájem! Dopadl úkol na knihovnu?

BA-CPVŠK 2007 Role knihovny v kontextu hodnocení univerzity Knihovnicko-informační zabezpečení studia, vědecké a výzkumné činnosti. Informační zdroje a služby úzce svázané a cíleně zaměřené na studijní a vědní obory univerzity. Informační zdroje a služby úzce svázané a cíleně zaměřené na různé skupiny svých uživatelů. Nezanedbatelný fakt – znalost prostředí, velmi úzké pracovní (i osobní) kontakty a vazby!

BA-CPVŠK 2007 Témata pro diskusi Vnímají akademičtí pracovníci roli knihovny v kontextu hodnocení univerzity? Zadalo vedení školy knihovně konkrétní úkoly – jako podklad pro žebříček hodnocení? Má být propojena agenda publikační činnosti pracovníků školy s knihovnou?

BA-CPVŠK 2007 ISI WoS a role knihovny Prostředník - ISI WoS - z webových stránkek knihovny Znalosti - co jsou impaktované časopisy a kde je hledat (JCR) Související aktivity - pořádá semináře a školení pro práci SCI a JCR

BA-CPVŠK 2007 Konkrétní zadání - zkušenosti Tabulka – přepočtený počet akademických pracovníků a počty publikací v SCI za období … podle fakult a součástí ČVUT. Žebříčky - horké téma – ohlasy akademických pracovníků. Síla čísel …

BA-CPVŠK 2007 ČVUT – zkušenosti, problematické okruhy, metodika Počty akademických pracovníků. WoS - rešeršní strategie – formulace dotazu - vyladění dotazu – rešerše. Porovnání výsledků – dohledávání. Citační ohlasy.

BA-CPVŠK 2007 Metodika WoS – General Search Vyhledávací pole Address AND pole Publication Year Způsob započítávaní Citační ohlasy Kontrola záznamů

BA-CPVŠK 2007 Rešerše Sestavení a vyladění rešeršního dotazu na ČVUT logické a proximitní operátory varianty zápisu, zkratky, jazyk Sestavení a vyladění dotazu na fakulty a součásti ČVUT logické a proximitní operátory, varianty zápisu, zkratky, město, PSČ, ulice, jazyk Logický součin

BA-CPVŠK 2007 Rešerše Posouzení relevance výsledků Kontrola a dohledávání autor, mail, SSU, primární dokument, velký kolektiv

BA-CPVŠK 2007

Citace autorů Jen ve sledovaných zdrojích WoS H-index Citační ohlas – vazba na autora

BA-CPVŠK 2007

Citace autorů Komponenta VVVS – publikační činnost. Nejen v impaktovaných časopisech, vydaných „kdykoli“, citace knižních prací, citace konferenčních příspěvků, kontrola autocitace.

BA-CPVŠK 2007 Co se očekává od nás? Profesní schopnosti a zdatnosti, praxe, pohled uživatele, v mezích našich kompetencí předkládat řešení, opatřovat a ověřovat nejnovější informace, nyní - ISI WoS, ale nemusí …