Financování kreativních a inovativních projektů z ROP SČ 3/5/2011 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Název projektu: „Aby byl domov domovem I“ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.3.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Aby byl domov domovem I“ realizovaném.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Statutární město Ostrava
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „RÚ Hrabyně – nákup mycích a desinfekčních automatů“ realizovaném v letech 2010 až 2012 Rehabilitačním ústavem Hrabyně Registrační.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Brusel ROP Jihozápad ROP Jihozápad aktuálně.
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Silnice nebo železnice
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 05/10/2010 Mnichovo Hradiště JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Název projektu: „Výstavba pavilonu E v MŠ Pod Hájem„ Registrační číslo projektu: CZ.1.15/3.2.00/ SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Výstavba pavilonu E v.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
ROP Moravskoslezsko v roce 2009 Ing. David Sventek, MBA Úřad Regionální rady Moravskoslezsko.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Evropský sociální fond
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Financování kreativních a inovativních projektů z ROP SČ 3/5/2011 JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.

Obsah 1)Stav čerpání ROP Střední Čechy 2)Proplacené prostředky 3)Projekty v Kutné Hoře 4)Projekt v Mladé Boleslavi 5)Projekt v Nemocnici Kolín, a.s. 6)Pokrok v realizaci ROP SČ v roce )Vazba revize ROP na Agendu )Fondy EU po roce 2013 R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 2

Stav čerpání ROP SČ (stav k ) 3 REGIONÁLNÍ RADA REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ ČECHY Prioritní osa / Oblast podpory Alokace podpory za období (CZK) Prostředky kryté Smlouvou (CZK) Proplacené prostředky příjemcům (CZK) 1.1 Regionální dopravní infrastruktura Udržitelné formy veřejné dopravy Doprava Podnikatelská infrastruktura a služby cestovního ruchu Veřejná infrastruktura a služby cestovního ruchu Propagace a řízení turistických destinací Středočeského kraje Cestovní ruch Rozvoj regionálních center Rozvoj měst Rozvoj venkova Integrovaný rozvoj území Technická pomoc ROP NUTS II Střední Čechy celkem

Pokrok v realizaci ROP SČ Proplacené prostředky do (v CZK) R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 4 Oblast podporyDotace RRz toho EU PO PO PO Celkem PO1 až PO

Projekty v Kutné Hoře Oblast cestovního ruchu Zvýšení ubytovacích kapacit a zlepšení kvality služeb v destinaci Kutnohorska Informační centrum Kutná Hora - Sedlec Řízení nabídky cestovního ruchu v turistické destinaci Kutná Hora a okolí Propagace a řízení turistických destinací Středočeského kraje Oblast 3.2 Rozvoj měst I. a II. etapa zádlažby historického jádra města Kutná Hora Kompletní modernizace školy Kotelna - centrum sociálních služeb Chráněné bydlení ve městě - Domov Barbora Dětské hřiště při MŠ Pohádka Rekonstrukce Městského Tylova divadla v Kutné Hoře Revitalizace historického jádra města Kutná Hora - V. etapa (1. část) Spolkový dům Stavební úpravy střediska praktické výuky v Kutné Hoře R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 5

Projekty v Kutné Hoře (Cestovní ruch) R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 6

Projekty v Kutné Hoře (Rozvoj měst) R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 7

Ekologické autobusy – Mladá Boleslav Obnova vozového parku Dopravního podniku Mladá Boleslav (CZ.1.15/3.1.00/ ) Dopravní podnik vlastnil 28 autobusů různého stáří a docházelo k ukončení životnosti vozidel. Vyskytovaly se stále častější poruchy. U vozů byla viditelná velká koroze a některé byly určeny k dalšímu vyřazení. Celkový technický stav autobusů již delší dobu neodpovídal současným požadavkům cestujících. Neustálé opravy zatěžovaly rozpočet dopravního podniku. Z tohoto důvodu bylo nutností obnovit nákupem nových autobusů vozový park v Mladé Boleslavi Dopravní podnik koupil 6 nových nízkopodlažních autobusů Tedom C12 D, které splňují přísná ekologická kritéria k provozu prostředku veřejné dopravy v provedení EURO 5 Autobusy mají 3 dveře, v celé jejich délce není žádný schod a jsou tak plně nízkopodlažní, navíc mají možnost přiklonění dveří autobusu k hraně zastávky (tzv. kneeling) Prostřední dveře mají výklopnou plošinu pro nájezd invalidních vozíků či kočárků Autobus umožňuje převézt maximálně 101 cestujících Dotace ROP Střední Čechy: 10,9 mil. Kč (celkové náklady: 27,5 mil. Kč) R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 8

Ekologické autobusy – Mladá Boleslav R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 9

Nemocnice Kolín Endoskopie bez utrpení (CZ.1.15/3.2.00/ ) V rámci tohoto projektu šlo o zvýšení kvality péče a následného zlepšení zdravotní stavu obyvatel východní části Středočeského kraje ve vybraném lékařské oboru. Cílovou skupinou jsou pacienti s onemocněními zažívacího traktu, jater, žlučníku, žlučových cest a slinivky břišní. Jedná se o širokou škálu onemocnění začínající na jedné straně civilizačními chorobami a končícími zhoubnými nádory, z nichž některé s tímto moderním vybavením mohou lékaři vyléčit. 1. balónový enteroskop (zákroky na celém tenkém střevu) 2. gastroskopy nové generace (zákroky na jícnu, žaludku a dvanácterníku) 3. transnazální gastroskop (přístroj umožňující gastroskopii skrz znecitlivělý nos – výrazné snížení nepohodlí oproti konvenční gastroskopii ústní dutinou) 4. operační gastroskop (6 mm široký kanál umožňující zavedení velkých pracovních nástrojů) 5.duodenoskopy nové generace (lepší manévrovatelnost při vyšetření a léčbě žlučových cest a slinivky břišní) Plánované aktivity byly realizovány na Endoskopickém oddělení Oblastní nemocnice Kolín, a.s. Celkové výdaje: 9,6 mil. Kč, z toho dotace ROP Střední Čechy 8,9 mil. Kč R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 10

Nemocnice Kolín – Endoskopické centrum R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 11

Pokrok v realizaci ROP SČ v roce 2010 R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 12 V průběhu roku 2010 bylo vyplaceno žadatelům přes 2,5 miliard Kč. Bylo vyhlášeno 19 výzev v celkovém rozsahu 5,33 mld. Kč. Bylo podepsáno 177 nových smluv o poskytnutí dotací z ROP SČ v celkovém objemu 4,5 mld. Kč. Na konci tohoto roku již bylo uspokojeno téměř 50 % z cca 480 obcí Středočeského kraje. (údaje k )

Vazba revize ROP na Agendu 2020 V prioritní ose 3 Integrovaný rozvoj území zejména: Vzdělávání –vazba na potřeby trhu práce –moderní technologie a inovace, informační a komunikační technologie, technické obory Zdravotnictví –nové zdravotnické technologie, neonatologie, zdravá a aktivní stárnoucí populace Sociální oblast –zlepšení péče o obyvatele regionu ohrožených a postižených sociální exkluzí, a tím jejich opětovného začlenění na trh práce R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 13

Fondy EU po roce 2013 Střední Čechy v období 2014 – 2021: Cíl 1 nebo cíl 2? Centrální nebo regionální úroveň programu? –zkušenosti v ČR –zkušenosti v Itálii, Španělsku Priority čerpání evropských fondů –inovace –boj se nezaměstnaností –změna klimatu R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E CHY 14

Děkuji za pozornost JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. Ředitel Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy tel.: /5/2011