Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role obce v systému sociálních služeb Hradec Králové 7. května 2010 Jaromír Jech.
Advertisements

Příprava krajů na programovací období Tisková konference , Praha.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Celostátní konference k základním cílům programu strany LEV 21 v Evropském parlamentu Řešení problematiky nezaměstnanosti Ing. Jiří Paroubek předseda strany.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
Role Evropského parlamentu při vytváření víceletého finančního rámce EU Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
Veřejné zakázky: Nástroj nebo překážka místního rozvoje? Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Setkání.
Městská dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Setkání starostů Plzeňského.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Pozice EP k budoucí kohezní politice Dominují národní zájmy nebo ideologie? Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České.
PRAVIDLA Desatero OP LZZ.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Strukturální politika
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
FONDY EU Programové období
Politika soudržnosti Mgr. Lucie Parobková Odbor regionálního rozvoje.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 6 Nástroje regionální politiky v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální politika EU v období
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Rozpočtová a fiskální politika
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Ing. Oldřich Vlasák Hradec Králové, 9. března 2006
Rozpočtová a fiskální politika
Rozpočtová a fiskální politika
Transkript prezentace:

Zdravotnictví po „velkém třesku“ Zdraví, zdravotnictví a evropské fondy Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Zasedací sál Městského úřadu Trutnov Úterý 24. května 2011

Zdraví jako předpoklad a základ strategie konkurenceschopnosti Zdroj: NERV, 2011

Zdraví jako výdajová priorita V porovnání s ostatními státy OECD nízké běžné výdaje na zdravotnictví, ale vysoké výdaje na ekonomickou správu a obecné veřejné služby (tj. úřady) Zdroj: NERV, 2011

Možnosti podpory zdravotnictví z evropských fondů Politika soudržnosti si klade za cíl snížit rozdíly v rozvinutosti evropských regionů a posílit tak hospodářskou a sociální soudržnost v celé EU. V tomto kontextu se otázky zdraví stávají prioritou. Hlavními nástroji k dosažení takového soudržnosti i v oblasti zdraví jsou Evropský fond regionálního rozvoje (EFRR) a Evropský sociální fond (ESF). V období 2007–2013 činí plánované výdaje na zdravotní infrastrukturu přes 5 miliard eur, což představuje 1,5 % veškerých přidělených prostředků, přičemž významná část se jich uvolní především do některých konvergenčních regionů. Na podporu opatření souvisejících s otázkami zdraví se věnují další prostředky z jiných částí rozpočtu, jako je výzkum, vývoj a inovace, podpora malých a středních podniků, informační společnost (tj. elektronické poradenství týkající se zdraví) a lidský kapitál (tj. aktivní stáří a prodlužování produktivního věku).

Skutečné investice do zdravotnictví z evropských fondů Zdroj: EK, 2010

Situace v našem kraji V posledních pěti letech šlo z evropských fondů do zdravotnictví v Královéhradeckém kraji přes 100 milionů korun. Existuje webový portál jehož cílem je zvýšit povědomí o aktuálních evropských dotačních programech a iniciativách v oblasti zdravotnictví a v souvislosti s tím zesílit příliv finančních prostředků do zdravotnických zařízení. Více informací na kralovehradecky.cz/ kralovehradecky.cz/

Závěr Eurokancelář Vančurovo náměstí 663 Hradec Králové Tel.: Děkuji Vám za pozornost a těším se na diskusi!