Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Martin Pavlis Microsoft MVP.
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Mobilně a (ne)bezpečně
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Obecně o operačních systémech
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Windows 8 ZMVS. Windows 8 Nové 3D uživatelské rozhraní s kódovým názvem Wind. Nové uživatelské rozhraní bude požadovat minimálně 170MB video paměti a.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-02.
| Copyright© 2010 Microsoft Corporation Markéta Douděrová Microsoft PŘEDSTAVENÍ:
1 Small Business Windows XP Professional Platforma pro zpracování zpráv (Messaging Platform) 6 září, 2001.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Představení Office365 Břetislav Regner PROJEKT financovaný
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Adresářová služba Active directory
Copyright © 2011, atlantis Microsoft Lync ™ Stručný úvod do podnikové komunikace.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
Obhajoba diplomové práce
Serverové systémy Windows
Internet.
Typy elektronické komunikace
SIPVZ – Státní informační politika ve vzdělávání w w w. e - g r a m. c z E-gram E-gram Informační a komunikační web SIPVZ 1. Původní web:
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Advanced Technologies 05 Jak zabezpečit váš Web Server Martin Pavlis (MCSE, MCT) Konzultant.
NeoSync on-line zálohování pro každého / pro každou firmu
Internet.  Celosvětový systém propojených počítačů  Funkce  Sdílení dat  Elektronická pošta.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Active Directory Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Zuzana Sedláková Microsoft Corporation
Elektronická pošta Název školy
Databáze Lokální systémy a SQL servery VY_32_INOVACE_7B10.
Základy informatiky část 6
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Delphi a databáze MS SQL Server.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Doména Windows Serveru Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
4/18/2017 7:41 PM Lukáš Svoboda.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
2N Net Audio systém. Co je 2N Net Audio systém? Kompletní systém veřejného ozvučení Systém pro přehrání podkresové hudby Veřejná hlášení In-Store Radio.
Diskový oddíl. Diskové oddíly (partition) slouží k rozdělení fyzického disku na logické oddíly, se kterými je možné nezávisle manipulovat jeden disk se.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Další služby internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_7_10_Další služby internetu.
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Přednáška pro předmět Operační systémy II ÚI PEF MENDELU
Práva uživatelů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
TÉMA: Počítačové systémy
Windows Server 2008 Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Transkript prezentace:

operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC

Windows XP Rodina práce s digitálními fotografiemi, hudbou a videem práce s digitálními fotografiemi, hudbou a videem síťové sdílení a vytvoření domácí sítě síťové sdílení a vytvoření domácí sítě komunikační nástroj pro rychlé zasílání zpráv, hlasovou nebo vizuální konverzaci a spolupráci komunikační nástroj pro rychlé zasílání zpráv, hlasovou nebo vizuální konverzaci a spolupráci vyšší úroveň zabezpečení vyšší úroveň zabezpečení podpora mobilních zařízení, práce v režimu offline a vzdálený přístup k počítači podpora mobilních zařízení, práce v režimu offline a vzdálený přístup k počítači zapojení do domény Windows Server zapojení do domény Windows Server vhodné pro školy bez serveru pro školy využívající služby serveru

práce s obrázky a videem integrovaný prohlížeč obrázků integrovaný prohlížeč obrázků Photo Story 3 Photo Story 3 Movie Maker 2 Movie Maker 2 Office picture manager (součást MS Office) Office picture manager (součást MS Office)

práce nejen s hudbou Windows Media Player 10 nový zdokonalený design nový zdokonalený design výběr internetových obchodů výběr internetových obchodů rozšířená podpora zařízení rozšířená podpora zařízení funkce inteligentního jukeboxu funkce inteligentního jukeboxu podpora DVD a HDTV podpora DVD a HDTV visualizace visualizace kopírování skladeb z disku CD kopírování skladeb z disku CD tuner internetových rádií tuner internetových rádií

víceuživatelské rozhraní přihlášení vyžaduje přihlášení vyžaduje  uživatelské jméno  heslo omezení přístupu k profilům uživatelů (plocha, dokumenty,...) omezení přístupu k profilům uživatelů (plocha, dokumenty,...) omezení práv přístupu k jednotlivým složkám a souborům omezení práv přístupu k jednotlivým složkám a souborům rychlé ověření uživatele v síti rychlé ověření uživatele v síti

moderní způsob komunikace průvodce vytvořením domácí sítě průvodce vytvořením domácí sítě sdílení připojení k internetu sdílení připojení k internetu snadné sdílení disků a složek snadné sdílení disků a složek vzdálená plocha vzdálená plocha

sdílení a zabezpečení snadné sdílení disků a složek snadné sdílení disků a složek omezení přístupu k souborům a složkám (pouze NTFS) omezení přístupu k souborům a složkám (pouze NTFS) verze HOME umožňuje pouze sdílení pro everyone verze HOME umožňuje pouze sdílení pro everyone

Windows Messenger on-line komunikace on-line komunikace  rychlé zprávy  přenos souborů  hlasová konference  videokonverzace služba.NET Messenger Service služba SIP Office Live Comunnicatons Serveru

služby Windows Serveru Active Directory Active Directory  centrum správy uživatelů sítě  centrum zabezpečení (Group Policy) Terminal Server Terminal Server Remote Instalation Server (RIS) Remote Instalation Server (RIS) Internet Information Server 6.0 (IIS) Internet Information Server 6.0 (IIS) ové služby (POP3) ové služby (POP3)

Active Directory vytváření uživatelů a skupin vytváření uživatelů a skupin třídění do složek (organization unit) třídění do složek (organization unit) seskupování do skupin seskupování do skupin aktivace a nastavení základních práv uživatelů a skupin aktivace a nastavení základních práv uživatelů a skupin politika zabezpečení (Group Policy) politika zabezpečení (Group Policy)

Internet Information Server 6.0 (IIS) výkonný nástroj pro webové služby výkonný nástroj pro webové služby Windows SharePoint Team Services Windows SharePoint Team Services  vhodné pro INTRANET ŠKOLY  vyžaduje MSDE

když to nestačí MS Exchange 2003 MS Exchange 2003  výkonný ový systém s integrací Office System MS SQL Server MS SQL Server  databázový server Office Live Comunnication Server Office Live Comunnication Server  služba pro Windows Messenger ISA Server ISA Server  firewall, proxy

© 2001 Microsoft Corporation. All rights reserved.