Moudrost h usí Kladli jste si už někdy otázku, proč husy na svých dlouhých cestách létají vždycky ve formacích ve tvaru V? Jak se často stává, můžeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přítel je osoba, se kterou se odvažujete být sami sebou
Advertisements

Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Život je jako cesta vlakem…
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
16. Jakub s Ezauem se usmířili. Jak se daří mému bratrovi? Zlobí se na mě stále?
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Citáty O LÁSCE.
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Láska způsobuje bolest.
…rádi bychom viděli Ježíše… (?) Jan 12, Někteří z poutníků, kteří se přišli o svátcích klanět Bohu, byli Řekové. 21 Ti přistoupili k Filipovi,
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Já a příroda.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ. TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM CO PŘICHÁZÍ VČAS.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Je bláznovství... Nenávidět všechny růže když ses jednou zranil o trn...
Dokáže člověk vytvořit něco tak dokonalého jako je příroda ? …snad možná hudbu..
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Desatero božích přikázání
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
B Ů H
Zlatá lilie – Mazaskazi Wanča
Nečekej na úsměv, abys byl milý ...
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
MATEMATIKA pro 1. třídu ZŠ
Je bláznovství... Nenávidět všechny růže když ses jednou zranil o trn...
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Nebuďme lhostejní!! „Vytvořme domov opuštěným koním!“ Lochmanová Aneta a kolektiv.
Hezké foto a citáty k tomu
Chci vám vyjádřit, co pro mne znamená
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ, TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM, CO PŘICHÁZÍ VČAS. TO JE MÁ PROSBA VE ZKOUŠKÁCH,
Život.
{ AC Rousínov, , Jirka Pospíšil. { Setkání s Bohem působí RADOST AC Rousínov, , Jirka Pospíšil.
3. Gedeon prosí Hospodina o pomoc. Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenovala postava, která měla vysvobodit Izraelce od Midjánců? 2. Co právě.
počítačová BEZPEČNOST
   Kdo jen zlobil, tomu nic    a nám hodným o to víc,    zdraví, lásku, peněz dost,    štěstí ať je stálý host.    Radostné Vánoce a šťastný Nový rok přejeme!!
Lekce od divokých hus Neznámý autor Napadlo Tě už někdy zamyslet se nad tím, proč létají divoké husy v hejnu ve tvaru V?
Clovek se nekdy pta proc...???
1. Moudrosti poklad z nebe | je Slovo Boží nám, | jímž k poznání nám sebe | podává Pán Bůh sám. | Však plné zjevení | je v Kristu Boží tváře | k našemu.
S motokrosem jsem začal v 10 letech. Do tajů tohoto sportu mě zasvětil můj otec, který mě vzal v necelých devíti na první motokrosovou trať, kde jsem jezdil.
Virus Objevil se nový virus známý pod jménem „Práce“. Když dostaneš „Práci od některého z kolegů, nadřízeného anebo em, v žádném případě se ji nedotýkej!
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Ájurvéda a já ročníková práce srpen Óm Dhanvantaraje Namaha Děkuji všem učitelům, kteří mi ukazují cestu.
„A teď mi děti řekněte, čím jsou vaši tatínkové a kde pracují. Tak třeba ty Pepíčku.“ „Prosím, můj tatínek je úředník a pracuje jako prostitut.“ „Prosím.
Základní škola Unhošť Jazyk a jazyková komunikace Projekt MŠMT ČR
Les a voda Les i s vodou je důležitá pro nás, živočichy,
Ježíš.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_62_PRV1
Virus Objevil se nový virus známý pod jménem „Práce“.
Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012
VY_32_INOVACE_PŘZOO.04 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Je bláznovství....
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
Moudrost husí.
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
MOUDRÁ ZAMYŠLENÍ A CITÁTY
On.
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Je bláznovství....
Transkript prezentace:

Moudrost h usí

Kladli jste si už někdy otázku, proč husy na svých dlouhých cestách létají vždycky ve formacích ve tvaru V? Jak se často stává, můžeme se i zde poučit od matky přírody a její moudrosti:

Každá husa vytváří svými křídly vzdušný vír, který husu po straně za ní chrání před protivětrem. Díky tomu doletí hejno ve formaci ve tvaru V minimálně o 71 % dále, než by to dokázala každá z hus sama o sobě.

a rychle se vrací do formace ve tvaru V. Když nějaká husa vypadne z formace, cítí okamžitě protivítr a námahu, kterou působí samostatný let Když nějaká husa vypadne z formace, cítí okamžitě protivítr a námahu, kterou působí samostatný let

...mohou i lidé se společným zaměřením dosáhnout svých cílů snáze a rychleji, Tak jako husy... když se navzájem podpoří, když se navzájem podpoří, než když se každý snaží sám pro sebe.

Jen husa na špici formace pociťuje naplno protivítr. Jen husa na špici formace pociťuje naplno protivítr. Kdyby byli lidé tak chytří jako husy, Když se unaví, vletí zpět do formace a na špici ji vystřídá jiná husa. Když se unaví, vletí zpět do formace a na špici ji vystřídá jiná husa. poznali by, že největších úspěchů dosáhnou tehdy, poznali by, že největších úspěchů dosáhnou tehdy, když spolupracují, obtížné úkoly si rozdělí a všichni se spolupodílejí na vedení.

Jinak by to bylo prostě jen - kdákání. Husy v zadní části formace kdákají, aby povzbudily husy vepředu k rychlejšímu letu. Husy v zadní části formace kdákají, aby povzbudily husy vepředu k rychlejšímu letu. Je důležité, aby naše „kdákání zezadu“ bylo vždy povzbudivé. Je důležité, aby naše „kdákání zezadu“ bylo vždy povzbudivé.

Zůstanou u ní, dokud nezemře nebo dokud nemůže zase letět dál. Zůstanou u ní, dokud nezemře nebo dokud nemůže zase letět dál. Když nějaká husa onemocní nebo je zraněna, opustí dvě další rovněž hejno a následují ji, aby jí dole pomohly a poskytly jí ochranu. Když nějaká husa onemocní nebo je zraněna, opustí dvě další rovněž hejno a následují ji, aby jí dole pomohly a poskytly jí ochranu.

Pak se připojí k jinému hejnu nebo se pokusí své vlastní hejno zase dohnat. Pak se připojí k jinému hejnu nebo se pokusí své vlastní hejno zase dohnat. Kéž bychom byli rovněž tak nezištní, abychom stáli za to, mít v nouzi takové přátele. Kéž bychom byli rovněž tak nezištní, abychom stáli za to, mít v nouzi takové přátele.

nemusíš být profesorem. K tomu, aby ses učil z láskyplné moudrosti jiných bytostí, K tomu, aby ses učil z láskyplné moudrosti jiných bytostí,

„Jen se ptej dobytka, ať tě poučí, ptáci na nebi ti to povědí; Jób 12:7-9 anebo promluv se zemí, ať tě poučí, ryby v moři ti to prozradí: Neví snad jeden každý z nich, že je svou rukou učinil Hospodin?” Předej, prosím, toto poselství dalším lidem. Matka Husa