Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tipy Audrey Hepburnové na krásu
Advertisements

Lidské zdraví a potrava - pokračování
Peníze.
Zdraví především !!! Jako tvůj přítel mám povinnost tě seznámit s následujícími informacemi !!! Pokračuj kliknutím …
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Přátelství.. .. je něco hezčího ? ...
Zdravá výživa II Dagmar Šťastná.
Tipy Audrey Hepburnové na krásu
Kosmetika.
Každý den jsme trochu starší…
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Vyjmenovaná slova
Riskuj – hra pro chytré hlavičky
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VODA.
Zpracovala: Hana Májková 1. stupeň ZŠ 5. ročník
Příprava stravy v rodině
VITAMÍNY A MINERÁLY.
Jsem, Umím, Mám Jsem Jmenuji se: Samuel Brablenec
VY_32_INOVACE_VkZ.6.11-Péče o zdraví-prezentace
Prvouka Lidské tělo a zdraví 1. ročník
Péče o chrup Libuše Špičáková. Péče o chrup Libuše Špičáková.
…a jak Nemoc… jí předcházet Lenka Dvořáková.
Zdravý životní styl Libor Štrohalm.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ.1.07/1.4.00/ Prvouka 2. ročník Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_Základní hygienické návyky.
Základy osobní hygieny. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Vitamíny Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640,PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_11_SLUŽBY-
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_04_Český jazyk Téma : Popis Číslo.
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Výživa a zdraví. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět práce–
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová.
Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_15_Člověk a příroda
Lidské tělo - kostra.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Čím chci být ,až vyrostu.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.03_Hygiena Datum:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
Zdraví především !!! Jako tvůj přítel mám povinnost tě seznámit s následujícími informacemi !!! Pokračuj kliknutím …
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
PESTROST STRAVY.
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Název: VY_52_INOVACE_PRV_05 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
A je to pravda Pravda o mužích. A je to pravda Pravda o mužích.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Každý den jsme trochu starší…
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Transkript prezentace:

Zdraví a krása Chlapci i děvčata 8. ročníků o tom něco vědí. V rodinné výchově na toto téma tvořili koláž a komentovali svoje dílo.

Jak jsme tvořili

Názory chlapců Do hlavy jsem umístil kalkulačku, knihy, internet, abych byl vzdělaný a chytrý. Používám šampón head & shoulders pro lesk a proti lupům. Abych dobře viděl, jím hodně mrkve, protože obsahuje vitamín, který zrak potřebuje. Zuby si myji zubní pastou colgate extra. Můj žaludek rád přijímá ovoce pro vitamín C a další vitamíny a jiné látky v plodech moře, zelenině, jogurtech, tvarohu a šťávy z mrkve. Tělo posiluji plaváním, jízdou na kole, bruslením… Plíce si chráním a nekouřím! Zdravě jím, abych byl silný a neschvátila mě nemoc.Nejvíce mi chutnají jablka a těstoviny. Nohy si chráním dobrou obuví. Vlasy chci mít krásné, a proto používám spoustu kvalitních šampónů.Stejně nejlepší je head & shoulders. Snídám jogurty, ovoce, zeleninu, cereální pečivo…. Chtěl bych vyhrát Stanleyův pohár, protože se mi líbí sport,hodně sportuji. Sport a posilování mi zaručují šanci, mít pořádné svaly, a také, že budu hezky vypadat.Často jezdí na kole a hraji hokej a jiné hry. Sen: Být tak dnou profesionální sportovec! Pro své zdraví zdravě jím. Používám head & shoulders pro vlasy bez lupů. Zdravá obuv znamená zdravé nohy na běhání a sportování. Být inteligentní dodává škola, počítač, internet. Zdravé zuby zaručí pravidelné čištění zubní pastou colgate.

Dívky při práci

Názory dívek Zdraví, to je zdravé jídlo, které mám ráda. Krása pro mě znamená krásná postava a k tomu mi slouží sport. Také je to hezké oblečení, v němž se cítím dobře a dobře vypadám. Kosmetika znamená péči o pleť a celou postavu. Krása se mi promítá do snů. Patří k nim módní přehlídky, taneční soutěže, kterých se chci zúčastnit, a proto chci být zdravá a krásná. To samozřejmě doplňuje i chytrost a znalosti. Zdraví v jídle znamenají vitamíny v pomerančích, ananasu a jiném ovoci a zelenině a pak také voda, důležitá životní podmínka. Nezbytné pro zdraví jsou i bílkoviny pro správný růst.Dbát se musí i o zevnějšek, proto používám co nejkvalitnější vlasovou i jinou kosmetiku například k úpravě obličeje. Abych byla krásná a dobře se cítila, nosím oblečení, v němž se dobře cítím. Na mém obrázku se objevuje zdravé jídlo, abych byla silná a zdravá žena. Kosmetika slouží k udržení přitažlivého zevnějšku. Součást zdraví je i štěstí a láska, a proto je zde i tvář hezkého muže. Jsem-li nemocná, potřebuji nějaké léky k uzdravení. Šampón, řasenku, voňavku k doplnění hezkého vzhledu je také zapotřebí. Protože si to všechno musím koupit, potřebuji k tomu peníze a bez nich není tak úplně život šťastný.

Další foto chlapci – budeme sportovci

Další foto dívky

Vytvořili nástěnku