Občanské sdružení Komunitní škola Krok za krokem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ „MAS Černý les“ Založení místního rovojového partnerství Bohumila Vařejková, MAS Černý les.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Územní plán Liberec.
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
Základní škola a Mateřská škola, Podolí příspěvková organizace 1.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Chaloupky o.p.s. Štoky,
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
Místní akční skupina Rakovnicko
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Mgr. Vladimír Halámek ZŠ a MŠ Rokytnice nad Rokytnou.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Trojlístek Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny Trojlístek, sblížení tří generací® Mgr. Veronika Horehleďová vedoucí.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
Krajská konference EVVO 2016 Děti v přírodě – jde to i v Praze! 4. října 2016 SEV HMP Toulcův dvůr.
Lenka Herčíková,
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Poznámky z pohledu rodiny Ing. arch. Jan Florian
STŘEDNĚDOBÝ PLÁN ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY OPAVSKO Z.S. CZ /0.0/0.0/16_063/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

Občanské sdružení Komunitní škola Krok za krokem je dobrovolné a samostatné sdružení zřízené podle zákona číslo 83/1990 Sb.

Komunitní škola Krok za krokem Registrace sdružení : 20.10.2010  Sídlo sdružení : Rychlov 7 Kněžice, Vysočina Česká republika Členství : 11 členů, 10 dobrovolníků Cíle činnosti sdružení - budování a kultivace obecního partnerství a komunity - koordinace vzájemného celoživotního vzdělávání s využitím potenciálu členů i občanů pro zvyšování vzdělanostní úrovně obce Kněžice a okolních obcí - rozvoj obce pro lepší a kvalitnější rodinný život, ochrana přírody a krajiny

Realizované projekty: 1 Realizované projekty: 1. Sestavení redakční rady pro obecní zpravodaj Kněžičan – bez dotace, dobrovolníci, (Jana Kuržíková,Pavlína Divišová, Veronika Doležalová, Lucie Kourková, Marek Pouzar, Miroslav Diviš, Vlasta Šubrtová, Ladislav Novák, Radka Oravcová, Kamila Růžičková, Jitka Ludmilová) 2. Venkovská komunitní škola – bez dotace 3. Mateřské centrum Kněžice - 9,5 tis. od obce 4. Mateřské centrum Brtnice – bez dotace 5. Farmářské trhy – dotace MŽP 134 tis. Kč Nový projekt: Tvorba územního plánu a strategie obce Kněžice se zapojením veřejnosti - říjen 2011

Komunitní škola Kněžice Činnosti: - kurzy a vzdělávání pro dospělé - zájmové kroužky pro děti - besedy - vánoční a velikonoční výstavy v Brtnici Kurzy, které proběhly ve školním roce 2010/2011: AJ (10 lekcí), pletení z pedigu (4lekce), kreslení pravou mozkovou hemisférou (2x5hod.), cvičení těhotných (7 lekcí), cvičení dětí od 3 let, keramika (5 lekcí), enkaustika, založení střeleckého kroužku. Kurzy, které se nepodařilo rozběhnout: NJ, PC-senioři a začátečníci, masáže, pokračování Aj Naše další činnosti: bazar nejen dětského oblečení, vánoční a velikonoční posezení, ukončení školního roku.

Keramika s Dagmar Tim Kreslení pravou hemisférou s Olgou Lazárkovou Střelecký kroužek s Radkem Sportovky pro nejmenší Pedig se Světlanou Řezankovou

Vánoční výstava Velikonoční výstava a kurzy

Mateřské centrum v Kněžicích a v Brtnici Zahájení – září 2010 a leden 2011 Prostory - školní družiny ZŠ Kněžice, ZŠ Brtnice Návštěvnost – 25 rodin v každé pobočce Proškolené pracovnice –5 dobrovolnic odměny nepravidelné /50 Kč/hod. Provoz: 1x týdně, neformální prostor k setkávání, zpívání, cvičení a vyrábění s dětmi, minikurzy pro maminky Další služby: možnost dalšího vzdělávání, sociální poradenství, laktační poradenství, masáže

Farmářské trhy v Brtnici 2x úvazek na DPP Cíl projektu: Oživení trhové Brtnice Termíny: 23. 7.2011 20. 8.2011 28. 9.2011 15.10.2011 28.10.2011 Citát z historických pramenů:   „Trhová Brtnice, jak se až do vzniku republiky nazývala, měla nakonec šest výročních a šest dobytčích trhů. S trhy týdenními to znamenalo 115 skutečně konaných tržních dnů v roce". Projekt podpořený z Revolvingového fondu MŽP

NOVÝ PROJEKT Tvorba územního plánu a strategie obce se zapojením veřejnosti Partner projektu – obec Kněžice 1.fáze – mobilizace 2.fáze – setkání 3.fáze – pracovní tým 4.fáze – předání podkladů pro ÚP Začátek říjen 2011 Konec 30. 4.2012 2x úvazek na DPP Projekt podporuje nadace VIA 52.500 Kč.

Územní plán je druh studie, která si klade za cíl racionalizaci prostorového a funkčního uspořádání území v krajině a jejího využití. V Česku je územní plán vyhotovován na základě stavebního zákona 183/2006 Sb, má formu opatření obecné povahy a vydává ho zastupitelstvo obce. Územní plán si klade za cíl nalézt takové předpoklady, které by umožnily další výstavbu a trvalé udržitelný rozvoj spočívající v nalezení vyváženého stavu mezi zájmy životního prostředí, hospodářství a pro společenství lidí obývající dané území. Územní plán by se měl snažit naplnit potřeby současné generace tak, aby umožnil existenci a přežití i generací příštích. Územní plán je vyhotován na základě vlastních podkladů a rozborů daného území.

Spolupráce Oraganizace, spolky – obec Kněžice,město Brtnice, MAS Podhorácko, NSVKŠ, Síť Mateřských center, hasiči Brtnice, hasiči Kněžice, ZŠ Kněžice, ZŠ Brtnice, Povodí Stařečského potoka, Spolek pro starou Brtnici, chovatelé Brtnice. V jednání o spolupráci Vrátka o.s. (postižení) Třebíč. Dobrovolníci a členové – maminky na a po MD, manželé maminek, invalidní důchodkyně, nezaměstnaní, vysokoškoláci Klienti – ženy, (od maminek na MD po důchodkyně),rodiny, nezaměstnaní, děti od 0-15 let,

Vzdělávání Obecní koordinátor – 1 dobrovolník – MAS Podhorácko Péče o děti od 0 -15 let – 4 dobrovolnice – Síť MC Manažer NNO – 2 dobrovolnice – Síť MC Organizátor dalšího vzdělávání – 3 dobrovolnice NSVKŠ

Co umíme a co připravujeme: řemeslné kurzy- ukázky výrobků

Pedig, enkaustika, háčkování, keramika, vitráže, pletení z papíru, mozaika, vosková batika, kraslice, drátkování,korálkování

MC nabízí Didaktickou kostku rozvíjí zručnost dětí od útlého věku - kostky šijí nezaměstnané maminky po mateřské Objednávky na tel: 607794780, email: kskrokzakrokem@seznam.cz http://eshop.mozaiky-original.cz/

Kontakty: www. kskrokzakrokem. webnode. cz www. mozaiky-original Kontakty: www.kskrokzakrokem.webnode.cz www.mozaiky-original.cz - eshop Děkuji za pozornost. KŠ Krok za krokem o.s. Jitka Ludmilová - předsedkyně sdružení Obecní koordinátorka, OSVČ Veronika Doležalová - místopředsedkyně sdružení, hospodářka, dobrovolnice Mirka Nováková – manažerka mateřských center, dobrovolnice