Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Advertisements

Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Datové a webové služby katastru nemovitostí uživatelům GIS
Zoner Callisto 4 II. Pracovní prostředí editoru Úpravy objektů Křivky Text Vkládání obrázku Barevná výplň VY_32_INOVACE_60_Zoner_Callisto4_II.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Dálkový přístup k údajům katastru nemovitostí katastr.cuzk.cz
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Návod ke správě týmu pro novou verzi webu
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
X EXEL.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
COREL DRAW SEZNÁMENÍ Úvod, seznámení se se systémem Pracovní plocha
13. MicroGEOS, DIKAT, informace KN
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
IT začátečníci - Word Modul 3.
Popis zadání úlohy v komínu. Po spuštění programu vybrat zjednodušené zadání.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Tabulkový procesor.
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
Tabulky, kreslení, diagramy, šablony
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systém MS Windows Základní operace.
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Databáze MS ACCESS 2010.
MS EXCEL Charakteristika
Od návrhu k hotové kartě
KATASTR NEMOVITOSTÍ. Je soubor údajů o nemovitostech v ČR, který zahrnuje jejich soupis a popis a jejich polohové a geometrické určení. Tvoří ucelený,
BARTECH BARTECH, s.r.o. Velkomoravská 527/33, Hodonín, INVENTURA „HIM“ Řešení inventarizace hmotného majetku NOVINKY verze 2.0.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Ovládání a přizpůsobení prostředí AutoCADu uživatelské rozhraní možnosti nastavení profily.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Mapový server Města Moravské Budějovice. Mapový server obsahuje následující projekty:
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Jak sestavit dokument v Apstr 4
WORDPAD Textový dokument.
ZONER CALLISTO Ovládání programu
OKNa/ práce s oknem ve windows
Základy práce s programem
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Základy práce s programem
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
SOUČASNOST KN OCMB David Slavata.
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Transkript prezentace:

Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní. MISYS ŠKOLICÍ PREZENTACE 2. část Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní.

PANEL PASPORTY otevření projektu a výběr obsahu mapy výběr konkrétního projektu, přidání nového projektu -otevřít projekt ( *.ref) změnit název projektu odebrat projekt změnit název projektu přidat nový projekt odebrat projekt výběr témat – obsahu mapy kliknutím do zatrhávacích políček výběr území kliknutím do zatrhávacích políček výběr pasportů kliknutím do zatrhávacích políček Požadovaný pasport musí být zatržen. Pokud zde zatržen není, je nefunkční a nejsou ani zobrazeny jeho ovládací ikony.

PANEL KATASTR nastavení projektu Ukončit rozblikání posledního zvýraznění Nastavení projektu pokud je v „Nastavení“ zaškrtnuto „Rozblikat aktuální zvýraznění“ zastaví toto rozblikání typ znaku barva znaku tloušťka znaku barva výplně plochy způsob zvýraznění nalezeného prvku zvýraznění plochou je možné pouze u vektorové mapy způsob přeobrazení při nalezení prvku prvek je ve středu zobrazení v daném měřítku

PANEL KATASTR vyhledání parcely v mapě Vyhledání parcely pod budovou výběr katastrální mapy pomocí ikony „Výběr obsahu mapy“ výběr typu evidence KN - Katastr nemovitostí EN - Evidence nemovitostí (1964 - 1992) PK - Pozemkový katastr (1928-1938) GP - Grafický příděl - (období po 1945) JPK - Pozemkový katastr z jiných k.ú. výběr katastrálního území na příkazový řádek napíšeme konkrétní parcelní číslo dvojí číslování parcel stavební parcely se zadávají se znaménkem minus. na příkazový řádek napíšeme číslo popisné (ČP) nebo číslo orientační (ČE)

PANEL KATASTR protokol o parcele vybrané na mapě Identifikovat jednu Ťuknout do plochy parcely -označit jedno parcelní číslo nebo plochu a potvrdit Identifikovat více Uvnitř obdélníka Uvnitř polygonu -označit více parcelních čísel myší nebo nakreslit obdélník případně polygon -v okně Výběr parcel můžeme zrušit označení některých parcel -kliknutím na parcelní číslo v řádkovém výpisu se zobrazí příslušný výpis Z klávesnice vybere parcelu zadanou z klávesnice Společným sousedem kliknutím na parcelu se vyberou všichni sousedi -možné pouze u vektorové mapy Liniovou stavbou Plošnou stavbou vybere parcely, kterými prochází nakreslená linie nebo stavba -možné pouze u vektorové mapy

PANEL KATASTR prazentace dotazů Prezentace dotazů změna zobrazení prezentace dotazů zvýrazněný prvek zvýraznění bliká počet nalezených objektů zvýraznění značkou typ značky barva značky tloušťka značky seznam uskutečněných dotazů max. počet se nastaví v „Nastavení projektu“ nastaví výřez okolo všech zvýrazněných objektů zvýraznění plochou barva výplně odstraní dotaz uloží dotazy do souboru (*.txt), náčrtu (*.vyp) nebo do výkresu (*.vyk) načte uloženou prezentaci ze souboru *.txt

PANEL KATASTR tisk okna (MISYS) současné měřítko a střed vytiskne část výřezu ve stejném měřítku a se stejným středem jako je v aktivním okně měřítko, střed zadáme měřítko z nabídky nebo z klávesnice a s využitím grafického vstupu střed tisku měřítko, roh a s využitím grafického vstupu levý dolní roh výřezu Tisk okna měřítko, výřez zadáme měřítko z nabídky nebo z klávesnice a požadovaný výřez výřez (zaplní papír) zadáme výřez, který se vytiskne tak, aby se celý zobrazil na papíru pokládání papíru zadáme měřítko z nabídky nebo z klávesnice, zobrazí se obdélník papíru, který umístíme pomocí myši daší obdélník můžeme přesně umístnit pomocí funkce grafický vstup zapnout (vypnout) rámeček rámeček je čára na hranici tištěného výřezu nastavení okrajů umístění tisku na stránce lze ovlivnit nastavením okrajů nastavení tisku loga zadá se název souboru s logem a jeho poloha rektifikace tiskárny rektifikační koeficient upraví velikost pixlu tiskárny zkreslení tisku umožňuje srážku a zkosení ve směru X, Y a stočení

PANEL ČÚZK informace o parcele z „Nahlížení do katastru“ kliknutím na parcelní číslo se otevře internetový prohlížeč na stánce ČÚZK s aktuálními údaji o dané parcele

PANEL KATASTR písemný operát KN Výpis je hypertextový kliknutím na označená slova (modrá a při přiblížení myší podtržená) se zobrazí příslušné informace Vyhledání parcely na mapě kliknutím na ikonu se v mapě zobrazí všechny nalezené parcely (všechny na LV 402) přiblížením myši k parcel.číslu se objeví ikona , kliknutím na ni se zvýrazní parcela na mapě (pouze parcela č. 115)

PANEL KATASTR výpis parcely, budovy, bytové jednotky Výběr katastru aktuální katastr ve kterém se vybíralo naposledy ve vybraných katastrech možno vybírat ve více kat. územích když je zaškrtnuto, vybírá ze všech evidencí výběr parcelním číslem výběr číslem popisným nebo evidenčním když je zaškrtnuto, vybere všechny parcely s daným kmenovým číslem výběr podmínkou

PANEL KATASTR výpis parcely, budovy, bytové jednotky Sestavení podmínky pomocí údajů ve sloupci a operátorů se sestaví podmínka podmínku můžeme uložit a později opět vyvolat Oprávněný subjekt můžeme zadávat s diakritikou i bez nemusíme rozlišovat velká a malá písmena nezadáme-li celý název, musíme ukončit řetězec znaků znakem % nebo *

PANEL KATASTR výpis listu vlastnictví Výpis LV

PANEL KATASTR výpis listu vlastnictví aktuální katastr ve kterém se vybíralo naposledy ve vybraných katastrech možno vybírat ve více kat. územích Názvem (identifikátorem) vlastníka můžeme zadávat s diakritikou i bez nemusíme rozlišovat velká a malá písmena nezadáme-li celý název, musíme ukončit řetězec znaků znakem % nebo * výběr číslem LV fyzická osoba právnická osoba výběr parcelním číslem výběr číslem popisným nebo evidenčním částečný výpis

PANEL KATASTR výpis listu vlastnictví

PANEL KATASTR výpis listu vlastnictví Ve výpisu částečného listu vlastnictví budou uvedeny pouze objekty načtené ze seznamu a jiné první vztahy vztahující se pouze k nim. Pokud není některý z objektů načtených ze seznamu na daném listu vlastnictví zapsán, systém o tom NEVYDÁ zprávu. V případě, že není na listu vlastnictví zapsán ani jeden ze zadaných objektů, výpis nebude vytvořen.

PANEL KATASTR informace o parcele zjednodušené evidence Výpis parcely ZE

PANEL KATASTR informace o parcele zjednodušené evidence aktuální katastr ve kterém se vybíralo naposledy ve vybraných katastrech možno vybírat ve více kat. územích původ parcely ZE číslo parcely ZE nebo interval číslo parcely KN prohledá celé KÚ a vypíše seznam všech parcel textový soubor se seznamem libovolných parcel

PANEL KATASTR přehledné sestavy

PANEL KATASTR přehledné sestavy volba vypisovaného objektu u parcel, budov a osob je možné upřesnit skupinu (např. stavební nebo pozemkové parcely) interval čísel nebo jmen textový soubor se seznamem libovolných parcel

PANEL KATASTR úhrnné hodnoty druhů pozemků Úhrnné hodnoty a počty

PANEL KATASTR úhrnné hodnoty druhů pozemků jednotlivá témata pro sestavení statistického přehledu vyhledávat je možné přes celé KÚ, pro jeden LV nebo subjekt pokud je vložen číselník cen druhů pozemků spočítá cenu pozemků

PANEL KATASTR tisk, nastavení, nápověda Nastavení tisku Vzhled a obsah výpisu Témata nápovědy Kontextová nápověda nastavení tisku i tisk mají ovládání jako váš internetový prohlížeč formát výpisu standardní plný řádkový rozšířený - formát výpisu je řádkový, rozšířený o údaj o vlastníkovi

PANEL KATASTR soutisk výpisu s mapou na stránku se umístí výřez z mapy v zadaném měřítku a poslední nalezený výpis z KN kliknutím na ikonu Tisk se stránka vytiskne umístění výřezu zadání měřítka

PANEL KATASTR vybarvení parcel podle využití