Je to kosmopolitní město podmanivého kouzla a atmosféry, ležící na severním hrotu pahorkatého poloostrova v obrovské zátoce San Francisco Bay. Bylo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hlavní atrakce zájezdu: Vychutnání ruchu a atmosféry Čínské čtvrti.  Návštěva chrámu Wat Po s velkou zlatou sochou ležícího Buddhy a Královského Paláce.
Advertisements

před tím velkým šílenstvím…
Navštivte hlavní město České republiky
Od vigvamů k mrakodrapům.
Hlavní město České republiky
Doprava. Doprava Témata prezentace Dopravní muzeum Dresden DVB dopravní podnik Letiště Drážďany Stavba mostu Waldschlösschenbrücke Turistická atrakce.
V KTERÉM ROCE OBJEVIL KRYŠTOF KOLUMBUS AMERIKU?
AMERIKA POVRCH.
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Singapur.
Maják na ostrově Faru.
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Hlavní atrakce zájezdu: Projížďka v jeepney, ve vyzdobeném autobusu připomínající americký Jeep. Procházka v nejstarší čínské čtvti na světě. Bezstarostná.
Holandsko - je nádherná rovinatá země, charakterizovaná jako země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.
Zde vás seznámíme s pár památkami celého USA ( s t r u č n ě )
Artemidin chrám v Efesu
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA United States of America
1.Nejlidnatější stát světa je
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Mýma očima New York City a W.D.C
Praha.
 Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu  Sídlí v Paříži  Do Seznamu světového dědictví zařazuje významné památky, které vytvořila příroda nebo.
ZLOM KŘEHKÁ DEFORMACE ZEMSKÉ KŮRY
7 divů světa Na následujících stránkách se seznámíte se sedmi divy světa. Seznámíte s dobou před a po divech.
Obrázky ze světa poznávačka autor: Mgr. Jana Mikešová
SLOVENSKO Martin Schwarz.
SLOVENSKO.
PAMÁTKY PRAHA.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
LUHAČOVICE
Brno.
Opava.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
1 Upravil © Paddy NEJDELŠÍ MOST NA SV Ě T Ě 2 Hangzhou Bay most Čínský Hangzhou Bay Trans-Atlantik most je mistrovské dílo moderní architektury. Jedná.
Plzeň Plzeň.
LONDÝN.
Celý Název Čínská lidová republika
Nový Zéland.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
7 divů světa Eva Kaniová I.A.
Olomouc.
Město Brno.
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
D ř Hlavní město Čínské lidové republiky -Aglomerace (2009) -39° 54′ 20″ s. š., 116° 23′ 29″ v. d. -Urbanizace.
Sedm divů světa.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
Toto je hlavní ulice v Dubai, v roce 1990, která se od té doby trochu změnila.
Tovární výroba a stroje v 19. století
Česká republika - Plzeň
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Internet - historie.
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Evropa 2 Soutěž RISK Pokračovat ZŠ Hejnice
Kružnice – popis, praktické úlohy
Chilská republika Dostupné z :
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Strasbourg 16/01/ :59.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_30_Budovy - San Francisco _zh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

Je to kosmopolitní město podmanivého kouzla a atmosféry, ležící na severním hrotu pahorkatého poloostrova v obrovské zátoce San Francisco Bay. Bylo založeno jako španělská misie. Explozi svého růstu zažilo během zlaté horečky v roce O půl století později v roce 1906 bylo město během zemětřesení zničeno, ale velmi rychle obnoveno. Jednou z dominant města je štíhlý jehlan mrakodrapu Transamerica Pyramid Building. Se svými 257metry je nejvyšší budovou města a je dobrým orientačním bodem. Další mimořádnou atrakcí města je jeho proslavená tramvaj cable-car, která je poháněna lanem a řetězem vedoucím prostředkem pod kolejemi. Uprostřed vozu je podivná páka, která umožňuje podle potřeby, připojení k lanu. Rychlost jízdy je o něco málo větší než chůze člověka, takže za jízdy je možno vystupovat a nastupovat. Velké motory, které pohánějí kabely můžeme vidět v muzeu Cable Car Museum and Powerhouse. Nejklikatější ulicí světa s 30 % spádem je považovaná Lombard Street se svými sedmi krkolomnými serpentinami, lemovaná květinovými záhony. Pro velký spád a ostré zatáčky mohou tudy jezdit jen osobní auta. Dalším turistickým cílem na vrchu Telegraph Hill je věž Coit Tower, z něhož je nádherné panorama města i okolních pahorků. Za návštěvu stojí pitoreskní Čínská čtvrť - China Town s vlastními školami, bankami, divadly a novinami. Patří mezi největší čínské město mimo území Číny. Město je označováno za hlavní město liberalizovaného světa homosexuálů a soustřeďují se ve čtvrti Castro. Středem kulturní nezávislosti a společenské vzpoury tzv. generace beatniků je čtvrť Haight-Ashburry a kavárna Vesuvio, kde se potkávala generace beatníků a hippies.

Čínská čtvrť a jejich prodejna koření

Lombard street

Čtvrť Castro Kavárna Vesuvio