Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hlavní atrakce zájezdu: Vychutnání ruchu a atmosféry Čínské čtvrti.  Návštěva chrámu Wat Po s velkou zlatou sochou ležícího Buddhy a Královského Paláce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hlavní atrakce zájezdu: Vychutnání ruchu a atmosféry Čínské čtvrti.  Návštěva chrámu Wat Po s velkou zlatou sochou ležícího Buddhy a Královského Paláce."— Transkript prezentace:

1

2

3 Hlavní atrakce zájezdu: Vychutnání ruchu a atmosféry Čínské čtvrti.  Návštěva chrámu Wat Po s velkou zlatou sochou ležícího Buddhy a Královského Paláce.  Procházka po mezinárodní ulici Khao San Road, která je i centrem cestovatelů a baťůžkářů z celého světa.  Jízda lodí spletitými vodními kanály v centru Bangkoku.  Prozkoumání ostrovů Ko Phi Phi s bílými plážemi a scenériemi, kde se točila většina scén slavného filmu Pláž s Leonardem Di Capriem. Tento ostrov také nabízí nespočet sportovních a outdoorových aktivit jako například pěších výletů, šnorchlování, potápění, jízdu na kajaku, lezení na skalách se zajištěním, pozorování divokých zvířat, atd.  Výlet do zálivu Phang Nga, jenž spolu se stovky vápencový ostrovů a ostrůvků různých prapodivných tvarů dovytváří tento tajemný kout Thajska. V tomto kraji se točilo několik filmů, mezi nimiž je nejznámější Muž se zlatou zbraní s Rogerem Moorem v roli Jamese Bonda.  Přenocování ve vesnici Ko Panyi, postavené nad vodou na kůlech.

4

5 Bangkok je jedno z nejrušnějších měst na světě. Podíváme se i tam, kam noha běžného turisty nevkročí.

6 ; Vydáme se nočním vlakem z hlavního nádraží v Bangkoku směr jižní Thajsko.

7 Cestou na slavný ostrov Ko Phi Phi použijeme celou řadu místních dopravních prostředků včetně moderního lodního trajektu (na fotografii tradiční thajská nákladní loď).

8 Ostrovy Ko Phi Phi byly zpopularizovány filmem Pláž. Patří mezi nejkrásnější ostrovy thajského království.

9 Ostrovy byly prapůvodně osidlovány muslimskými rybáři. Dnešní populace je poměrně kosmopolitní. Každý kout ostrova nabízí neuvěřitelně působivé pohledy a scenérie.

10 Tradiční thajské lodě jsou symbolem místní vodní dopravy a slouží nejen místním, ale také pro přepravu turistů na kratší vzdálenosti.

11 Pár nocí strávíme v bungalovech přímo na této krásné bílé písečné pláži.

12 I zde je možnost navštívít pár míst, jež jsou obyčejným turistům skrytá či neznámá.

13 Nenecháme si ujít místa, kde se točil kultovní film Pláž.

14 Přes ostrov Phuket se pak následně vydáme směrem na ostrov Ko Panyi. Na snímku kluci na ostrově Phuket hrající místní variaci nohejbalu známou jako sepak takraw.

15 Záliv Phang Nga, který byl kulisou pro jednu z bondovek, je snad nejfotogeničtejší místo v Thajsku. Skládá se z mnoha ostrovů a ostrůvků vápencového původu. Jedni z nich jsou oblíbený James Bond island a autentický Ko Panyi.

16 Jedna z dominant zálivu Phang Nga – ostrov James Bond.

17 Zavítáme na ostrov Ko Panyi, jehož vesnice je celá postavená na dřevených kůlech případně pontonech.

18 Obyvatelé, žijící na tomto ostrově, jsou nomádského původu, jejichž předci připluli na ostrov z Indonésie. Jsou povětšinou muslimského vyznání.

19 Hlavní činností obyvatelů Ko Panyi, tak zvaných mořských cikánů, je stále rybaření. Kromě toho, po mnoha letech izolace, jejich ostrov otevřel své brány také turistům.

20 Na Ko Panyi zůstaneme pár dní. Takovýto úžasný výhled se bude naskýtat z našeho malého penzionu

21 Zpět na ostrov Phuket a poté letecky do Bangkoku. Na shledanou příště – La korn!


Stáhnout ppt "Hlavní atrakce zájezdu: Vychutnání ruchu a atmosféry Čínské čtvrti.  Návštěva chrámu Wat Po s velkou zlatou sochou ležícího Buddhy a Královského Paláce."

Podobné prezentace


Reklamy Google