Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Je to kosmopolitní město podmanivého kouzla a atmosféry, ležící na severním hrotu pahorkatého poloostrova v obrovské zátoce San Francisco Bay. Bylo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Je to kosmopolitní město podmanivého kouzla a atmosféry, ležící na severním hrotu pahorkatého poloostrova v obrovské zátoce San Francisco Bay. Bylo."— Transkript prezentace:

1

2

3 Je to kosmopolitní město podmanivého kouzla a atmosféry, ležící na severním hrotu pahorkatého poloostrova v obrovské zátoce San Francisco Bay. Bylo založeno jako španělská misie. Explozi svého růstu zažilo během zlaté horečky v roce 1848. O půl století později v roce 1906 bylo město během zemětřesení zničeno, ale velmi rychle obnoveno. Jednou z dominant města je štíhlý jehlan mrakodrapu Transamerica Pyramid Building. Se svými 257metry je nejvyšší budovou města a je dobrým orientačním bodem. Další mimořádnou atrakcí města je jeho proslavená tramvaj cable-car, která je poháněna lanem a řetězem vedoucím prostředkem pod kolejemi. Uprostřed vozu je podivná páka, která umožňuje podle potřeby, připojení k lanu. Rychlost jízdy je o něco málo větší než chůze člověka, takže za jízdy je možno vystupovat a nastupovat. Velké motory, které pohánějí kabely můžeme vidět v muzeu Cable Car Museum and Powerhouse. Nejklikatější ulicí světa s 30 % spádem je považovaná Lombard Street se svými sedmi krkolomnými serpentinami, lemovaná květinovými záhony. Pro velký spád a ostré zatáčky mohou tudy jezdit jen osobní auta. Dalším turistickým cílem na vrchu Telegraph Hill je věž Coit Tower, z něhož je nádherné panorama města i okolních pahorků. Za návštěvu stojí pitoreskní Čínská čtvrť - China Town s vlastními školami, bankami, divadly a novinami. Patří mezi největší čínské město mimo území Číny. Město je označováno za hlavní město liberalizovaného světa homosexuálů a soustřeďují se ve čtvrti Castro. Středem kulturní nezávislosti a společenské vzpoury tzv. generace beatniků je čtvrť Haight-Ashburry a kavárna Vesuvio, kde se potkávala generace beatníků a hippies.

4

5

6

7

8

9

10 Čínská čtvrť a jejich prodejna koření

11

12

13 Lombard street

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Čtvrť Castro Kavárna Vesuvio

28

29


Stáhnout ppt "Je to kosmopolitní město podmanivého kouzla a atmosféry, ležící na severním hrotu pahorkatého poloostrova v obrovské zátoce San Francisco Bay. Bylo."

Podobné prezentace


Reklamy Google