KIPR Šumava. 2006 - první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě. 2007 - PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
1 Stavební kameny Národního akční plánu pro energii z obnovitelných zdrojů Euroenergy, spol. s r. o
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
STRUČNÉ ÚDAJE O FIRMĚ „Krajinný integrovaný plán rozvoje Regionu Národní park Šumava na období 2011– 2020“ Závěrečné zhodnocení Firma GPL-INVEST s.r.o.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Integrovaný plán rozvoje města Náchod na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
základního vzdělávání s ohledem na rovný přístup ke vzdělávání
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Seminář „Extrémy počasí a jeho dopady na Jihomoravský kraj“
© NSZM ČR1 Zdravé město C H R U D I M Fórum, 11. dubna 2011.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Lesy ve vlastnictví státu
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Koncepce podpory místní Agendy 21 v ČR zpracování strategického dokumentu 2010.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Regionální politika RP ČR.
RNDr. Jiří Kocián, RNDr. Josef Glos AGERIS s. r. o. Jeřábkova 5, Brno
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR Ing.arch. Marie Petrová PS URROU,
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní plán inkluze + OP VVV
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Transkript prezentace:

KIPR Šumava

první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských obcích: Modrava, Borová Lada a Dlouhá Ves (Šumavský balíček) 2008 – Směry a cíle rozvoje Regionu NP Šumava Masterplán 2010 – Krajinný Integrovaný plán rozvoje Regionu NP Šumava

Dokument Společná vize rozvoje Šumavy (2008) Souhrn problémových oblastí a doporučených opatření zapracováván do strategií mikroregionů, Plánu péče atd.. OBLAST I. Zlepšení podmínek pro život místních lidí (mikroregiony) OBLAST II. Cestovní ruch a další ekonomické aktivity (RRA Stachy) OBLAST III. Ochrana přírody (Správa NP a CHKO Šumava)

Masterplán (2009) Směry a cíle rozvoje Šumavy Zásobník regionálně významných projektů regionu Strategický rámec rozvoje Regionu NP Šumava Studie odpady, památky, voda, ovzduší, Bílá Šumava NP SFŽP – Podpora regionů NP Úprava hodnotících kriterií OPŽP Úspěšné žádosti o podporu projektů na zlepšení vodohospodářské infrastruktury Prezentace Šumavy v Bruselu (výstava) Nutnost integrovaného přístupu

Krajinný integrovaný plán rozvoje (2010) Cíl – snižování nerovností regionů formou koordinace a podpory realizace regionálně významných projektů IPRM Usnesení vlády ČR č. 1569/2009 – pilotní projekt Metodika KIPR Meziresortní řízení – MMR, Mze, MŽP Ověření metodiky pilotním projektem Návrh na doplnění OP v tomto plánovacím období pomoc při koordinaci a realizaci lokálních projektů Obecný návrh změn vedoucích k UR regionu Doporučení pro plánovací období 2014+

USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 16. listopadu 2010 č. 818 Vláda ukládá ministru životního prostředí zpracovat a vládě do 30. dubna 2011 předložit pilotní Dokument Krajinného integrovaného plánu rozvoje ve specifické oblasti Šumava včetně návrhu implementace mechanismu podpory projektů Krajinných integrovaných plánů rozvoje v programovém období let 2007 až 2013, zpracovaného podle postupu uvedeného v bodě I/3 tohoto usnesení

Pilotní projekt na Šumavě Centrální řídící výbor a Regionální řídící výbor Analýza úspěšnosti čerpání regionu podle jednotlivých OP v období , zejm. z hlediska kriterií pro hodnocení žádostí, možností kofinancování a zapojení partnerů. Analýza relevantních tématických operačních programů, regionálních operačních programů i relevantních národních dotačních titulů z hlediska disponibilních prostředků a možností podpory pilotního KIPR, zejm. možnosti financování pilotního KIPR z OPŽP, ROP, PRV a příp. dalších programů. Zásobník regionálně významných projektů které splnily stanovená kriteria včetně časového a finančního plánu realizace, Dokument KIPR - Návrh mechanismů podpory těchto projektů - návrh na doplnění operačních programů pro toto plánovací období (bonifikace, speciální výzvy apod.), návrh koordinace přípravy a realizace regionálních infrastrukturálních projektů a návrh pomoci při koordinaci a realizaci lokálních projektů, Obecný návrh dalších změn vedoucích k udržitelnému rozvoji regionu Návrh úpravy Metodiky na další plánovací období

děkuji za pozornost