Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady 5.9. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Advertisements

Projekt meziobecní spolupráce PROJEKT „SYSTÉMOVÁ PODPORA ROZVOJE MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE V ČR V RÁMCI ÚZEMÍ SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ“
Podpora meziobecní spolupráce
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 9. prosince 2013.
Podpora meziobecní spolupráce
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Podpora meziobecní spolupráce Aktuální stav realizace projektu Jaromír Jech Ředitel supervizor projektu.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Meziobecní spolupráce v souvislostech
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Celostátní síť pro venkov
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 29. října 2013.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce Aktuální informace o projektu
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Celkový rámec projektu a organizační záležitosti Ingrid Štegmannová vedoucí projektový manažer Hradec.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Příprava na programovací období Teze meziobecní spolupráce Jaromír Jech XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Pacov Místo: Pacov, zámecký sál Dne:
Ostrava, Čavisov, Dolní Lhota, Horní Lhota, Klimkovice, Olbramice, Stará Ves nad Ondřejnicí, Šenov, Václavovice, Velká Polom, Vratimov, Vřesina, Zbyslavice.
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Cheb Místo: KC Svoboda Cheb Dne:
1. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 10:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Valná hromada DSO Tišnovsko Tišnov 10. prosince 2014 PROJEKT „PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE“ (CZ.1.04/4.1.00/B )
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
1. SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP SO ORP KUTNÁ HORA 30. BŘEZNA 2016 DAČICKÉHO DŮM, KUTNÁ HORA.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Řízené rozhovory se starosty obcí s rozšířenou působností
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Moje práce na Broumovsku
I. Setkání se starosty obcí
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Transkript prezentace:

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady

Podpora meziobecní spolupráce Role obcí zajištění vybraných veřejných služeb Snaha o udržení/ zlepšení kvality života Realizace dalších rozvojových opatření Proč spolupracovat? Realizace výše uvedených aktivit mnohdy překračuje území obce (ale nesouvisí s aktivitami krajů vyhrazených v samostatné působnosti)

Podpora MeziObecní Spolupráce(MOS) pilotní Projekt je hrazený plně ze zdrojů OP LZZ doba trvání 1. května 2013 – 30. června 2015 Cíle projektu: Vytvořit podmínky pro dlouhodobou a systémovou meziobecní spolupráci ČR (hlavní cíl projektu) Vytvořit odborné a organizační kapacity v území pro rozvoj MOS (území pokrývající správní obvody ORP) Nastavit mechanismy komunikace pro zajištění spolupráce obcí a koordinaci vybraných služeb v samostatné působnosti Zajistit výměnu zkušeností v rámci ČR i zahraničí, posílit přesvědčení starostů o výhodnosti spolupráce a zvýšit důvěru obcí v meziobecní spolupráci

Podpora MeziObecní Spolupráce(MOS) Co potřebujeme na území ORP ? Jednoho smluvního partnera (obec, svazek obcí) - projektový tým (koordinátor, pracovník pro tvorbu analýz a strategií, 1-4 tematičtí experti, asistent) Dva motivující starosty (místostarosty, radní) Zástupce města a zástupce obce mající zákonnou odpovědnost za rozvoj svého území, osobnost mající přehled o území ORP, zást upce samosprávy přesvědčený o smysluplnosti spolupráce mezi obcemi Jak se může obec zapojit? o Zastoupení v projektovém týmu o Motivující starosta o Neformální spolupráce – připomínkování dokumentů, zpětná vazba při aktivitách v území ORP Vyjádřením předběžného zájmu si obec otevírá prostor pro další jednání a informace…

Podpora MeziObecní Spolupráce(MOS) Oblasti zájmu : Předškolní výchova a základní vzdělávání Odpadové hospodářství Sociální služby Volitelná oblast – určuje každé území ORP podle potřeby a zájmu Co bude výsledkem pro obce na území ORP? Zmapujeme stávající spolupráci v území ORP Zlepšení komunikace mezi obcemi na území ORP Příklady dobré praxe Návrhy pro spolupráci ve vybraných oblastech (strategie, společné projektové záměry, formální i neformální uskupení obcí pro realizaci strategií…..)

Podpora MeziObecní Spolupráce(MOS) Co můžeme nabídnout? →Přímou finanční podporu určenou na superhrubé mzdy členů projektového týmu (zaměstnání pro 4 osoby v každém území ORP) →Metodickou a administrativní podporu →Součinnost poradenské právní kanceláře →Podpora iniciativy ze strany obcí („zdola“)

Podpora MeziObecní Spolupráce(MOS) Dlouhodobé přínosy podpora vytvoření struktur MOS, které budou dlouhodobě reprezentovat rozvoj daného území strategický a systémový přístup ke koordinaci veřejných služeb v území vytvoření nezpochybnitelného partnera pro stát, orgány státu v území a kraje zvýšení pravděpodobnosti čerpání pro obce a města v oblastech, které jsou ohrožené (tj. které EU nechce příliš podporovat), ale i z národních finančních zdrojů

Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR ! Ing.Jana Havelková Regionální koordinátor – Středočeský kraj TF: