Metodický list Učitel postupuje podle pokynů v prezentaci. Některé úkoly je možné použít k písemné práci., použít jako pracovní list. Je na uvážení učitele.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PRÁZDNINY Pozorně si přečtěte povídku a najděte 5 věcí, které se nemohly stát.
Advertisements

PŘÍDAVNÁ JMÉNA. PŘÍDAVNÁ JMÉNA PŘIDÁVAJÍ se k podstatným jménům, proto jsou PŘÍDAVNÁ. Na přídavná jména se ptáme otázkami JAKÝ? KTERÝ? ČÍ? PŘIDÁVAJÍ.
URČOVÁNÍ ČASU Prvouka 1. a 2. ročník Gabriela Mikulková 2011.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Poznáš, kolik je právě hodin?
27.1 Přirozená čísla v oboru do 1000
Nejprve si Přečtěte pozorně text
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Spojují věty nebo slova. Označujeme je číslem 8.
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
CH Chvojka- tak se říkalo větvičce z jedle anebo její uříznuté špičce. Za časů našich prababiček visela u stropu nad kuchyňským stolem. Byla ozdobena.
Konverzace Které sporty hrajeme v každém ročním období?
Elektronická učebnice - I
 Předložky se spojují s podstatnými jmény.  Označujeme je číslem 7.  Píšeme je odděleně, ale čteme je dohromady.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Telling Time Write out each of the following time expressions in words. Vzor: 5:25 Je pět hodin a dvacet pět minut. *Taken from Lesson 7, pg. 89, ex. 7.
Expressions of Time Write out the following times in two different ways (whenever possible). Vzor: 1:30 am Je jedna hodina třicet minut. Je půl druhé.
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?.
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
RYBÁŘ Velkým městem protéká řeka. Jmenuje se Bělá. Proč Bělá? To proto, že je plná zelených ryb. Ryby v řece plavou, skáčou a potápějí se, jak je to.
POUŤ Jana bydlí v malé vesnici, kde se většinou nic mimořádného neděje. Dnes je ale všechno jinak. Je sobota a přijela pouť. Maringotky zaparkovaly.
SPORTOVÁNÍ Pavel byl docela obyčejný kluk. Vyrůstal u svých rodičů se třemi dalšími sourozenci, a když mu bylo pět let, začal chodit do školy. Ve škole.
PROCVIČOVÁNÍ SLOVNÍCH DRUHŮ Spojte slovesa s podstatnými jmény ZPÍVAT SKLÍZET PSÁT VOLAT ZALÉVAT  MOBIL  ZAHRADA  KAREL GOT  POZNÁMKA  BRAMBORY.
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
Matematika a její aplikace
Kolik to stojí?.
Hodiny a režim dne pro první třídu.
Týden Vojty Machaly.
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
70.1 Porovnávání desetinných čísel
Pracovní listy HODINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Lekce 4 čas.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_02
NUMBERS- ČÍSLA Aj pro 3.-5.r.
Lineární rovnice – 1. část
Znalostio zlomcích.
SLOVESA Slovesa nám vyjadřují DĚJ. Co mohou dělat osoby, zvířata a věci. Ptáme se na ně otázkou: „CO DĚLÁ….?“ Označujeme je číslem 5. U sloves určujeme.
PŘIROZENÁ ČÍSLA. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu:
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_584_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
Přečtěte si text a najděte 5 věcí, které se nemohly stát NÁVŠTĚVA.
Projekt Moderní škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Velké Přílepy, okr. Praha-západ, Pražská 38, Velké.
Advent máme, svíce plane…
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_586_5TR_CJ Autor: Mgr. Leona Szabó 1.
Č ástice stojí v ě tšinou na za č átku v ě ty. Vyjad ř ují p ř ání, zvolání nebo výzvu. Ozna č ujeme je č íslem 9. ČÁSTICE.
PŘEČTI SLOVA POZPÁTKU URČI SLOVNÍ DRUH A SPRÁVNĚ ROZDĚL
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
MODRÉMOŘEPÍSEKSŮLN ÁMOŘNÍKSI BOTYZUL. DONOCISIDLOUHOZPÍV ALDRUHÝDENPAKDLOU ZEZÍVAL. ROZLUŠTÍTE DVĚ TAJEMNÉ TABULE? URČETE SLOVNÍ DRUHY.
Zoologická zahrada je místo, které můžeme navštívit v každou roční dobu, každý všední den, v sobotu i v neděli. Pokaždé tam je na co se dívat. Martin.
Opakování slovních druhů. Opakování slovních druhů.
Šest čtyři pět tři osm deset sedm devět dvě jedna.
CITOSLOVCE Vyjadřují city, nálady, výzvy nebo hlasy a zvuky lidí, zvířat a věcí. Označujeme je číslem 10.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky Slovesa
OŘÍŠKY2 Výuka pro druhý stupeň. Knedlíky Paní Nováková uvařila na oběd knedlíky. Dva snědla ona, čtyři snědl pan Novák. Každé z jejich tří dětí snědlo.
Pozor, čárka I..
ČÍSLOVKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jméno autora: Mgr. Hana Zakopalová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): listopad 2012 Ročník: 3. Tematická oblast: Početní operace v oboru přirozených.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Řády čísel– Matematika, 2.ročník
Sada 1 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Pracovní listy HODINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
ČÍSLOVKY Vyjadřují množství čtyři (koně), tři (mušketýři) pořadí
AUTOR: Mgr. Jana Pulcová NÁZEV: VY_42_INOVACE_02_ČÍSLO A PROMĚNNÁ_26
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Zdeňka.
Transkript prezentace:

Metodický list Učitel postupuje podle pokynů v prezentaci. Některé úkoly je možné použít k písemné práci., použít jako pracovní list. Je na uvážení učitele.

Označují počet nebo pořadí. Označujeme je číslem 4. ČÍSLOVKY Označují počet nebo pořadí. Označujeme je číslem 4.

DOPLŇTE VHODNĚ DO VĚT Tatínek přinesl ……… jablek. Maminka koupila ……….. nanuky. Ve škole jsme počítali do ……. Před domem stojí …..vysoké topoly. V peněžence mám ……korun. Pepa stojí…….v řadě. V penále už mám jenom……….pastelky.

JAKÁ ČÍSLA SE TU UKRÝVAJÍ? DEJECÁNT JEDENÁCT DESM VĚTDE SEDM TOS STO DEVĚT

PŘEČTĚTĚ SPRÁVNĚ Včera jsem vstával v 6 hodin a 30 minut. V kolik hodin vstáváte vy? Ve škole jsem dostal 134 pětek. Kolik pětek jste dnes dostali vy? K obědu jsem snědl 12 knedlíků. Kolik knedlíků dokážete sníst vy? Na tréninku jsem uběhl čas 5 minut a 46 sekund.

VZPOMENETE SI NA ČÍSLOVKY, KTERÉ JSTE PŘED CHVÍLÍ ČETLI?

NA PAPÍR NAPIŠTE POUZE ČÍSLOVKY Žila byla jedna škola, která měla třicet osm žáků. Patnáct kluků a sedmnáct holek. Učili se ve třech třídách. Do školy chodili čtyři dny a jeden den se učili i v noci. Vyučování mělo dvě hodiny a bavila je hlavně matematika. Při ní totiž počítali lízátka a nanuky, které si potom mohli sníst. A tak každý den spořádali sto dvacet pět nanuků a šedesát čtyři lízátek. Chtěli byste takovou školu?

KONTROLA NA KONEC 1,38, 15, 17, 3, 4, 1, 2, 125, 64

Citace: Obrázky /dle pořadí v DUM/ č.1: dostupný z [http://3.bp.blogspot.com/__jFgOqdirRY/R_VLWFaPLjI /AAAAAAAAA_E/RkqruKyBm5Q/s400/numbers.jpg] dne 17.5. 2012 č.2: dostupný z [ http: // http://nd01.jxs.cz/997/922/ea08036d3a_5420474_o2.gif] dne 18.5. 2012 č.3: dostupný z [ http: // http://nd04.jxs.cz/383/780/01dd7bf6e0_72839327_u.jpg] č.4: dostupný [http://2.bp.blogspot.com/_toZgcJWpK3Q/THNngvFqFBI/AAAAAA AAAJM/8UmRzTsBr8k/s320/%E0%B8%9C%E0%B8%B9%E0%B9%89%E0%B8%8A% č.5: dostupný z [http://E0%B8%B2%E0%B8%A2.jpg] dne 18.5. 2012http://1.bp.blogspot. com/_p4FopPmSLdE/TUgTnek5FSI/AAAAAAAAAWo/OlEg-wN-Yoc/s1600/numbers.jpg] č.6: dostupný z [ http://http://acspublic.com/UserFiles/Servers/Server_1282167/Image/ Kim%20Weeg/Schoolhouse.jpg] dne 18.5. 2012 Texty: Copyright Lída Mitová, 2012