Setkání kontaktních osob Praha 18. 9. 2012 1 Marta Rybičková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
CASALC Review Odborný časopis České a slovenské asociace učitelů jazykových center na vysokých školách.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
KONFERENCE k zahájení projektu Centrum celoživotního vzdělávání Klatovy Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
PhDr. Marie HANZLÍKOVÁ FF UK v Praze MŠMT 9/2010 CercleS - CASAJC.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
„My máme e-bezpečnost školy vyřešenou, pravidelně aktualizujeme antivir“ Průzkum zájmu o projekt i-Bezpečná škola.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Možnosti celoživotního vzdělávání pro knihovníky
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2009 GLOBÁLNÍ GRANT PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ 21. srpna 2009.
Projekt OP VK „Teorie – dovednosti – praxe: inovace studia práva“ (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/ ) Jan Neckář
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Představení projektu Rozvoj kompetencí managementu a pracovníků VŠ MSK (s podporou ICT), CZ.1.07/2.2.00/ Prezentace projektu na společném.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.
Ústav pedagogických věd
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
ROLE ÚJOP UK VE VZDĚLÁVÁNÍ ZAHRANIČNÍCH VYUČUJÍCÍCH ČEŠTINY Dana Hůlková Nývltová ÚJOP UK.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
Mgr. Věra Michalová manažerka kurzů CCV PF UJEP 2015
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
NABÍDKA PROGRAMŮ A KURZŮ CCV PF UJEP
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Ostravská univerzita (1991 → )
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Úvod do odborného stylu pro studenty s poruchami učení
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání
Název operačního programu:
Hlavní manažér SP Kvalita I
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Statutární město Ostrava
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Transkript prezentace:

Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková

2 IMPACT – Inovace, metodika a kvalita jazykového vzdělávání a odborného vzdělávání v cizích jazycích v terciární sféře v ČR Hlavní řešitel: Masarykova univerzita Partneři projektu: CASAJC Technická univerzita v Liberci Univerzita Karlova v Praze – Lékařská fakulta v Hradci Králové

3 Klíčová aktivitaSemináře v Brně Semináře v Liberci Semináře v Hradci On-line materiály KA1Metodika výuky a kompetence vyučujících KA2Inovace kurzů KA3Metodika kolaborativního učení KA4Testování a SERRJ KA5Jazykové dovednosti akademických pracovníků

4 Klíčová aktivitaSemináře v Brně Semináře v Liberci Semináře v Hradci On-line materiály KA1Metodika výuky a kompetence vyučujících 1.Obecný úvod do odborného cizího jazyka pro akademické a odborné účely, specifika, přístupy, metodika výuky (zahraniční expert, VB) 2.Práce ICT v hodinách – využití videokonferencí, flip kamer, filmů, interaktivní tabule, atd. (zahraniční expert, VB) 3.Specifika výuky němčiny na VŠ nefilologického směru (zahraniční expert, Rakousko, Německo) 4.Využití ICT mimo třídu – nástroje pro vytváření on-line jazykových kurzů (zahraniční expert, VB) 5.Zážitková pedagogika (zahraniční expert, VB) Konference k metodice výuky odborného a akademického cizího jazyka a soft-skills, leden 2015 (Brno)

5 Klíčová aktivitaSemináře v Brně Semináře v Liberci Semináře v Hradci On-line materiály KA2Inovace kurzů 1.Zvyšování kompetence v oblasti odborných znalostí vyučované problematiky 2.Moderní adaptace řeckých a latinských slov do češtiny – zvyšování kompetence v oblasti poradenských služeb ústavu 3.Didaktiky cizích jazyků a psychologie Workshopy pro výměnu dobré praxe Konference k inovaci kurzů, říjen 2013 (Liberec)

6 Klíčová aktivitaSemináře v Brně Semináře v Liberci Semináře v Hradci On-line materiály KA3Metodika kolaborativního učení 1.Kolaborativní učení 2.Nástroje pro vyhledávání v jazykových korpusech

7 Klíčová aktivitaSemináře v Brně Semináře v Liberci Semináře v Hradci On-line materiály KA4Testování a SERRJ 1.Série 5 seminářů k tématu testování (dr. Eva Složilová) Proces vývoje jazykového testu SERRJ, psaní Školení interlokutorů ústní zkoušky Proces pretestování Benchmarking 2.Seminář SERRJ – týdenní intenzivní série seminářů (doc. Jana Bérešová) 3.Seminars in Language Test Development – týdenní intenzivní série seminářů (Rita Green, Velká Británie) Konference k testování a SERRJ, červen 2014 (Hradec Králové)

8 Klíčová aktivitaSemináře v Brně Semináře v Liberci Semináře v Hradci On-line materiály KA5Jazykové dovednosti akademických pracovníků 1.Analýza vlastních dovedností v anglickém jazyce (zahraniční expert, Španělsko) 2.Lektorské dovednosti v anglickém jazyce (zahraniční expert, VB) 3.Dovednosti v psaném cizím jazyce (zahraniční expert, VB) 4.Hodnocení cizojazyčných výstupů studentů (zahraniční expert, VB) 5.Multikulturní učení (zahraniční expert, Rakousko) Letní škola soft-skills kompetencí Bilingvní on-line kurz

9 Brno – MU Hradec Králové – LF UK Liberec – TUL

10 Začlenění CASAJC do projektu IMPACT Možnost účasti na seminářích, workshopech a konferencích Informace prostřednictvím kontaktních osob na členských pracovištích Sdílení zkušeností ze seminářů prostřednictvím setkávání kontaktních osob Možnost navázání nových kontaktů Seznámení s dalšími projekty OPVK

11 Informační kampaň Webové stránky projektu: Aktuální nabídka seminářů projektu IMPACT Webové stránky CASAJC -> projekt IMPACT Informace mailem předmět IMPACT... Setkávání kontaktních osob Časopis CASALC Review

Děkuji za pozornost Marta Rybičková věcná manažerka partnera CASAJC Centrum jazykového vzdělávání Masarykovy univerzity Komenského nám Brno, tel. fax: ,