Kurzy a celostátní akce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Vůdcovská zkouška – Gemini 2010 •Změna •Aktivnější zaměření programů, praxe •Potřeby Castorů –rozdílné znalosti (úroveň ČK) –různorodé oddíly –možné zaměření.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
ECVET v Programu celoživotního učení
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
A KTUALITY A NOVINKY VE VÝCHOVNÉM PROGRAMU J UNÁKA.
 Poskytujeme všeobecné studium, některé studijní obory jsou zaměřeny na rozšířenou výuku angličtiny.  Patříme mezi gymnázia v Brně s nejdelší historií.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Nové formy vzdělávání ve veřejné správě Závěrečná obhajoba mé práce Laňková Gabriela LAN0020.
ROVERING co nabízí a přináší
Poslání, principy a metoda skautingu
Vize 92. střediska Šípů. Chceme 92. středisko Šípů takové, pro které nic není problém. na které jsou jeho členové hrdí. které se nebojí zkusit něco nového.
Ten, ta, to II Fill in the blanks with the appropriate forms of ten. Vzor: Proč potřebuješ ___ knihy? Proč potřebuješ ty knihy? *Taken from Review Lesson.
Školení zaměstnanců web + intranet v Praze.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května IFA. 1. Příjmové daně 2. Věcný záměr nového zákona o daních z příjmů 3. Nový zákon o daních z příjmů (NZDP)
Proč je důležité studovat Principy
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
1 Roverský začátek ProjektyRovernetOdborky Soutěže a závody Zahraniční aktivity Kurzy a celostátní akce Časopis KmenOddílVýzvy Programová nabídka pro rovery.
Prezentace kurzů Kam jet příště???.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 16. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Kristýna Vyvialová ZAKLADATELÉ CO JE SKAUTING CO TAM D Ě LÁME O NAŠEM ODDÍLE ZNÁMÉ OSOBNOSTI.
Geo-informační systémy
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
Posloupnosti, řady Posloupnost je každá funkce daná nějakým předpisem, jejímž definičním oborem je množina všech přirozených čísel n=1,2,3,… Zapisujeme.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Krajská rada Junáka Libereckého kraje Afrooting - krajské roverské setkání 2007 Mníšek u Liberce, 19. až 21. října 2007.
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
Sektorové dohody Ing. Zdeněk Liška generální ředitel Svazu průmyslu a dopravy České republiky.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A2 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníZáří 2012.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Myšlenkové základy skautingu
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Bratrská jednota baptistů
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Výchovný odbor Želvičky. Výchovný odbor „Želvičky“ Členové: Kiwi, Villda - Ratíškovice, Milka, Andy - Čejka Sketmen, Šmudla, Junior, Ryša, Hárvy – Kyjov.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_01.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Přeshraniční spolupráce mezi územními orgány
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ! Internetový kurz zdravého životního stylu
Co se honí želvími hlavami. Celoroční plán Proč jej dělat? – Práce s dětmi není náhodná, chceme někam směřovat – Všichni vedoucí chtějí dosáhnout s dětmi.
Odbor pro personalistiku Valný sněm Junáka Litomyšl 28.–
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Komunitní a otevřená škola
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Skautská stezka Stezka je určena pro věk 11-15let. Skládá se ze čtyř stupňů.
Jak začít s… …přeshraničním projektem Mgr. Gabriela Grycová Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Stezka vlčat a Cestička světlušek
Transkript prezentace:

Kurzy a celostátní akce Program pro rovery a rangers tvoří provázanou nabídku Roverský začátek Projekty Rovernet Odborky Soutěže a závody Zahraniční aktivity Kurzy a celostátní akce Časopis Kmen Oddíl Výzvy Programová nabídka pro rovery a rangers ROVERSKÝ PROGRAM

Roverský program ROVERSKÝ PROGRAM

Pro koho je roverský program V roverském programu počítáme s těmito cílovými skupinami Kmen Roverská družina Vysokoškolský kmen Volné roverské společenství Roveři a rangers pracující v oddíle Roveři a rangers - jednotlivci Počítáme s tím, že mnozí R&R jsou vytížení u oddílů Roverský program nestojí pouze na činnosti roverských kmenů ROVERSKÝ PROGRAM

Roveři v regionech Vysokoškolský rovering Regionální rovering Praha, Brno, … Regionální rovering Praha (http://roveri.praha.skauting.cz/) Olomouc

Úmluva českého roveringu Cílem roverské výchovy je rozvoj všestranné a zralé osobnosti rovera/rangers, v duchu skautských hodnot. Cesta, která k tomuto cíli vede, je vytyčená a vymezena čtyřmi základními ukazateli, které udržují správný směr a jejichž přijetí znamená vnímat rovering jako životní styl. Tyto čtyři ukazatele byly definovány v tzv. Úmluvě českého roveringu, kterou vytvořili účastníci Roverské porady 2009: ...rovering je skauting! ...rovering je Služba! ...rovering je příležitost! ...rovering je společenství! ROVERSKÝ PROGRAM

Kdo je to rover / rangers Každý člověk se stává roverem/rangers tehdy, pokud ve svém každodenním životě co nejlépe naplňuje následující: 1. je skaut/ka 2. je aktivním občanem 3. vytváří dobré mezilidské vztahy 4. je součástí celého roverského společenství 5. přijímá odpovědnost za svůj rozvoj 6. je otevřený novým možnostem a výzvám 7. hledá aktivně svou cestu 8. je vzorem a inspirací svému okolí 9. přijímá heslo SLOUŽÍM 10. hledá oporu v nejvyšší Pravdě a Lásce ROVERSKÝ PROGRAM

Tři služby a oblasti roverské cesty Roverský program je rozdělen do tří základních služeb a je navázán na koncept kompetencí, na kterých stojí celý výchovný program: Tyto tři služby jsou: Služba sobě Služba druhým Služba Bohu/hodnotám vyšším než materiálním. ROVERSKÝ PROGRAM

Roverský program v heslech ROVERSKÝ ZAČÁTEK Vstup do světa roveringu VÝZVY Překonej sám sebe PROJEKTY Buď součástí týmu ODDÍL Předej dál, co jsi dostal ZAHRANIČÍ Vyjeď za hranice KURZY A AKCE Podívej se někam jinam ZÁVODY A SOUTĚŽE Poměř se s ostatními ODBORKY Ukaž, co umíš PRŮVODCI Nejsi na to sám KMEN Buď v obraze ROVERNET Buď ve spojení ROVERSKÝ PROGRAM

Roverský začátek Brožura formátu A5, pěkné fotografie, text blízký jazyku R&R Úzké zapojení R&R do připomínkování během vzniku, aby výsledná podoba byla pro ně vyhovující Rozcestník na všechny ostatní nástroje roverského programu Přílohou by byla podpora pro výběr a plnění výzev a projektů Měl by ji dostávat přes svého vedoucího každý začínající R&R od určité ho věku Existuje podrobné grafické zadání, probíhá sazba a souběžně připomínkování, finální vydání v září 2012 ROVERSKÝ PROGRAM

Ukázka pracovní verze ROVERSKÝ PROGRAM

Ukázka pracovní verze ROVERSKÝ PROGRAM

Nový Rovernet Zcela nový web pro rovery a rangers S propojením na křižovatku a komunitní sítě S fungující správou Obsahující databáze pro všechny části roverského programu Databáze výzev a projektů Databáze soutěží a závodů Databáze kurzů a celostátních akcí Databáze zahraničních aktivit Vyvíjený společně s dalšími připravovanými weby Realizace během roku 2012, termín spuštění zatím neznámý ROVERSKÝ PROGRAM

Roverský diář Vydávaný před každým skautským rokem Obsahuje praktický a stylový kalendář, za který se R&R nebude muset stydět Předpokládáme, že by jej dostával každý R&R na začátku skautského roku jako přílohu časopisu Obsahuje: Nové nápady na výzvy a projekty Kalendář v době vydání známých kurzů, celostátních akcí a roverských soutěží/závodů Vodítka pro využívání roverského programu (např. podpora pro výzvy a projekty) Stručný rozcestník na všechny ostatní nástroje roverského programu ROVERSKÝ PROGRAM

Výzvy Výzvy tě povedou k poznání sama sebe, překonání se a k dalšímu osobnímu rozvoji. Jsou určeny pro jednotlivce, jsou osobními zkouškami, které si roveři a rangers vytváří sami podle základních pravidel. Výzvy se mohou značně lišit náročností, formou i časovou náročností od několika hodin po několik měsíců. Prostřednictvím výzev můžeš: posunout dál hranice svých fyzických i psychických sil naučit a dozvědět se něco nového a užitečného, co se ti později může hodit dosáhnout cílů, na které se už dávno chystáš, ale nevíš, jak začít ROVERSKÝ PROGRAM

Výzvy Pomůcka k plnění výzev - příloha Roverského začátku Otáčecí kolečko s cyklem výzvy / projektu K jednotlivým fázím se zobrazují návodné otázky Obsahuje odkazy na databáze ROVERSKÝ PROGRAM

Projekty Projektem je komplexní a strukturovaný celek, do jehož přípravy a plnění se zapojí větší skupina, jejíž členové budou mít různé funkce při řešení jednotlivých úloh. Projekty se mohou značně lišit náročností - od jednorázových několikatýdenních až po dlouhodobé v délce několika měsíců či dokonce let. Prostřednictvím projektů se můžeš: naučit se pracovat v týmu, ať už jako jeho vedoucí nebo platný člen podílet se v naplňování roverské služby na něčem větším, co bys sám nedokázal poznat sebe sama v různých rolích v práci menší skupiny ROVERSKÝ PROGRAM

Projekty Pomůcka k plnění výzev - příloha Roverského začátku Otáčecí kolečko s cyklem výzvy / projektu K jednotlivým fázím se zobrazují návodné otázky Obsahuje odkazy na databáze ROVERSKÝ PROGRAM

Další části roverského programu Zahraniční aktivity (zlepšení informovanosti o současné nabídce) Kurzy a celostátní akce (zlepšení informovanosti o současné nabídce) Roverské soutěže a závody (zlepšení informovanosti o současné nabídce) Oddíl (činnost R&R v oddíle je plnohodnotnou součástí roverského programu) Odborky (nově připravované skautské odborky budou mít i svou roverskou část pro mladší R&R) ROVERSKÝ PROGRAM

Připomínkování a zavádění Stručné představení roverského programu v přehledné brožurce Leták ve všemi podstatnými informacemi Úzké zapojení roverů a rangers do připomínkování konkrétní podoby nástrojů (během roku 2011/12) Programový web www.skaut.cz/program ROVERSKÝ PROGRAM

Programový web / roveři a rangers ROVERSKÝ PROGRAM

Hemžení roveringu MiQuik 2.-4.12.2011 Roverská porada 9.-11.3.2012 NRP, VŠRK, RSxKD ObRok 2013 Vzniká zadání, k dispozici na konci listopadu Závod přes 3 vrchy, Dobráč, Ruprno, Obscura, Skautské století, Soutoky, Tucet netuctových akcí, …

Z Brna jedou vlakem na MiQuik!

Kontakty a odkazy rovertym@skaut.cz www.skaut.cz/rovertym http://www.facebook.com/r.a.r.cr http://twitter.com/#!/@RovertymRO http://krizovatka.skaut.cz/tiskoviny/casopisy/roversky-kmen/