Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý 19.2.2008 – neděle 24.2.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova.
Advertisements

účastníci: Z.Jedličková, P.Hatrik D.Chvátalová, V.Huňová. K. Vraštilová.
Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle
UKRAJINA.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Navštivte hlavní město České republiky
Komise pro mezinárodní spolupráci a orální dějiny při MÚ Praha-Vinoř připravuje II. MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR NA DVOŘE RUDOLFA II.
VÝLET DO MORAVSKÉHO KRASU
Geograficko-historická exkurze do Jeseníků Ve dnech proběhla pro studenty kvarty E a F exkurze. Důvodem bylo prohloubení znalostí o České.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Obsah Organizace AIESEC Projekt EDISON Zahraniční studenti Program
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
MEZINÁRODNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Vinoř 2010 Po stopách císaře Karla IV.
(NE)ZNÁMÍ SOUSEDÉ (UN)BEKANNTE NACHBARN – Olomouc a okolí (CZ)
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
PRAHA-hlavní město ČR.
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
PRAHA slaví 125 let KČT. pátek neděle centrum oslav Národní zemědělské muzeum – Letná.
Slovensko Kežmarok - Ľubica –
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
V neděli odpoledne jsme šli na Kalvárii. Když jsme vycházeli kopec, viděli jsme kapličky, ve kterých byly sochy atd.. Kalvárie je významné poutní.
Nizozemí Účastníci: Barbora Jurčíková, Jindřiška Štrymplová,
Adapťák A Kaplan, Černá, Jarý, Babováková.
hlavní město České republiky
STOVĚŽATÁ PRAHA Projekt 6. tříd
Praha Hlavní město 1 mil. 140 tisíc obyvatel Zajímavosti: Pražský hrad
ESTONSKO ÚČASTNÍCI: VERONIKA BURIANOVÁ KATEŘINA HEMKOVÁ ANGELIKA SPILKO TEREZA VAŇHOVÁ UČ. ZUZANA JEDLIČKOVÁ UČ. VĚNCESLAVA DRÁBKOVÁ.
Návštěva Srbska Květen Naše cesta Sloup => Kragujevac 872 km (cca 14hod.) Výjezd – Příjezd –
Doprovod: Mgr. Martina Dvořáčková Mgr. Radka Dolíhalová
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
NÁVŠTĚVA IRSKA 3. – 9. května 2014.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
Partnerská schůzka Las Rozas března 2011.
Neděle: po příjezdu a obědě (rizoto) jsme si udělali procházku do Plas. Krásnou cestou podél vody jsme dorazili do tohoto starobylého města, prohlédli.
PAMÁTKY PRAHA.
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Cesta vlakem Brzy ráno jsme se vydali vlakem směr Praha. Žáci se rozdělili do skupin a nastoupili do kupé. V Praze jsme vystoupili a na ubytování jsme.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
Více obrázků najdete na Naše výprava začala na Václavském náměstí.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Praha Naše třída se nedokáže nudit, takže cesta ve vlaku nám ubíhala poměrně rychle.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Partnerství škol Bremen El Médano Šumperk jsme v Šumperku uvítali naše přátele z Brém a El Médana. Po dojemném shledání jsme se vydali na.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
HRADEC KRÁLOVÉ → PARDUBICE → LÁZNĚ BOHDANEČ → KUTNÁ HORA
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
– * V sobotu jsme vyjeli v 18:00 z Břežan * směr Londýn * Jeli jsme asi 18 hodin. * Seznámili jsme se i z druhou školou.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Katedrála - živý organismus Projekt připravovaný studenty Biskupského gymnázia v Hradci Králové pod vedením p. učitelky H. Melicharové Prezentace.
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr. Kateřina SÁLOVÁ ZŠ a MŠ MALÝ ÚJEZD VY_32_INOVACE_17_VL_PRAHA 1. část.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Heute Nachbarn, morgen Freunde – interkultureller Schüleraustasch
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Stredná odborná škola podnikania študenti III
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
29. Letní škola slovanských studií 2018 škola na zámku
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
LVK Sobota ráno Karolína Siřínková
Transkript prezentace:

Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý – neděle

ERICH KÄSTNER REALSCHULE HERMESKEIL  Delegace deseti studentů spolu s paní učitelkou Astrid Hofmann

GYMNÁZIUM VYSOKÉ MÝTO  Třicet studentů tříd 1.A a 1.B, kteří pracovali na společném mezinárodním projektu spolu s PhDr.Miroslavou Borovcovou, učitelkou anglického jazyka

Úterý přivítání na nádraží v Chocni  V úterý 19.února nás přijela navštívit skupina studentů z Erich Kästner Realschule s paní učitelkou Astrid Hofmann. Jejich návštěva byla vyvrcholením pětiměsíční práce na mezinárodním společném projektu studentů v anglickém jazyce v rámci eTwinning (= elektronické partnerství mezi školami v Evropě).

Středa – oficiální přivítání ve škole  Pro naše německé přátele byl připraven bohatý program: ve středu dopoledne po slavnostním přivítání panem ředitelem Mgr. Martinem Valáškem v aule gymnázia si za doprovodu českých studentů prohlédli školu a pak se zúčastnili několika vyučovacích hodin.

Přijetí na vysokomýtské radnici panem starostou Ing. Martinem Krejzou  Před obědem jsme byli všichni přijati na radnici panem starostou Ing. Martinem Krejzou, který perfektní angličtinou pohovořil o historii i současnosti města Vysoké Mýto.

Vystoupení pěveckého sboru GVM a presentace německých studentů  Odpoledne, po krátkém vystoupení pěveckého sboru GVM, nás naopak němečtí studenti seznámili pomocí komentovaných presentací s jejich školou, městem a regionem.

Večerní „Welcome party“ v budově gymnázia  Část volného odpoledne někteří využili k prohlídce krásného vysokomýtského náměstí a prvním nákupům či přípravě na večerní společné setkání všech studentů, kteří pracovali na projektu. Toto setkání se uskutečnilo ve vyzdobené učebně 1.B třídy a naši studenti měli zřejmě poprvé možnost být v budově gymnázia až do 21 hodin!!!

Čtvrtek exkurze do podniku Iveco  Ve čtvrtek v 8 hodin ráno jsme však do školy na rozdíl od běžných dnů nešli, ale před hlavním vchodem do podniku Iveco na nás čekal pan Branda, který nás provedl po závodu a s hrdostí a nadšením nás zasvětil do některých tajů výroby autobusů této velice úspěšné průmyslové firmy.

Prohlídka Vysokého Mýta  Zbytek dopoledne jsme strávili prohlídkou centra našeho krásného města – největšího čtvercového náměstí v ČR, malebných středověkých bran s věžemi, romantických hradeb s nápisy na kamenných deskách,… Jak jen se to všechno řekne anglicky???

Návštěva Litomyšle  Odpoledne jsme se vlakem vypravili do Litomyšle, města pyšnícího se krásným náměstím s arkádovými domy a kouzelným renesančním zámkem. Nezapomněli jsme ani na kouzelné klášterní zahrady, byť ještě spící zimním spánkem.

Večerní bowling  Večer jsme se opět sešli – tentokrát na bowlingu. Těžko říct, kdo vyhrál, ale dobře jsme se bavili všichni.

Pátek – návštěva Pardubic  V pátek jsme se spolu s našimi hosty vydali do Pardubic, kde si mohli v rámci zámecké muzejní výstavy prohlédnout například skvělou expozici českého skla v průřezu stoletími anebo výstavu starých zbraní, historických pohlednic či starožitných hraček.

Expedice do Nových Hradů  Posledním místem v našem regionu, kterým jsme se naším hostům pochlubili, byl zámek v Nových Hradech. Odpoledne nás zde přivítala paní Kučerová, majitelka zámku, a podala v angličtině zasvěcený výklad o staré i novodobé historii tohoto unikátního objektu, který nedávno spolu s manželem skvěle zrekonstruovali.

Sobota Praha  V sobotu, na závěr své návštěvy České republiky, němečtí studenti navštívili Prahu. Provedli jsme je po Václavském náměstí, ukázali jim orloj na radnici Staroměstského náměstí, společně jsme se proplétali mezi muzikanty a jinými umělci na Karlově mostě, vystoupali po starých zámeckých schodech k Pražskému hradu, kochali se nádherným výhledem na pražská panoramata a obdivovali majestátnost katedrály sv. Víta. Pak přišel čas rozloučení: stisky rukou, objetí…  V neděli dopoledne si němečtí studenti ještě sami prohlédli Národní muzeum a pak z letiště na Ruzyni odletěli do Kolína.

Praha – Prague - Prag

Co říci na závěr???  Komunikačním jazykem při práci na projektu stejně tak jako během celé návštěvy německých studentů byla angličtina a všichni naši studenti, kteří se o německé hosty u nás starali, se skutečně v komunikaci v tomto jazyce perfektně pocvičili. Dalším přínosem této akce bylo vzájemné poznávání kultur a života obou zemí, během kterého padly mnohé předsudky a bariéry. A máme další nové přátele a to je hodně důležité, ne?