Czech POINT (CzP) Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT je garantovaná služba pro komunikaci uživatele se státem prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Ivan Langer Ministr vnitra Zdeněk Zajíček Náměstek ministra vnitra Tisková konference
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
AUTORIZOVANÁ KONVERZE
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Statutární město Karlovy Vary
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Ing. Jaroslav Holý Služba sledování změn.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Obecné základy práce s portálem Czech POINT
Systém vzdělávání školitelů eGovernmentu Bc. Václav Melichar.
Czech POINT – Evidence obyvatel
Komerční využití systému ISDS
Informační systém veřejné správy
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Provedení autorizované Ověření provedení autorizovanékonverze Úvodní kurz k problematice datových schránek eGON centrum HOLEŠOV provedení autorizované.
Základní moduly portálu Czech POINT
Krajský úřad Libereckého kraje
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
Krajská digitální spisovna Vazby mezi projekty 2 Vysvětlivky: TCK … Technologické centrum kraje eSpS … Elektronická spisová služba DUD …
E - government Hana Válková Lucie Švestková Karel Volný Tereza Dvořáková.
Standard ISVS a weby KrÚ a MěÚ Jaroslav Svoboda Ministerstvo vnitra ČR.
Úvod do eGovernmentu 1 Počet proškolených Seminář k informačnímu systému datových schránek počet termínů prezenčního školení pro zaměstnance KÚ11 počet.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ZÍSKÁNÍ ŽIVNOSTENSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1178 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy.
EGon Centrum ORP Nový Bydžov Czech POINT 1 – 4 moduly Ing. Martin Kořínek.
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
„CZECH POINT e-shop – výpisy poštou“ Petr Stiegler – náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment Tisková konference,
Městský úřad Nový Bydžov 7. prosince 2011 Ondřej NEUMAN, Martin KOŘÍNEK Schůzka obcí správního území ORP Nový Bydžov Schůzka obcí správního území ORP Nový.
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
Seznam orgánů veřejné moci OVM Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
EGonovi tluče srdce!!!.
eGon centrum ORP Nový Bydžov
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Transkript prezentace:

Czech POINT (CzP) Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT je garantovaná služba pro komunikaci uživatele se státem prostřednictvím jednoho universálního místa, kde je možné získat a ověřit data z veřejných i neveřejných informačních systémů, úředně ověřit dokumenty a listiny, převést písemné dokumenty do elektronické podoby a naopak, získat informace o průběhu správních řízení ve vztahu k občanovi a podat podání pro zahájení řízení správních orgánů. Jde tedy o maximální využití údajů ve vlastnictví státu tak, aby byly minimalizovány požadavky na občany.

Co Czech POINT poskytuje? Výpis z Katastru nemovitostí Výpis z Obchodního rejstříku Výpis z Živnostenského rejstříku Výpis z Rejstříku trestů Výpis z bodového hodnocení řidiče Vydání ověřeného výstupu ze Seznamu kvalifikovaných dodavatelů Podání do registru účastníků provozu modulu autovraků ISOH Přijetí podání podle živnostenského zákona

Úhrady za CzP Na základě zákona č. 365/2000 Sb., § 9d, odstavec 1 se uhrazuje každý poskytnutý výstup z ISVS (bez ohledu na to kolik má stránek !). Kromě výpisu z Katastru nemovitostí (ČÚZK) není vyžadován žádný poplatek za poskytnutí výpisu. ČÚZK požaduje poplatek ve výši 50, – Kč za každé poskytnutí výpisu a je nutné mít s ČÚZK uzavřenou smlouvu => HESLO.

CzP - poplatky za výpisy, které obec může účtovat občanům 1. Výpis z Rejstříku trestů ČR Co potřebujete mít: platný občanský průkaz, cestovní pas nebo průkaz o povolení pobytu cizince Kolik to bude stát:50,- Kč 2. Výpis z katastru nemovitostí Co potřebujete vědět: katastrální území a číslo listu vlastnictví Kolik to bude stát:100,- Kč za první stránku 50,- Kč za každou další i započatou stránku 3. Výpis z obchodního rejstříku Co potřebujete vědět: IČ (identifikační číslo organizace) Kolik to bude stát:100,- Kč za první stránku, 50,- Kč za každou další i započatou stránku Výstup může požadovat anonymní žadatel. 4. Výpis ze živnostenského rejstříku Co potřebujete vědět: IČ (identifikační číslo organizace) Kolik to bude stát:100,- Kč za první stránku, 50,- Kč za každou další i započatou stránku 5. Podání do registru živnostenského podnikání pro FO a PO Co potřebujete mít: platný občanský průkaz nebo cestovní pas, vyplněný jednotný registrační formulář Kolik to bude stát:1.050,- Kč 6. Výpis bodového hodnocení z registru řidičů Co potřebujete mít: platný občanský průkaz nebo cestovní pas, platný řidičský průkaz Kolik to bude stát:100,- Kč za první stránku, 50,- Kč za každou další i započatou stránku 7. Výpis ze seznamu kvalifikovaných dodavatelů Co potřebujete mít: IČ (identifikační číslo organizace) Kolik to bude stát:100,- Kč za první stránku, 50,- Kč za každou další i započatou stránku 8. Podání do registru účastníků provozu modulu autovraků ISOH Co potřebujete mít: IČ (identifikační číslo organizace) Kolik to bude stát:100,- Kč za první stránku, 50,- Kč za každou další i započatou stránku

Nastavení CzP + Datových schránek

Smlouva s Českou Poštou 2 certifikáty (qca.postsignum.cz a vca.postsignum.cz) Smlouva + seznam osob Nákup tokenu a jeho inicializace...

Nastavení CzP =

Nastavení CzP =

školení CzP MV ČR + Institut pro místní správu Praha připravili školící kurzy pro obce a města Střediska jsou na ORP V Jičíně bude školit ing. Petr Brunner: Program školení: práce v CzP (výpisy z Katastru nemovitostí, Rejstříku trestů a dalších státních registrů. Termíny: :00-12:00 a :00-17:00, další termíny budou na webu nebo zde ! Místo: Jičín, Valdštejnovo nám.1 (Fin.úřad), přízemí, učebna Technické university Liberec. Počty přihlášených max.: 24 osob, min.: 2 osoby. Požadavky na školené osoby: stačí základní používání počítače, myši a internetového prohlížeče. Na závěr školení můžete získat certifikát IMS.

Přihlášky do kurzu přes web:

eLearningové kurzy IMS Přihlaste se na adrese: - URL Vašich kurzů elektronického vzdělávání „Vaše přihláška byla úspěšně přijata a čeká na schválení Vaším regionálním manažerem vzdělávání. Po schválení přihlášky obdržíte em Vaše uživatelské jméno a heslo pro přístup do eLearningu.“ Mailem vám přijdou přístupové údaje Kurzy můžete absolvovat sami, několikrát, zdarma, kdykoli

Vazba CzP, Spisovky a DS Datová schránka obce – dokumenty budou mazány po 90 dnech, dokument max. 10 MB Evidence datových konverzí (CzP): 10 let, vazbu lze nastavit v Zájem o využití Technologického centra ORP pro uložení dokumentů Spisovky (zálohování dat obcí) – zde v předsálí CzP a DS budou nutné pro 4 zákl.registry (2010) Obec se bez Spisovky neobejde, Jičín nabízí úložiště pro dokumenty a spisy obcí -> ORP Kraj -> Národní digitální archiv

Další informace na webu ORP Jičín:

Shrnutí – návody k CzPhttp://obce.jicin.cz – nastavení CzP + ELEVawww.epusa.cz - URL Vašich kurzů elektronického vzdělávání – dotacewww.mvcr.cz podrobnosti v předsálí nebo telefonicky

Děkuji Vám za pozornost ing. Petr Brunner vedoucí odd.informatiky Měú Jičín Žižkovo nám.18 školitel Czech POINTu a regionální manažer vzdělávání eGon ,