Strategie implementace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Setkání starostů obcí Hořicka
OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Ivan Langer Ministr vnitra Zdeněk Zajíček Náměstek ministra vnitra Tisková konference
Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT (CzP) Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT je garantovaná služba pro komunikaci uživatele se státem prostřednictvím.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Statutární město Karlovy Vary
Informace k IOP a záměrům MV v zavádění eGovernmentu odbor informatiky KrÚ kraje Vysočina Leden 2009 RK , př. 2 počet stran: 13.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Výzva OPPK Operační program Praha Konkurenceschopnost
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
Obecné základy práce s portálem Czech POINT
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
e-GOVERNMENT DRMS Forum
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
Czech POINT – Evidence obyvatel
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Informace z konference IIR eGovernment – Zpracoval(a): Jana Třísková, Alois Slovák Datum:
Příprava na z. č. 300/2008 Sb. Příprava na dopad zákona č. 300/2008 Sb. na KÚ MSK Jana Třísková
Realizační tým ICZ duben 2005
Informační systém veřejné správy
Základní moduly portálu Czech POINT
Krajský úřad Libereckého kraje
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Vzdělávání eGon Zajištění vzdělávání v eGovernmentu Jana Třísková
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
Jiří Průša E-Government Jiří Průša
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Státní správa – Czech POINT VY_32_INOVACE_09 Sada 12 Základní.
CzechPOINT Datové schránky
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
E - government Hana Válková Lucie Švestková Karel Volný Tereza Dvořáková.
ZÍSKÁNÍ ŽIVNOSTENSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1178 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji Ing. Kristýna Benešová.
„CZECH POINT e-shop – výpisy poštou“ Petr Stiegler – náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment Tisková konference,
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Setkání starostů obcí Datové úložiště Kamil Augustýn Bc. Jiří Dospíšil.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
BEZPEČNOST NA KONTAKTNÍCH MÍSTECH Czech POINT
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Transkript prezentace:

Strategie implementace eGovernmentu na území ORP Moravské Třebové Příprava a realizace projektu implementace eGovernmentu pro obce správního území MT Ing. Pavel Šafařík, vedoucí odboru vnitřních věcí Moravská Třebová, 29.1.2009

Program prezentace Úvodní slovo – eGovernment (Ing. Stanislav Zemánek, tajemník MěÚ) Czech POINT, eGON centrum (Ing. Pavel Šafařík, vedoucí OVV) Způsob získávání dotací – Benefit 7 (Ing. Dana Buriánková vedoucí OF) Konfigurace HW pro Czech POINT, Systém datových schránek (Ing. Marek Němec, Bc. Radim Šmehlík, informatici) Czech POINT – někteří znají, ale informace o eGON centru ne, vedoucí VC Vedoucí finančního odboru a vedoucí AC Informatici – TC – srozumitelná prezentace

eGON – symbol eGovernmentu Prsty: Czech POINT Oběhová soustava: Komunikační infrastruktura veřejné správy (neboli „KIVS“) Srdce: Zákon o eGovernmentu Mozek: Základní registry veřejné správy Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, informace o občanech, občan může učinit podání vůči státu, komunikace se státem, obíhat budou data né občan Vzájemné propojování subjektů veřejné a státní správy Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, 1.7.09, systém datových schránek a konverze papírových dokumentů do elektronické podoby Současná roztříštěnost, nejednotnost, zdvojenost Registr obyvatel - „ROB“ Registr osob (všech osob s právní subjektivitou) - „ROS“ Registr územní identifikace, adres a nemovitostí - „RUIAN“ Registr práv a povinností (obsahuje práva a povinnosti osob a obyvatel) - „RPP“

Czech POINT poskytuje Výpis z Katastru nemovitostí Výpis z Obchodního rejstříku Výpis z Rejstříku trestů Výpis z Živnostenského rejstříku Přijetí podání podle živnostenského zákona (§ 72) Žádost o výpis nebo opis z Rejstříku trestů podle zákona č. 124/2008 Sb. Výpis z bodového hodnocení osoby Vydání ověřeného výstupu ze Seznamu kvalifikovaných dodavatelů Podání do registru účastníků provozu modulu autovraků ISOH Czech POINT E-SHOP - výpisy z KN, OR, RZP poštou

Statistika Czech POINT

Statistika Czech POINT

Statistika Czech POINT Moravská Třebová za rok 2008 Katastr nemovitostí 722 výpisů Rejstřík trestů 970 výpisů Obchodní rejstřík 129 výpisů Celkem vybráno na správních poplatcích – 169.200,- Kč

Co bude Czech POINT umět hlášení matričních událostí hlášení změny bydliště výpis z evidence obyvatel úředně ověřit dokumenty nebo podpisy na listinách provést konverzi písemných dokumentů do elektronické podoby a obráceně získat informace o postupu probíhajících správních řízení vztahujících se k občanovi podat podání pro zahájení řízení ve všech věcech, ve kterých správní orgány rozhodují o právech občana

Výhody Czech POINT získání dotace na zavedení, příp. upgrade CzechPOINTu (PC + 2 monitory, barevná laser. tiskárna+scanner, čtečka čarového kódu, čtečka čip. karet, el. podpis, připojení k internetu na 1 rok) zvýšení dostupnosti služeb pro občany možnost využití služeb CzechPOINTu pro obec příprava na elektronizaci úřadování (od. 1.7. 2009) (konverze dokumentů, datové schránky, centrální registry…) zvýšení prestiže obce zvýšení příjmů obecního rozpočtu

Dotace na zřízení nebo upgrade pracoviště Czech POINT výzva vyhlášena 1. prosince 2008 projekt: „Czech POINT obcím“ možnost získání 93.927,- kč na zřízení nebo 68.540,- kč na upgrade Czech POINTu spoluúčast obce na financování projektu je 15% (16.576,- Kč zřízení CP, 12.100,- Kč upgrade CP)

eGON centrum Moravská Třebová Vzdělávací centrum certifikovaná školení pracovníků Czech POINT školení na obsluhu datových schránek Administrativní centrum administrace žádostí o finanční prostředky EU v systému Benefit, včetně vyúčtování metodické vedení při kompletaci příloh vyúčtování a závěrečné zprávy Technologické centrum konfigurace HW pro zadání poptávky poskytnutí sdílených prostředků (HW a SW) elektronická spisová služba portál eGon centra www.mtrebova.cz/egon (v provozu od 9.2.2009) eGON centrum Moravská Třebová VC - Czech POINT, datové schránky, konverze dokumentů, práce se spisovými službami, odpovědná osoba – školení 4 lidé AC – žádost o dotaci musí být podána přes ORP Všechny informace budete dostávat na e-mail a budou na portále.

Kontakty Vzdělávací centrum, vedoucí projektu eGON centra (Ing. Pavel Šafařík, 461353121, 603891370, psafarik@mtrebova.cz ) Administrativní centrum (Ing. Dana Buriánková, 461353124, 603293557, dburiankova@mtrebova.cz ) Technologické centrum (Ing. Marek Němec, 461353141, 603192396, mnemec@mtrebova.cz, Bc. Radim Šmehlík, 461353150, 737213476, rsmehlik@mtrebova.cz ) Kontakty

Děkuji za pozornost Ing. Pavel Šafařík