Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Ivan Langer Ministr vnitra Zdeněk Zajíček Náměstek ministra vnitra Tisková konference
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
AUTORIZOVANÁ KONVERZE
Přístup k Základním registrům prostřednictvím projektu Czech POINT
Základní legislativa v oblasti eGovernmentu
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Strategie implementace
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Seminář Plzeň Luděk Šafář Projektový manažer.
Czech POINT (CzP) Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Czech POINT je garantovaná služba pro komunikaci uživatele se státem prostřednictvím.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Statutární město Karlovy Vary
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.
Jeden cíl, společná cesta Ministerstvo vnitra České republiky Postup projektu CZECH POINT.
© eStat.cz Prezentace eStat.cz Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci.
Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Jiří Pospíšil, ministr spravedlnosti tisková konference
Základní vztahy mezi subjekty v e-Businessu
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
ELEKTRONICKÉ PŘESTUPKOVÉ ŘÍZENÍ REJSTŘÍK PRESTUPCŮ PRAHA
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
602XML formuláře a Czech POINT a úřad Pavel Nemrava Software602 a.s. ISSS 2008.
Informační systém veřejné správy
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
eGovernment Informační systémy ve státní správě a samosprávě
Základní moduly portálu Czech POINT
Martina Lakomá Tereza Wzientková Radek Zapletal
DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Základní registry ve veřejné správě
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
Czech Point na poštách ISSS Mgr. Pavel Kolář náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Státní správa – Czech POINT VY_32_INOVACE_09 Sada 12 Základní.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Czech POINT ve službách České pošty aneb Česká pošta ve službách Czech POINTU Petr Stiegler náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment.
E - government Hana Válková Lucie Švestková Karel Volný Tereza Dvořáková.
IS RŽP komunikace s okolím, komunikace centrální a lokální agendy
Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem. Rejstřík trestů pro Czech POINT Budujeme důstojné vztahy lidí s moderním státem RNDr. Jaroslav Martaus.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ZÍSKÁNÍ ŽIVNOSTENSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1178 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy.
Základní legislativa v oblasti eGovernmentu Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
Městský úřad Nový Bydžov eGon centrum ORP Nový Bydžov Ing. Martin Kořínek Bc. Ondřej Neuman.
Seminář pro organizace zřizované krajem Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji 19. a KrÚ Pk, sál Zastupitelstva Pk 9:00 hod.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
KONVERZE DOKUMENTŮ. 2 KONVERZE – LEGISLATIVA Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. (účinný od 1. července 2009)
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji Ing. Kristýna Benešová.
„CZECH POINT e-shop – výpisy poštou“ Petr Stiegler – náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment Tisková konference,
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Czechpoint, bezdlužnost a záznam v trestním rejstříku
ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE
EGonovi tluče srdce!!!.
EGONovi tluče srdce! Ivan Langer ministr vnitra.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Ivan Langer stínový ministr vnitřních věcí červen 2006
Transkript prezentace:

Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál

Cíle projektu omezení nároků orgánů veřejné správy na dokládání údajů, které o osobách, věcech, právech a povinnostech vede a spravuje stát umožnit uživatelům využívat služby eGovernment –bude možné samostatně získávat data z centrálních registrů

Vývoj projektu projekt Czech POINT spuštěn 28. března 2007 od – výdej výpisů z Rejstříku trestů eGovernment Act schválen – elektronický a tištěný dokument na stejné úrovni od od živnostník nemusí na místně příslušný Živnostenský úřad – některá podání učiní na Czech POINTu E-SHOP Czech POINTu – výpisy až k vám domů

Základní stavební jednotky samosprávní úřady –obecní, městské a krajské, magistráty, úřady městských částí pobočky České pošty notariáty kanceláře Hospodářské komory zastupitelství České republiky v zahraničí

Na kontaktních místech z katastru nemovitostí z obchodního rejstříku z živnostenského rejstříku z rejstříku trestů Podáte podání k Registru živnostenského podnikání Získáte ověřený výpis

Czech POINT v číslech míst z toho -61 % obecní a krajské úřady -24 % Česká pošta, s.p. -13 % notariáty rekordní počet vydaných výpisů v jeden den ( ) rekordní měsíc – červenec výstupů vydaných občanům (k )

Co se připravuje výpisy z registru bodů pro řidiče hlášení matričních událostí hlášení změny bydliště výpis z evidence obyvatel další služby

Co by měl ještě umět úředně ověřit dokumenty nebo podpisy na listinách provést konverzi písemných dokumentů do elektronické podoby a obráceně získat informace o postupu probíhajících správních řízení vztahujících se k občanovi podat podání pro zahájení řízení ve všech věcech, ve kterých správní orgány rozhodují o právech občana

Konverze dokumentů Občané a podnikatelé s aktivovanou datovou schránkou si budou moci nechat na asistovaném místě Czech POINT konvertovat nejběžnější užívané dokumenty, které po autorizované konverzi odešle asistent do jejich datové schránky pro potřeby komunikace s úřady

Podpora dalších projektů které ulehčují komunikaci se samosprávou rezervace času na přepážce úřadu nebo i přímo u konkrétního úředníka sledování, v jaké fázi řízení je žádost, kterou občan podal (jak elektronicky, tak „klasickou“ papírovou cestou)

Všechno na jednom místě.